Stille før stormen?

Nicolas Burdisso har annonsert at han kommer til å forlate Roma i januar for å få mer spilletid. Den lojale argentineren tar dette grepet for å styrke sine sjanser til å delta i sommerens verdensmesterskap i Brasil. Genoa og Sampdoria har vært nevnt som mulige destinasjoner. I dag kom ryktene om at Roma og Parma kan komme til enighet om en byttehandel der Burdisso havner i skinkebyen, mens Parmas argentinske stopper Gabriel Paletta tar turen til hovedstaden. Tidligere har nederlenderen John Heitinga blitt ryktet som Burdissos erstatter.

Roma skal visstnok være favoritter til å signere den brasilianske venstrebacken Michel Bastos. Den tidligere Lyon-spilleren er for øyeblikket i Al Ain, men skal være lysten på en overgang til et høyere nivå for å styrke sine VM-sjanser. Bastos spilte under Rudi Garcia, og det skal være mye av grunnen til at Roma ligger foran Napoli i kampen om signaturen til 30-åringen.

Alessio Romagnoli var så godt som klar for et låneopphold i Serie B-klubben Spezia. Overgangen ser ut til å drøye noe etter at stopperen dro på seg en skade, men skal vi tro det vi hører reiser trolig unggutten til Spezia før måneden er omme.

Husker du Alessandro Crescenzi? Den lyshårede backen har vært betraktet som et stort talent, men nå kommer 22-åringen tilbake til Roma fra et stusselig låneopphold i franske Ajaccio. Det ble med 9 kamper på ett år for backen. Han har tidligere vært på lån hos Grossetto, Crotone, Bari, Pescara og Novara med varierende suksess.

Josep Maria Orobitg, agenten til Barcelona-back Martin Montoya, tviler sterkt på at klienten hans havner i den italienske hovedstaden: «Jeg har hørt noen snakke om det, men tviler sterkt på at det er sannsynlig» sa han om en potensiell overgang til Roma.

Grøsser det fortsatt kaldt nedover ryggen din når du hører navnet Carmine Russo? Mannen som drastisk økte sjansen for at romanisti avgikk med lemen-døden en høstkveld i Brescia for noen sesonger siden er satt opp til å dømme Romas lørdagsoppgjør mot Livorno på Olimpico. Roma må nok allikevel finne seg i å være favoritter mot laget som ligger på nest sisteplass på tabellen.