Rudi Garcia: «Vi har ikke noe valg, vi må vinne»

Etter å ha gått videre i Coppa Italia møter Rudi Garcia søndag nok et lag fra byen Genova når Genoa trapper opp på Olimpico. I forkant av kampen avholdt som vanlig Rudi Garcia en pressekonferanse hvor han påpekte viktigheten av å vinne i morgen. 

rudi garcia

4-2-3-1 uten De Rossi?

Alt er mulig. Vi har ikke bare Daniele suspendert, men også Castan og Ljajic. På midtbanen har vi muligheten til å spille 4-3-3, men også endre til 4-3-1-2 eller 4-2-3-1. Hvis vi bruker en annen formasjon er spillerne klare for det.

I en midtbanetreer, er Strootman eller Pjanic best sentralt?

Rodrigo Taddei, men også Nainggolan eller Strootman. Å la Pjanic spille så lavt er et valg jeg tror ikke er veldig nyttig for laget.

Er laget litt nervøst om dagen?

Vi endret noen statistikker i Torino med våre to utvisninger, men likevel har jeg rettferdige spillere og det er ikke et problem. Jeg bryr meg ikke et sekund om det.

Hva er det som ikke fungerer om dagen i forhold til tidligere?

Nei, problemet er det at vi hadde ti strake seire og det var en bra rekke. I starten var alle der og etter det tapte jeg kapteinen, Gervinho og andre. Før pausen tok vi syv av ni poeng og så tapte vi mot Juve, men vi har forberedt oss til kampene på best mulig måte og det var en viktig seier på torsdag i Coppa Italia og nå skal vi fortsette den rekken, vi må score for å vinne. Når vi slapp inn tre mål mot Juventus endret statistikkene seg veldig, statistikken kan gi oss informasjon men sier ikke alt.

Jedvaj har ikke debutert enda?

For meg er kvalitet ikke forbundet med alder, men med erfaring. Jeg forventer at han skal være klar, men jeg har et hierarki i hodet mitt og i morgen vil Benatia og Burdisso starte, men hvis vi har problemer med en av de vil Jedvaj komme på, han må jobbe mye mer og han må lære alt om italiensk fotball, men det er normalt. Noen unge spiller for dette laget, sant?  

Hvordan vil du takle fraværet av De Rossi?

Det er ikke et problem, jeg er ikke en person som klager over at en spiller ikke kan spille, det er derfor vi har en tropp for å ha valgmuligheter og ha en som kan spille når en annen ikke kan. Daniele er en viktig spiller, men det er ingen nytte å snakke om de som ikke kan spille, jeg stoler 100% på de som skal spille i morgen. Jeg så Nainggolan gjøre det bra og Daniele har kvaliteter, men i morgen må vi fortsette å ha ballbesittelse, angripe og gjøre det vanskelig for motstanderen, sånn som vi gjorde mot Sampdoria. Skorupski spilte en bra kamp, men han hadde lite å gjøre ettersom vi unngikk å få mange skudd i mot og det er viktig for meg. 

Roma-Juventus i Coppa Italia?

Jeg snakker bare om serien nå.

Pjanic?

Pjanic og Dodô er klare og begge er i troppen for morgendagen. Jeg har 6-7 angripere utenom Ljajic, men de kan spille sammen og jeg har bedt dem om å true bakrom. Jeg vil ikke ha en statisk spiss, hvis vi skal være effektive må vi skape trøbbel for motstanderen og med posisjonsbytter i angrep.

Er det frustrerende å gå gjennom første halvdel med 44 poeng og likevel ha Juventus foran seg?

44 poeng ville vært bra, og det er innenfor det som skal til for Scudetto eller Champions League og det er det vi vil, tilbake til Europa. Hvis vi vinner i morgen og det håper jeg så er det godt gjort å få 44 poeng etter 19 kamper.

Genoa uten Gilardino? Florenzi spiller mindre og dårligere?

Nå er han bedre, i desember var han ikke på topp, jeg foretrekker å spille han for en time eller 70 minutter. Han har hatt en bra start på sesong og han er en av toppscorerne. Han kan hjelpe oss og det er ingen problemer lengre. Det er sant at Gilardino ikke kan spille, jeg liker han og jeg ingen  tvil om at erstatteren som vil spille i stedet for vil være motivert og også spille en god kamp. De har bra talent i laget og de har også en trener som kjenner laget sitt bra. Vi har ikke noe valg, vi må gi alt for å vinne og få de tre poengene.