Kvartfinale neste

Roma hadde besøk av Sampdoria torsdag kveld på Olimpipco – hvor Radja Naniggolan debuterte!

Gjestene har ikke hatt den beste sesonginnledningen i Serie A, men fasiten har sett langt bedre ut i Coppaen. Benevento fikk ikke overraskende smake forskjellen på hobby-idrett og Serie A, og røk ut med 0-2. I runden etterpå var det høytflyvende Hellas Verona som fikk gjennomgå, med hele 4-1, så alt lå til rette for at Sampdoria kunne illuminere nok et punkt da de gjestet Roma på Olimpico.

Vertene, som nettopp røk på sesongens første tap, måtte respondere på dette, og spenningen var absolutt til stede. Dette skulle imidlertid ikke vare lenge.

Giallorossi startet i en etter hvert kjent og velkommen stil. Intelligente trekk og angripende fotball. Og tempo. To debutanter også. Ingen andre enn Skorupsi og Nainggolan vises frem for Curva Sud med avansemet i Coppa Italia i kikkerten.

Det er en helt OK måte å starte Romakarriæren på.  Men det kunne vært bedre. Etter drøyt 25 min skulle belgieren kun sette ballen forbi keeper, men plasserer den for svakt.

Før dette har Torisidis scoret der Destro traff keeper. Med andre ord: Dodô får hjelp av Ljajic til å komme seg forbi på venstrekanten. Innlegget treffer Destro perfekt, men Fiorillo stiller seg i veien. Han kan dessverre ikke gjøre noe med en viss greker, som har sneket seg inn bak forsvar og bak medspiller Destro. Returen faller i fanget til den andre offensive backen, som ikke har de største vanskene med å dryle ballen i det tomme nettet. Syv minutter viser tavlen, og løypen er stukket!

Etter 26min. viser Destro at han er uforutsigbar. Tar ballen ned til dødlinjen, og der alle fiskere forventer innlegg og pasning, går Mattia super-G mellom fiskestengene. Synd ingen er i enden av innlegget, som omsider kommer, og de med sirklene på drakta får klarert.

Så får vi se mer offensivt backspill. Florenzi blir spilt flott gjennom ut mot høyre av Destro.Han legger ballen bak til Torosidis, som fosser frem. Han treffer kula direkte, rett ved hjørnet av boksen, og er en desimeter unna Ljajic, som også er med på trekket. Mangler litt på presisjon, men trekket er artig.

Roma er, og har vært best, første halvtimen.

Florenzi  viser at han har Perrotta-genene in takt. Etter en halvhjertet Flo-pasning av en kjenning (Castellini), bryter Dodo, og da er det full fart fram! Han får med seg Destro og Florenzi, og det er sistnevnte som sørger for at Fiorillo får hemningsløst med skryt av kommentatorene på Rai Sport. Den løpssterke romeren tvinger frem intet mindre enn to reaksjonsredninger fra Fiorillo etter omtrent 36 minutter. Returen ender utenfor, og Florenzi gir både reklameskilt og den der støttestangen bak mål (you know) noen hestespark, samt noen oppløftende gloser.

Sampdoria har en stilig variant fem minutter før pause, med dødball på et par og tjue meter, noe til venstre for debutantens (Skorupsi) mål. Maresca og ex-Viking Bjarnasson pluss en til gjør seg klar med ballen, hvor to hopper over. Første mann som hopper over, stormer ned mot dødlinjen, og drar med seg en av de to i muren (Ljajic). Ander mann som hopper over stormer inn mot midten av feltet. Når ballen endelig slås, får han på venstre slått inn, og sikter seg inn i feltet. Kun gode plasseringsevner hindrer gjestene i å utligne.

Andre omgang starter, og Sampdoria vet de må få uttelling så tidlig som mulig, og et av biproduktene til denne tankegangen er økt tempo og et høyere trykk fra gjestene enn det vi så i første. Før vi passerer timen, har dette resultert i ett OK bekjentskap med vår polske vaktmester (no pun intended).

Etter en time får vi endelig kampens første cartellino giallo, etter Obiang tyr til gresk-romersk for å stanse Ljajic. Det er ikke første gang, noe som speiler tilbake på bruken av endelig. Samme Obiang ‘redder’ gjestene ved å lide av kalsiummangel i feltet på den påfølgende dødballen, og bluecherati har ballen igjen.

Tempoet ser ut til å tære på doriaspillerne, og litt på Burdisso også. Han er en av få Romaspillere i år som ikke ser komfortabel ut med ballen i beina. Og da tavla nærmer seg 70, er producer ivrig på å vise sofasitteren hvem som er i oppvarming.

69 minutter fikk den tidligere øyboeren på Olimpicomatta, før han erstattes av Kevin Strootman. En grei debut, men så mye bedre den hadde smakt om plasseringen i første omgang var intakt. De tattooverte musklene hans passet fint inn på midten, så alt i alt må man kalle dette godkjent.

Rudi Garcia får med seg at den italienske mentaliteten tar over for fransk arroganse, og foretar nok et bytte. Gervinho får gleden av å fullføre siste kvarteret for Florrenzi, som har løpt mye i dag også. Frekt bytte på tampen – og det skulle gi avkastning umiddelbart. Etter en svak corner fra gjestene, åpenbarer det seg boltreplass for Gervinho, og ivorianeren trør til. 0-100 på 4 sek. men blitzangrepet ender i fotball fra hjørnet.dodonuovo

Ei heller denne dødballen fortjener likes på statusen sin, men heldigvis kommer – etter min  mening – dagens  mann med dagens inngripen. Dodô har duellert med Birkir Bjarnasson hele kampen, og de få gangene det har blitt trefning, har dessverre Dodô blitt liggende. Helt til nå, der returen på (nok et hjørnespark) lander hos den omtalte islendingen. Den unge brasilianeren viser en holdning og en styrke som er imponerende, og tvinger Bjarnasson i kne, samt finter vekk ballen trygt til medspiller.

Etter et utall kontringer med Gervinho i spissen, der flesteparten blir konvertert i hjørnespark, og uret nærmer seg 90, har den tidligere Vikingspilleren og Dodô et siste stevnemøte. Denne gang blir førstnevnte liggende, hvorpå han blir byttet ut. One up Dodô!

For å få tiden til å renne ut, kaster Garcia inn siste mann, Benatia, for nettopp Dodô, for å demme opp Sampdorias siste corner, noe som går bra.

Da man avstemmer kveldens affære, kommer man seg greit gjennom til kvartfinalen. Her møtes Juventus 21. januar. Godt jobbet!

Roma; Skorupsi; Torosidis, Burdisso, Castan, Dodô (Benatia 91); Nainggolan (Strootman 69), De Rossi ©, Taddei; Florenzi (Gervinho 75), Destro, Ljajic