Halvårig oppsummering

Roma er nå halvspilt for sesongen og til helgen starter man terminlisten med motsatte oppgjør fra høsten. I den forbindelse er det på sin plass å ta en oppsummering av det fantastiske halvåret vi romanisti har vært vitne til. I etterkant av alle seriekampene har vi lagt ut spillervurderinger og vurderingene som er gjort her er basert på de. Det er også litt statistikk under spilleranalysene i tillegg til noen funfacts som at Playstation-avhengige Adem Ljajic har gjort det betraktelig dårligere etter at Playstation 4 kom ut. 

Det er gjort analyse av spillerne som har 10 kamper eller mer og tallet i parentes er hvor mange innhopp spilleren har hatt i tillegg til kamper fra start som står foran. 

Så her er listen over Romas beste spillere hittil denne sesongen:

roma lazio

1. Francesco Totti: 7,00

10 (2) kamper – 853 minutter – 4 mål – 7 assist – 0 gule – 0 røde

Beste kamp: 9,0 Inter (B)

Dårligste kamp: 5,5 Juventus (B)

Il Capitano startet sesongen på best mulig måte og serverte hele seks målgivende pasninger på de seks første kampene, da i tillegg målene begynte å renne inn borte mot Inter (runde 7) kunne en nesten tro at Totti var gjenfødt i en alder av 37. Etter hans to scoringer borte mot Inter ble Totti skadet i kampen etter mot Napoli noe som satte han ute av spill i nesten to måneder. Hele 7 kamper måtte kapteinen stå over og i den perioden slet laget som hadde høvlet over alt og alle med Totti på banen. Det er i periodene Totti er borte en begynner og lure på hvordan Roma som klubb skal overleve den dagen Totti har fått nok. Heldigvis signerte Romas assistkonge ny kontrakt i høst som binder han frem til 2016, så bekymringene trenger ikke for alvor å komme enda. Etter returen fra skaden virket Totti rusten og slet i de første kampene før det løsnet på søndag mot Genoa hvor Totti noterte seg for nok en scoring og assist. Det er ei heller overraskende at Roma scorer oftest når Totti er på banen (scoring hvert 32. minutt). I følge våre spillervurderinger har Totti vært Romas beste spiller denne høsten som den eneste på 7-tallet og det i en alder av 37(!).

totti inter

 

2. Mehdi Benatia: 6,97

18 kamper – 1603 minutter – 5 mål – 0 assist – 5 gule – 0 røde

Beste kamp: 9,5 Catania (H)

Dårligste kamp: 5,0 Atalanta (B)

€13,5M var prisen Roma måtte gi for Mehdi Benatia i sommer, en prislapp som mer og mer minner om et godt gammeldags røverkjøp. Mehdi Benatia har vært et beist i forsvaret og har dannet solid midtstopperpar med Leandro Castan. Ikke bare  har det defensive så og si vært plettfritt, men flere av motstanderens keepere har fått smerte Benatias offensive fibre. Sampdoria-forsvaret ble rundlurt og Bologna-spillerne måtte bare måpe da Benatia kom flyvende inn på en corner. For å fullføre 2013 på best mulig måte ga han seg ikke før han hadde satt to mål i kassa bak Frison (Catania). Da marokkaneren hadde fått nyss på topscorerlista i klubben og så Florenzi gå forbi med én på søndag headet Benatia inn sitt femte for sesongen og er dermed klubbens toppscorer sammen med Florenzi når vi kvitterer for halvspilt sesong. Han var to og en halv ganger så billig som Marquinhos, men forsvaret har uten tvil blitt bedre etter å ha byttet ut en brasilianeren for en marokkaner.

benatia castan

 

3. Daniele De Rossi: 6,91

17 kamper – 1482 minutter – 1 mål – 0 assist – 4 gule – 1 rødt

Beste kamp: 8,0 Inter (B), Napoli (H)

Dårligste kamp: 4,0 Juventus (B)

Så lenge ut til å bli Romas beste dette halvåret, men en katastrofe-kamp av de sjeldne mot Juventus  hvor han til slutt fikk en idiotisk utvisning kostet han «tittelen». Dog så har Daniele De Rossi vært ekstremt god denne høsten og sto opp som verst da han måtte bære kapteinsbindet i skadefraværet til Totti. Har prestert jevnt godt igjennom hele sesongen hittil og har kun 3 (av 17) vurderinger under 7, og dette her er den første oppsummeringen Daniele De Rossi har en total snittkarakter på under 7,0. Det er godt å se De Rossi tilbake i godt gammelt slag etter en skuffende fjorårssesong, og en håper virkelig at De Rossi gjentar bedriften fra første serierunde og scorer når Livorno er motstander lørdag, for scoringer av De Rossi vil gjerne se mange flere av.de rossi feiring

4. Kevin Strootman: 6,79

17 kamper – 1504 minutter – 4 mål – 6 assist – 4 gule – 0 røde

Beste kamp: 9,0 Inter (B)

Dårligste kamp: 5,0 Juventus (B)

Den faste inventaret på Nederland har vært fast på Romas midtbane denne høsten etter overgangen fra PSV for €16,5M. Strootman har levert til de grader og har hatt enorm ro rundt seg hele tiden, selv om temperaturen har steget. Har vært god i gjenvinningfasen og har noen deilige pasninger i ny og ne. Strootman skal ha litt av æren for at sesongens første tap ikke kom før på nyåret ettersom nederlenderen har scoret i alle bortekampene som har endt uavgjort (Atalanta, Torino, Milan). De målgivende pasningene har også kommet som bestilt og han ligger også på fjerdeplass den listen i ligaen. Det store spørsmålet er om han egentlig trives i Roma ettersom vurderingene våre sier noe helt annet; På hjemmebane har Strootman et snitt på 6,55 , men på fremmed gress er snittet på hele 7,07. Vi får håpe han snart finner seg hjemme i den evige stad, for vi vil gjerne beholde Strootman.

Kevin Strootman- Milan

5. Gervinho: 6,77

13 (2) kamper – 1180 minutter – 4 mål – 3 assist – 1 gult – 0 røde

Beste kamp: 8,0 (3 kamper)

Dårligste kamp: 5,0 Juventus (B)

Det var knyttet svært stor spenning til Gervinho før sesongen etter et mislykket opphold i Arsenal, men Rudi Garcia hadde fått det beste ut av ivorianeren før og tok fatt på tredje gjenforening da han kom i sommer for snaue 10 millioner euro. Etter en noe svak start ekspolderte vingen da han fikk hull på byllen mot Sampdoria, han fulgte opp kampen etter med to vakre scoringer mot Bologna, men ble i likhet med Totti satt tilbake av skade. Da han ble skadet mot Napoli i runde 8 hadde Gervinho notert seg tre scoringer, en assist, skaffet to straffespark og et frispark som resulterte i scoringer. I likhet med Totti var Gervinho litt rusten etter å ha kommet tilbake fra skade, men under fjorårets siste kamp mot Catania viste ivorianeren seg frem i både positiv og negativ forstand da han bommet på det som var av sjanser før han scoret helt til slutt med tidenes sleivspark. Gervinho er en unik spiller for Roma og kan alene skape sjanser ut av ingenting, men også ødelegge sjanser ut av «alt».

gervinho

6. Miralem Pjanic: 6,75

17 (1) kamper – 1385 minutter – 3 mål – 4 assist – 4 gule – 1 rødt

Beste kamp: 9,0 Napoli (H)

Dårligste kamp: 5,5 Livorno (B), Fiorentina (H)

Etter to sesonger på det jevne løftet Pjanic seg veldig i første del av sesongen og ble endelig den spilleren vi håpet at han skulle bli. Etter at han scoret årets mål i 2013 mot Hellas Verona toppet det seg fullstendig mot Napoli med to scoringer. Bosnieren storspilte både på klubb og landslaget som kvalifiserte seg til VM. MEN! Her er det et virkelig stort «men» med landslaget; Før Bosnia kvalifiserte seg til VM hadde Pjanic et snitt på 7,04, mens etter at jobben med landslaget var gjort har snittet vært på 6,16 (høyeste vurdering på 6,5). Det er ikke sikkert at dette har en naturlig link, men Pjanic har så absolutt ikke sett like motivert ut og kreativiteten vi så innledningsvis har vært helt fraværende til tider senere. Pjanic må så absolutt heve seg nå om han skal beholde plassen på Roma ettersom en viss VM-kåt belgier har kommet inn portene. pjanic verona

7. Leandro Castan: 6,68

17 kamper – 1470 minutter – 0 mål – 1 assist – 5 gule – 1 rødt

Beste kamp: 8,0 Catania (H)

Dårligste kamp: 4,0 Juventus (B)

Etter å ha blitt satt i skyggen av en landsmann på 18 år i fjor har Castan i år blitt totalt parkert av erstatteren fra Marokko. Castan har likevel vært en av de mest stabile spillerne til Roma siden overgangen sommeren 2012 og før kampen mot Juventus var Castan den eneste spilleren(!) som ikke hadde hatt en dårligere vurdering enn 6,0. Altså ingen hadde et «høyere bunnivå» enn Castan før han ble offer for sin egen aggresjon og De Rossis utvisning under kampen mot Juventus. Den sympatiske midtstopperen har langt i fra de samme ekstremferdighetene som hans makker, men brasilianeren gjør opp for det med et solid stabilt spill konstant i tillegg til noen susende sklitaklinger på overtid.

castan roma

 

8. Morgan De Sanctis: 6,50

19 kamper – 1710 minutter – 10 innsluppet – 2 gule – 0 røde

Beste kamp: 7,5 Inter (B), Cagliari (H)

Dårligste kamp: 4,5 Atalanta (B)

Etter å ha kun latt en ball gå bak seg i løpet av de første ti kampene har det «rent» inn med ni scoringer på de ni siste. De Sanctis har i følge statistikkleverandøren Opta hatt 41 redninger (51 skudd på mål) og har holdt ballen i fast grep 33 ganger. Det eneste som er å utsette på De Sanctis er hans inngripen mot Atalanta som Roma ikke har sett maken til siden……forrige sesong. 36-åringen har kanskje blitt litt hardt straffet til tider på vurderingene, men mye av det er at han har hatt veldig lite å gjøre når Roma har storspilt som de har gjort. De Sanctis er keeper på Europas gjerrigste lag som kun har sluppet inn 0,5 mål pr. kamp.  Roma gikk €4,5M i overskudd på «keeperbyttet» i sommer og det ser ihvertfall ikke enda ut som en dårlig deal.

de sanctis, cagliari

9. Alessandro Florenzi: 6,47

15 (4) kamper – 1074 minutter – 5 mål – 3 assist – 3 gule – 0 røde

Beste kamp: 8,0 Inter (B), Genoa (H)

Dårligste kamp: 5,5 (4 kamper)

Romas toppscorer startet og avsluttet høstsesongen på glimrende vis, mens mye av det i mellom var på det jevne. Om Francesco Totti faktisk er den biologiske faren til Florenzi er det rimelig liten sannsynlighet for, men det virker som «pappa-gutten» Florenzi trenger Totti på banen for å prestere; med Totti på banen har Florenzi et snitt på 6,93, mens uten nærværet til Totti har snittet falt til 6,0 på unggutten. Likevel har Totti vært så mye på banen at det har blitt fem scoringer på Romas nummer 24 hvorav det siste av dem var av det virkelig pene slaget. Løpsvilligheten er det ingenting å si på, men har en lei tendens til å bli en lettvekter til tider. Uansett har Florenzi tatt store steg fra fjorårssesongen og han har allerede nå nådd antall scoringer han hadde i hele fjor.florenzi genoa

10. Maicon: 6,38

16 kamper – 1345 minutter – 2 mål – 0 assist – 4 gule – 1 rødt

Beste kamp: 7,5 Lazio (H), Cagliari (H)

Dårligste kamp: 5,0 (3 kamper)

Brasilianeren som kjemper en hard kamp om å få bli med på festen i hjemlandet til sommeren har endelig begynt å komme med de offensive bidragene vi forventet da han ble hentet. Defensivt har Maicon vært bunnsolid og rutinen han har med seg er uvurderlig til tider. Er på langt nær på samme nivå som han en gang var, men han har vist at han fortsatt har noe å bidra med på dette nivået. Selv om han har blitt 32 år løper han fortsatt villig igjennom hele kampen opp langs høyresiden og jo mer offensivt i banen han kommer jo mer overmodig blir han og det resulterer ofte i skudd fra noen håpløse posisjoner. 6,38 i snitt, greit nok?

maicon fiorentina

11. Marco Borriello: 6,33

6 (5) kamper – 515 minutter – 1 mål – 0 assist – 2 gule – 0 røde

Beste kamp: 7,0 Napoli (H)

Dårligste kamp: 6,0 (4 kamper)

Hadde en innbytterrolle i sesongstarten før han fikk en del kamper fra start da både Totti og Destro var ute. Med den lønnen han har burde en forvente mer enn 1 scoring, men han skal ha for at han fortsatt gidder og gir alt de gangene når han får sjansen for en klubb som har prøvd å kvitte seg med  han i flere år. Har ikke kommet til så mange sjanser hittil denne sesongen (spørs om det blir flere kamper), men Borriello har skaffet en straffe og scoret en matchvinnende scoring som sikret tre poeng.

 

12. Adem Ljajic: 6,17

9 (6) kamper – 937 minutter – 3 mål – 3 assist – 4 gule – 0 røde

Beste kamp: 8,0 Catania (H)

Dårligste kamp: 3,5 Juventus (B)

Kom som et lyn inn fra benken i de første kampene og har ellers gjort det bra i de kampene han har kommet inn, men i det han selv ha måttet slite ut motstanderne fra start har det skortet litt på prestasjonene; fra start har serberen et snitt 5,83 mens når Garcia har byttet han inn har snittet vært på hele 6,67 (For de som vil ha en funfact til har Playstation-avhengige Ljajic sitt snitt falt fra 6,4 til 5,7 etter at Playstation 4 kom ut). Han har hatt en lei tendens til å bli usynlig i kamper og til tider evneveik foran mål. Blir satt i skyggen av de andre sommersigneringene som virkelig har slått til, men han fikk nok en del fine julegaver av noen målvakter som ble spilt god av serberen.

AS Roma's Ljajic celebrates after scoring against Bologna during their Italian Serie A soccer match at the Olympic stadium in Rome

13. Dodô: 6,11

9 (3) kamper – 816 minutter – 0 mål – 0 assist – 0 gule – 0 røde

Beste kamp: 7,0 Napoli (H), Genoa (H)

Dårligste kamp: 5,5 (3 kamper)

Blant de dårligste finner vi våre venstrebacker som har spilt ca. like mye, dog så trekker Dodô det lengste strået etter å ha kommet virkelig de to siste kampene. Om det er Balzarettis snarlige retur som har motivert Dodô vites ikke, men han har virket mye tryggere de siste kampene og har vært blant Romas beste i 2014. Vi får håpe at formen vedvarer og med den lille selvtilliten Dodô har fått i det siste kan han virkelig blomstre sånn som Sabatini og co spår.

14. Federico Balzaretti: 6,09

10 (1) kamper – 914 minutter – 1 mål – 0 assist – 2 gule – 1 rødt

Beste kamp: 7,5 Lazio (H)

Dårligste kamp: 3,5 Parma (B)

Etter å ha startet sesongen som han avsluttet den forrige svarte Balzaretti kritikerne med å avgjøre derbyet og score sitt første mål i Roma-drakta, det resulterte i comeback på landslaget og godt spill for Roma i noen kamper før han ble utvist mot Inter. Landslagsplassen mistet han også kjapt etter å ha blitt parkert av Bendtner og spillet i etterkant av det var som fjorårssesongen og Balzaretti hadde funnet tilbake til gamle synder. Balzaretti har nå vært skadet i to måneder og skal etter rapportene snart være klar igjen. Kampen om plassen med Dodô er jevn, men det spørs om Balzaretti får sjansen med det første etter ungguttens litt bedre spill den siste tiden.

15. Marquinho: 5,63

3 (8) kamper – 311 minutter – 0 mål – 0 assist – 1 gult – 0 røde

Beste kamp: 6,0 (3 kamper)

Dårligste kamp: 5,0 (3 kamper)

Da Marquinho kom for to år siden imponerte han tidvis med noen gode innhopp og viktige scoringer. I ettertid har man ikke sett mye til Romas nummer syv og sesongen til nå har vært en liten tragedie for Marquinho som har imponert få. Er Rudi Garcias mest brukte innbytter, men tar ikke var på sjansene han får nevneverdig godt og det resulterer for ofte i håpløse skudd som ingen tror på. Har vært Romas klart dårligste denne sesongen og noterer seg for jumboplassen i denne vurderingen.

 

Trener: Rudi Garcia: 7,00

13 seire – 5 uavgjorte – 1 tap – 39 mål – 10 innsluppet – 42 gule – 5 røde

Beste kamp: 8,0 (4 kamper)

Dårligste kamp: 5,5 Atalanta (B), Juventus (B)

På mandag fikk Massimiliano Allegri sparken i Milan og i likhet med sparkede Villas-Boas og Stefano Pioli var de linket til Roma denne sommeren. En kan jo prise seg lykkelig for at valget til slutt endte på Rudi Garcia som har tatt Roma dit ingen hadde drømt om ved sesongstart. 10 strake seire fra seriestart sier sitt, i tillegg leder han Europas gjerrigste lag bakover (gamleklubben Lille på 2.plass).  44 poeng etter halvspilt sesong er helt utrolig og at det første tapet kom først i runde 18. kan man vel ikke klage nevneverdig på. Roma har også ved flere anledninger prestert bedre i 2.omgang enn i 1. og om det skyldes dårlige forberedelser eller gode pep-talker kan diskuteres. Skal en ta noe fra Rudi Garcia er det at han slet litt for lenge med å slå tilbake med seier etter at det første poengtapet kom. 44 poeng er ny rekord for Roma etter halvspilt sesong og Rudi Garcia har dermed nok en gang gjort det ingen andre trenere har greid før som Roma-trener.

rudi garcia

 

Spillere med under 10 kamper

 

1. Radja Nainggolan: 7,5

1 kamp – 90 minutter –  0 mål – 0 assist – 0 gule – 0 røde

 Beste kamp: 7,5 Genoa (H)

Dårligste kamp: 7,5 Genoa (H)

Kom til klubben for en uke siden og kom rett inn på laget som gikk videre i Coppa Italia dagen etter. Fikk sin ligadebut for Roma på søndag hvor han gjorde en veldig god figur og det ser allerede ut som belgieren har integrert seg bra i laget og vi forventer mer av det gode spillet med tanke på prislappen Roma måtte ut med for å hente han.

nainggolan

2. Mattia Destro: 6,7

2 (3) kamper – 210 minutter – 3 mål – 1 assist – 1 gult – 0 røde

Beste kamp: 8,0  Catania (H)

Dårligste kamp: 5,5 Juventus (B)

Etter et halvt år på sidelinjen kom Destro inn på et lag som hadde slitet med å score mål de siste kampene, og da han kom inn under kampen mot Fiorentina avgjorde han like så godt kampen til Romas første seier på 5 kamper. Scoringsraten fortsatte mot Milan og Catania uten at Mattia Destro var frisk nok til å spille samtlige 90 minutter. På nyåret har Mattia slitt litt, men det er ikke mye som skal til før touchen sitter perfekt og Destro blir den måltyven vi trenger i andre halvdel av sesongen.

3. Rodrigo Taddei: 6,67

0 (7) kamper – 120 minutter – 0 mål – 0 assist – 1 gult – 0 røde

Beste kamp: 7,0 Catania (H)

Dårligste kamp: 6,5 Bologna (H), Inter (B)

Gode, gamle Taddei har fått noen innhopp denne sesongen, men har ikke greid å bemerke seg på verken den ene eller andre måten ettersom han kun har spilt tre kamper med nok spilletid til å bli vurdert. Gjør sin jobb best utenfor banen som en liten moroklump, mens en skal drømme hardt om man skal få se en Aurelio-finte til av brasilianeren. Vi får prise oss lykkelig de få gangene vi får se Taddei før kontrakten hans går ut til sommeren ettersom det skal mye til for at den blir fornyet.

 

4. Vasilis Torosidis: 6,5

3 (2) kamper – 327 minutter – 0 mål – 0 assist – 0 gule – 0 røde

Beste kamp: 7,5 Inter (B)

Dårligste kamp: 5,0 Juventus (B)

Har vært backup for Maicon som kun har hatt et lite skadefravær og dermed har det ikke blitt rikelig med spilletid for grekeren som kom for ett år siden. Er en god backup for Maicon og en vet at det ikke er noen krise hvis brasilianeren er utilgjengelig. Så spørs det om grekeren finner seg til ro med så lite spilletid, mens ryktene om en ny klubb svirrer rundt i mediene.

5. Nicolas Burdisso: 6,13

3 (2) kamper – 316 minutter – 0 mål – 0 assist – 0 gule – 0 røde

Beste kamp: 6,5 Torino (B), Genoa (H)

Dårligste kamp: 5,5 Sassuolo (H)

Romas tredjevalg på midtstopperplass har kommet inn ved skader og suspensjoner uten å overbevise oss om at innhar de samme kvalitetene som førstevalgene. Det er en lang vei til VM-drømmen for Burdisso som opplevde sin første clean sheet denne sesongen på søndag. Har ikke gjort noen grove feil og heller ingen gule kort, men storhetstiden til Burdisso er over og fjorårssesongen sitter fortsatt friskt i minne og har en fortsatt liten klump i halsen når han er bakerste mann.

6. Federico Ricci: N/A

0 (2) kamper – 6 minutter – 0 mål – 0 assist – 0 gule – 0 røde

Har fått to innhopp så langt mot Atalanta og Catania, men med kun seks minutter (+overtid) på banen er det vanskelig å lage en konklusjon over hans spill, men 19-åringen er utvilsomt et spennende talent som er blitt fostret opp på Trigoria.

6. Tin Jedvaj: N/A

0 (1) kamper – 7 minutter – 0 mål – 0 assist – 0 gule – 0 røde

Fikk sin ilddåp på søndag mot Genoa da han kom inn for Maicon på tampen og samtlige av hans fire pasningsforsøk kom til riktig mottaker. Ellers så har vi sett muligens litt for lite til Jedvaj ettersom prislappen på 18-åringen var på hele €5M i sommer, men en kan ikke heller håpe på en skade/suspensjon på midtstopperne våre.

 

Statistikk

Flest innhopp Byttet ut mest
1. Marquinho (8 innhopp) 1. Alesandro Florenzi (14 ganger)
2. Rodrigo Taddei (7 innhopp) 2. Miralem Pjanic (10 ganger)
3. Adem Ljajic (6 innhopp) 3. Francesco Totti (6 ganger)
4. Marco Borriello (5 innhopp) 4. Marco Borriello (5 ganger)
4. Alesandro Florenzi (5 innhopp)
Toppscorer Assisttoppen
1. Alessandro Florenzi (5 mål) 1. Francesco Totti (7 assist)
1. Mehdi Benatia (5 mål) 2. Kevin Strootman (6 assist)
3. Gervinho (4 mål) 3. Miralem Pjanic (4 assist)
3. Kevin Strootman (4 mål) 4. Alesandro Florenzi (3 assist)
3. Francesco Totti (4 mål) 4. Gervinho (3 assist)
4. Adem Ljajic (3 assist)
Råtassen (1p=gult, 2p=rødt) Flest minutter
1. Leandro Castan (7 poeng) 1. Morgan De Sanctis (1710 minutter)
2. Miralem Pjanic (6 poeng) 2. Mehdi Benatia (1603 minutter)
2. Daniele De Rossi (6 poeng) 3. Kevin Strootman (1504 minutter)
2. Maicon (6 poeng) 4. Daniele De Rossi (1482 minutter)
5. Mehdi Benatia (5 poeng) 5. Leandro Castan (1470 minutter)
Beste kamp Dårligste kamp
1. Inter 0-3 Roma (7,54 i snitt) 1. Juventus 3-0 Roma (5,11 i snitt)
2.Roma 4-0 Catania (7,27 i snitt) 2. Atalanta 1-1 Roma (5,54 i snitt)
3. Roma 5-0 Bologna (7,23 i snitt) 3. Milan 2-2 Roma (6,14 i snitt)
4. Roma 4-0 Genoa (7,08 i snitt) 4. Livorno 0-2 Roma (6,29 i snitt)
5. Roma 2-0 Napoli ( 7,07 i snitt) 5. Roma 1-1 Sassuolo (6,31 i snitt)

 

 

Viste du at….

– Alessandro Florenzi har scoret 10 mål i sin Roma-karriere og ved samtlige av dem har Francesco Totti vært på banen.

-Kevin Strootman har notert seg for fire nettkjenninger denne sesongen, men ingen av dem har kommet på hjemmebane

-Adem Ljajic har scoret alle sine tre mål etter å ha kommet fra benken.

-Roma har hatt hele 4 forskjellige straffeskyttere denne sesongen (Ljajic, Pjanic, Strootman og Totti)

-Ingen lag i Serie A har flere røde kort enn Roma denne sesongen med fem utvisninger (Maicon, Balzaretti, Pjanic, De Rossi og Castan), i tillegg har Rudi Garcia blitt sendt på tribunen to ganger.

-Ei heller har noen Serie A-lag flere unike målscorere enn Roma (13 stk.)

-Roma scorer i snitt hver 42. minutt, mens med Totti på banen scorer laget hvert 32. minutt. De andre spissene: Gervinho (Hvert 35. minutt), Destro (42. minutt), Ljajic (46. minutt), Florenzi (51. minutt) og Borriello (57. minutt)

-Midtstopperparet Benatia-Castan lar det i snitt gå 200 minutter mellom hvert innslupne mål, men med Burdisso på banen slipper Roma inn mål dobbelt så ofte.

-Roma har like mange poeng (44) som Juventus hadde halvveis i fjor, det endte med scudetto.

 

 

 

Her er det nok en del å ta tak i så diskuter i kommentarfeltet!