Spillervurderinger: Roma-Genoa

 

 

Morgan De Sanctis -N/A

Genoa hadde 0 skudd, da blir det vanskelig å dømme De Sanctis.

Maicon – 7

Fikk æren av å avslutte en perfekt utført kontring til 3-0 og punkterte på mange måter matchen. Godt å se Maicon begynne å score mål igjen og defensivt var han trygg som vanlig (selv om det ikke var store utfordringene). Kan til tider bli litt overmodig og få litt for høy selvtillit. Ble byttet ut til fordel for debutant Jedvaj 10 minutter før slutt

Mehdi Benatia- 7,5

Genoa var veldig tannløse uten Gilardino og Benatia hadde veldig lite å gjøre defensivt, dog så brøyt han oppspillet bra noen ganger og hadde god kontroll på Calaio. Uten mye å gjøre defensivt fikk vi se Benatia mye offensivt og marokkaneren satte sitt femte for sesongen da han stanget inn 4-0 på en corner.

Nicolas Burdisso – 6,5

Har litt mer å gjøre enn midtstoppermakkeren, men oser ikke av den selvtilliten makkeren har og det ender ofte i noen paniske klareringer for unngå feil. Gjør dog den lille jobben han får godkjent, og tar et skritt opp fra torsdagens Coppa-kamp, men er fortsatt et stykke unna nivået han hadde for noen år siden og man holder fortsatt pusten litt når Burdisso er bakerste mann, dessverre.

Dodô- 7

Brasilianeren er for alvor på gang, og en begynner å se konturene av en solid venstreback bak krøllene i Balzarettis skadefravær. Gjør få feil og bidrar mye offensivt med noen skudd og ypper seg til tider med høyresiden til Genoa. Er veldig involvert i den fantastiske kontringen som endte i 3-0. Skal også nevnes at han hadde sin beste kamp i Roma-trøya og muligens Romas beste på torsdag mot Sampdoria (ble ikke lagd vurderinger).

Radja Nainggolan – 7,5

Med sveisen til Bradley og tatoveringene til De Rossi leverte Nainggolan en veldig god seriedebut for Roma. Er mest involvert av samtlige spillere på banen og er til tider helt ekstrem i pasningspillet og skal ha sin del av æren for at De Sanctis kunne droppe dusjen etter kampen. Prøver seg på noen skudd uten hell, men det gjør ingenting ettersom det var meget godkjent seriedebut.

Miralem Pjanic – 6,0

Beveger seg mye rundt omkring uten å få til det helt store og det begynner å bli farlig lenge siden vi sist så en god kamp av bosnieren. Får ikke utnyttet sine kreative ferdigheter til det fulle og var sjelden med i det oppbyggende spillet. Blir til tider litt skvist mellom det offensive og defensive uten at han helt finner rollen sin. Ble byttet ut for Destro 20 minutter før slutt.

Kevin Strootman 7,5

Før kampen var Strootman Roma topscorer og assistkonge og selvom Roma scoret 4 mål uten nederlenderens involveringer var Strootman en av Romas beste. I en litt dypere rolle strålte Strooman til tider og vant tilbake ballen høyt i banen ved flere anledninger på glimrende vis. Stråler av selvtillit og tar alle pressede situasjoner med knusende ro.

Gervinho – 6,5

Driblingene og forseringene er det sjeldent noe å utsette på Gervinho ettersom han omtrent alltid på et eller annet merkelig vis får med seg ballen overalt. Dog er det nok en gang avslutningene det skorter på og det er lite som skiller om han gjør en kanonkamp fremfor en litt under pari. Denne gangen var det litt under pari for ivorianeren og han satt ikke ballen i nota på de sjansene han skapte selv. Rykker opp 0,5 for forarbeidet og den målgivende pasningen til Totti på 2-0.

Francesco Totti – 7,5

Det hadde gått over 9 måneder siden sist Totti scoret på Olimpico (08.04.13 Roma 1-1 Lazio) og det var veldig deilig å se Totti igjen juble foran egne fans etter at han satt inn 2-0 (noe heldig). Da scoringen var et faktum var det på sin plass og gjøre en av de andre tingene han er god på: å assistere. Corneren i andre omgang kom som bestilt på hodet til Benatia og sesongens syvende assist for sesongen var et faktum. Deilig å ha deg tilbake i form il Capitano!

Alesandro Florenzi – 8,0

Hvis Osvaldo så kampen hadde han nok vært stolt av sin tidligere lagkamerat sitt perfekt utført brassespark. Florenzi strålte til tider og det minnet mye og det vi så under sesongstarten. Serverte Maicon på glimrende vis med et nydelig innlegg som resulterte i 3-0. Deilig å se Florenzi stråle igjen etter en formsvikt de siste månedene og nok en gang denne sesongen hadde Florenzi løpt seg tom før sluttsignalet var blåst og Marquinho kom inn etter 78 minutter.

Mattia Destro (inn 71′) – 6,5

Fikk snaue 20 minutter på banen da kampen indirekte var ferdig. Destro kom seg til to sjanser hvor litt bedre akrobatiske egenskaper hadde gjort susen ved første mulighet, mens ved den andre muligheten chipper(?) han ballen langt over etter å ha blitt spilt igjennom av Strootman. Posisjonerer seg veldig bra, men han mangler fortsatt igjen litt på touchen.

Marquinho (inn 78′) – N/A

Legges knapt merke til de drøye ti minuttene han får på banen og spiller ikke nok til å få vurdering.

Tin Jedvaj (inn 81′) – N/A

Fikk sin debut da han kom inn for Maicon like før slutt og gjør seg ikke veldig bemerket, men gjennomfører 4/4 pasninger og det er godt å endelig få se den unge kroaten på banen fremfor selfies i speilet på Instagram.

Rudi Garcia – 7,5

Får det nok en gang til på hjemmebane og for andre gang på rad (i serien) gikk laget av Olimpico med 4-0. Deilig å få se Nainggolan få tillit fra første dag av og det virker som han har fått integrert belgieren godt på kort tid. En skulle ønske at Garcia var litt mer vågal med byttet når vi ledet 4-0 og istedenfor å sette på Marquinho burde han mulig prøvd en av ungguttene på benken som Ricci eller Caprari (Jedvaj kom senere). Garcia sa han måtte vinne og det gjorde laget med glans.