Tilbake på vinnersporet

Rudi Garcia uttalte før dagens kamp at Roma ikke hadde noe valg: ulvene fra hovedstaden måtte vinne mot Genoa for å holde følge med Juventus, og ettersom beltevogna fra Torino oppsrkiftsmessig moste unna Cagliari, var Roma avhengige av 3 poeng for å ikke falle av i titteljakten. Og Roma, som de så gjerne gjør denne sesongen, innfridde.

Hjemmelaget åpnet best, og Totti og nyinnkjøpte Nainggolan kom til hver sin sjanse i åpningsminuttene. Når målet endelig kom, var det av den spektakulære sorten: et frispark fra Totti traff muren og endte i et flipperspill som sendte ballen med retning utkanten av feltet. Der ventet Alessandro Florenzi, som med en vanvittig timing og enda råere teknikk utførte et brassespark som limte ballen via lengste stolpe og inn. Vi har sett et par fantastiske mål fra Roma i år (Pjanic mot Verona og Benatia mot Bologna/Sampdoria melder seg umiddelbart), men det spørs om ikke dagens golazo fra Florenzi topper dem alle.

Genoa rakk knapt å registrere hva som hadde skjedd før Roma slo til igjen. Gervinho avsluttet et raid med å sende ballen til en Totti i god posisjon, og kapteinen var en anelse heldig når skuddet hans endret retning i en Genoa-forsvarer. Ballen lurte seg så vidt mellom stolperota og den utstrakte hånda til Mattia Perin, og kunne dermed notere sitt mål nummer 231 i Serie A.

Og vondt ble verre for gjestene fra Liguria rett før pause. En kjapp kontring endte med at Dodo spilte gjennom Florenzi ute på høyrekanten, og at Romas nummer 24 sendte et innlegg inn til en fremrusende Douglas Maicon. Brasilianeren tok et touch på ballen før han avsluttet mer eller mindre rett på Perin, men ballen endte med å gå i mål via kneet hans. 3-0, og kampen var så godt som avgjort allerede før pause.

Entusiasmen var ikke stor hos gjestene når lagen ruslet ut på Olimpico i andre omgang, og Roma punkterte snart ethvert håp om et mulig comeback (Genoa har tross alt tatt poeng mot Roma etter å ha ligget under 0-3 før). En corner fra Totti seilte inn i feltet, og der var ingen større eller sterkere enn Mehdi Benatia. Den store marokkaneren styrte enkelt ballen i lengste hjørne, Benatia står dermed med 5 mål etter halvspilt sesong (like mange som Miroslav Klose), og har all mulig grunn til å rette blikket mot Marco Materazzis rekord på 12 mål på én sesong, det høyeste noensinne for en forsvarsspiller.

All lufta var nå ute av Genoa, som mer eller mindre konsentrerte seg om å ikke slippe inn enda flere mål. Vi fikk dog se et rødt kort, og jammen var det ikke vår gamle uvenn Francolino Matuzalem, kanskje best kjent for å stemple Totti i ansiktet i vårderbyet 2011, som gjorde seg bort. Med et gult kort i bagasjen skulle brasilianeren byttes ut, og på vei fikk han en øredøvende pipekonsert av Curva Sud. Det fant ikke midtbanesliteren seg i, og sendte et par mindre pene gester i retning sørsvingen. Dermed kom det andre gule kortet, og Genoa måtte fullføre kampen med 10 mann.

Og det gjorde de, selv om den siste halvtimen var en ren sjarmøretappe for hjemmelaget. Nainggolan tvang fram en god redning fra Perin før et skudd fra Pjanic suste inntil tverrliggeren. Det siste som skjedde var at Tin Jedvaj fikk sin debut i Serie A når han ble byttet inn for Maicon, og at Destro skjøt over etter å ha blitt spilt fram av Kevin Strootman. På det tidspunktet så Roma faktisk ut til å kjede seg…

Trioen på toppen av Serie A rykker enda et hakk unna resten, og Roma har gode forutsetninger for å fortsette å sanke poeng neste uke, i vårsesongens første kamp: Da er det nemlig tabelljumboene fra Livorno som legges på slaktedisken i hovedstaden.