Livorno gjester Olimpico

Av: Eric Shabaj

Lørdag er det duket for gjensyn med de mørkerøde fra Toscanas havnekyst. Livorno var de første Roma møtte, og dermed starten på seiersrekken Garcias menn hadde ved seriestart i høst.

De morellfargede har ikke vært i medvind i det siste, da de ikke har vunnet en eneste kamp siden hjemmekampen mot Atalanta i november. Dette viste seg å få fatale konsekvenser for trener Davide Nicola, som etter hjemmetapet mot Parma i siste serierunde mistet jobben sin, på tross av at han var en viktig årsak til Livornos opprykk fra Serie B.

Sportslig direktør i Livorno Attilio Perotti, ble tilbudt jobben som midlertidig trener for laget, og takket i utgangspunktet ja. Men etter at pressekonferansen ble angrepet av sinte «ultras», har Perotti sett seg nødt til å ta betenkningstid.

«Uansett, i lys av beslutningen tatt av fansen, foretrekker jeg å reflektere for en stund. Jeg vil heller sove på det, før jeg bestemmer meg om jeg vil ta jobben eller ikke.» uttalte Perotti, etter hendelsen på mandagens pressekonferanse.

I våre egne rekker er Ljajic, «Il Capitano Futuro» (De Rossi) og Castan igjen klare for dyst, etter at de måtte stå over en kamp da de fikk henholdsvis røde og gule kort i kampen mot Juventus.

Vår langhårede venn Balzaretti fra foten ved fjellene, blir nok dessverre ikke å se i startrekkene i dette oppgjøret heller, sett i lys av at Garcia meldte om bedring på pressekonferansen før sist ukes kamp, så skal man ikke se bort i fra at vi kan forvente oss venstrebacken vår tilbake om ikke lenge.

Romagnoli, som på en av årets første treninger dro på seg en ankelskade, er fortsatt sykemeldt på ubestemt tid.

På Trigoria idag ble det avholdt en pressekonferanse i forbindelse med helgens kamper i Serie A.

Garcia ble her spurt om han har tenkt på eventuelle reserverer for Dodo.

«Torosidis eller Romagnoli, men også Marquinho. Han er en som angriper bra når han kommer bakfra. Jeg er ikke bekymret.»

Under trening på Trigoria denne uken har det vært fokus på lange baller og offensive ferdigheter.

Spillere som må passe ekstra godt på i denne kampen er Nainggolan, Maicon, Pjanic og Florenzi, som ved å pådra seg et gult kort, vil måtte stå over neste kamp.

Kampen vises på C More Fotball og C More Fotball HD klokken 1755. Kommentator er Øyvind Johannessen.

Neste kamp er kvartfinale i Coppa Italia, hjemme mot Juventus på tirsdag 2045.