Roma 3-0 Livorno; Full kontroll

Destro, Strootman og Ljajic fikk æren av å score målene i nok en kontrollert seier på Olimpico. 

Strootman Livorno

Rudi Garcia sa før kampen at han ikke tenkte på tirsdagens Coppa Italia-kamp mot Juventus, men lagoppstillingen viste noe helt annet da blant annet Totti, Florenzi, Maicon og Nainggolan fikk hvile. Likevel var laget som gikk utpå matta mer enn godt nok for å høvle over Livorno.

For overhøvling var det tegn på allerede etter seks minutter da Adem Ljajic la inn et innlegg mot en marginal offside-plassert Gervinho som flikket ballen videre til Destro som fikk en enkel jobb med å sette inn kveldens første og sesongens fjerde.

For flere mål skulle det bli, men Benatia, Destro og Gervinho lot stillingen stå seg til en halvtime var passert og Kevin Strootman endelig kunne juble på Olimpico da nederlenderen avsluttet et vakkert angrep til 2-0 som også var pauseresultatet. 2-0 var absolutt ikke et resultat som var kampbildet verdig, ettersom Rudi Garcia burde nesten burde begynt å bruke den andre hånden for å telle scoringer.

Roma fortsatte ut i andreomgang som de gjorde i den første og presset Livorno konstant, men punkteringen ville bare ikke inn. Adem Ljajic var farligst frempå ved flere anledninger, men det endte som det hadde gjort de fire siste månedene; keeperredning.

Og det var en glede og en lettelse som syntes ut til TV-titterne verden over da Adem Ljajic scoret sitt første mål på fire måneder da han satte inn 3-0 rett før slutt.

Ineffektivitet til tross, Roma cruiser videre og lar ikke lagene bak få nyss på 2.plassen. Livorno var aldri i nærheten av å score og det nærmeste de kom var da De Rossi på et merkelig vis klarerte tilbake til De Sanctis. Selv om fansen kanskje ville sett flere scoringer på storskjermen sparte muligens spillerne scoringene til tirsdagens veldige viktige revansje-oppgjør når Juventus trapper opp på Olimpico hvor en semfinalebillett i Coppa Italia er premie. (Neste seriekamp er borte mot Hellas Verona 12.30 neste søndag).