Nainggolan: Vi må tro på Scudetto.

Onsdag ble Radja Nainggolan offentliggjort som Roma-spiller og fredag avhold belgieren pressekonferanse om hans tanker rundt overgangen å Roma. Til stedet var Nainggolan selv og Romas administrerende direktør Italo Zanzi. 

radja nainggolan

Italo Zanzi: Før vi starter vil jeg takke Michael Bradley som er tilbake i MLS, han har tilført mye til Roma og har vært profesjonell hele tiden. Vi skal nå presentere Radja Nainggolan og vi er veldig glade for å han her med oss, velkommen!

Hvem kalte deg først «Ninja?

Cagliari-supporterne kalte meg «Ninja» for det jeg viste på banen og fra min orientalske bakgrunn.

Forventet du å komme rett inn på laget?

Helt ærlig så følte jeg meg komfortabel med en gang, det er ikke lett til å komme inn i et lag som gjør det veldig bra. Jeg prøvde å sette meg inn i hvordan laget spilte, helt klart trenger jeg å bli integrert mer for å bli bedre, men jeg er fornøyd med torsdagens seier. 

Hva påvirket valget ditt?

Roma var interessert i meg i fjor, det var også andre lag, men jeg tror at det er det beste stedet for meg å være.

Det er viktig for meg å spille for dette laget, de har investert mye i meg og jeg skal prøve å tilbakebetale det med prestasjoner på banen.

Hva er din favoritt-posisjon? 

Jeg har spilt sentral midtbane til venstre de siste fire årene, men det viktigste er å spille uansett hvor det er. Jeg håper å kunne hjelpe laget.

Hva tenker du om Roma forrige sesong og denne?

Helt klart kan du svare på dette bedre enn meg, i fjor spilte de mer i angrep og de var ikke veldig gode defensivt, dette året er det motsatt, med et mer kompakt lag. Seirene i de ti første kampene gjør slik at man får stor selvtillit.

Kan Roma hjelpe deg med å nå VM?

Jeg har alltid sagt at det er viktig å se på spilleren på banen og ikke hvilken klubb han spiller i. Jeg vet at jeg kan bli med til VM,  og jeg er overbevist om at hvis jeg gjør det bra her så har jeg min sjanse.

Har du den rette mentaliteten for å få Roma til å vinne?

Jeg er en spiller som alltid gjør mitt beste. Vi kan gjøre det bra og jeg håper at mitt bidrag kan gjøre slik at vi vinner noe.

Bradley dro, er du redd for at det er for trangt mellom plassene?

Dette er valg treneren tar, jeg har troen på mine kvaliteter og jeg vil prøve å gi treneren et vanskelig valg, jeg tror at vi har et bra lag og at jeg kan greie det.

Scudetto?

Vi er bare 8 poeng bak Juventus og vi skal møte dem på hjemmebane. Roma kan ikke feile så mye, men det er fortsatt en sjanse og vi må tro på det hele tiden.

Regista eller boks-til-boks?

For meg er det viktig å spille, jeg har sagt det før, jeg er rimelig ung og det viktige for meg er å jobbe hardt og gi alt hele tiden uansett hvor på banen jeg spiller.

Har du snakket med Totti?

Jeg hadde en trening i går, Totti snakker for seg selv, han har vist igjennom karrièren at han er en vinner, jeg håper at vi kan spille sammen snart. Jeg snakket bare med han et lite øyeblikk, jeg må kjenne han mer personlig.

Valgte du Roma på grunn av Garcia?

Jeg har snakket med han for to dager siden, han virker som en bra trener og han har gjort det bra denne sesongen. Han har også vist tidligere at han har gjort det bra, jeg håper jeg kan forbedre laget mer enn det jeg viste torsdag, nå begynner det harde arbeidet.

Hva var det som overbeviste deg om å komme til Roma?

Prosjektet, jeg hadde troen på det allerede i sommer. Det er et veldig ungt lag som kan spire stort om noen år. Jeg kan dra eksempelet fra landslaget, alle er unge og har kvalifisert oss etter tolv år. Vi har sjansen å gjøre det bra de neste årene.

 

Hvilke tanker gjorde du deg om lagkameratene?

Det er et bra lag og de er veldig solide og kompakte. I garderoben hvor tuller de en del med hverandre, jeg liker det veldig mye ettersom jeg er en liten skøyer selv. Jeg har bare vært her to dager, men jeg tror jeg kommer til å elske det etterhvert.

Noen sier du er verdens dyreste backup, plager det deg?

Jeg tror jeg får mine sjanser og det er ikke lett å komme inn i en gruppe som gjør det bra. Jeg skal prøve å få min plass.

Flere overganger etter Bradleys avgang?

Italo Zanzi: Vi er veldig fornøyde med laget og vi jobber hver eneste dag med å bygge dette laget, vi har troen på alle vi har. Bradley var en bra spiller for oss, men overgangen var bra for alle parter. Vi har et fantastisk  lag og en veldig bra sportsdirektør, vi fortsetter jobben med stor selvtillit.

Hva med alle fansen på Fiumicino? Hva har du å si til Cagliari-fansen?

Jeg så ikke mye av fansen, de dro meg til høyre og venstre, men det var en god følelse. 

Jeg bodde i Cagliari i fire år og jeg fikk mange venner, i tillegg giftet jeg meg med ei fra Sardinia. De vil alltid være med meg, men jeg vil gjøre det bra her og bli bedre.