Spillervuderinger Livorno

Morgan De Sanctis – N/A: Hadde særdeles lite å gjøre (for å si det pent). Hadde én redning da hans egen lagkamerat sleivet ballen mot mål, men De Sanctis håndterte det greit. Umulig å vurdere.

Dodó – 7,5: Meget aktiv kamp av en brasilianer med stadig økende selvtillit. Full kontroll bakover og stadig med framover i fint driv. Har dog altfor mange svake avleveringer, både på vei fremover og i innleggsfasen. Blåser også en brukbar sjanse til å score langt over mål. Men alt i alt positivt igjen fra Dodó.

Leandro Castan – 7,0: Har full kontroll med unntak av situasjonen der han får gult kort, og naturlig nok også trekk. Kommanderende i de duellene han må i, samt effektiv og enkel i pasningsspillet. Skulle gjerne sett han utgjøre en større trussel på offensiv dødball.

Mehdi Benatia – 7,5: Har like lite å gjøre som Castan bakover og selvsagt full kontroll mot en svak motstander. Er fortsatt den definitive sjefen bak der og er også farlig frempå når Roma har dødballer. Kunne faktisk ha scoret på brasse. Enorm tilstedeværelse.

Vasilis Torosidis – 8,0: Roma har et strålende backpar på høyresiden. Torosidis gjør jobben feilfritt når Maicon hviles. Treffer på innlegg etter innlegg, noe man ikke har vært bortskjemt med i Roma på en stund. Utviser ro og rutine kampen igjennom.

Daniele De Rossi – 7,5: God kontroll på alt som foregår rundt og bak seg og slår nesten like mange pasninger som Livorno tilsammen. Har en forholdsvis enkel dag på jobben og lar Strootman og Pjanic få skinne foran seg. Magisk pasning igjennom til Destro i første omgang, som nummer 22 dessverre ikke omsatte i scoring. Får trekk for et par grove pasningsfeil fra egen halvdel i andre omgang, samt en sleivete klarering i egen boks som De Sanctis heldigvis plukket.

Kevin Strootman – 8,5: Stor kamp av alfahannen. Registrerer sint at det som han trodde var en assist til Destro blir klarert og følger opp med å druse ballen ubarmhjertig i nettet bak Bardi. Først på alt av baller og flott driv med ball. Er bunnsolid i pasningsspillet og er i senter av mange av de flotte kombinasjonene Roma setter opp utenfor Livornos sekstenmeter.

Miralem Pjanic – 8,0: Det beste vi har sett av Pjanic på en god stund. Flott driv og mange fine pasninger på siste tredjedel. Uheldig som ikke får tellende resultat, men lovende takter fra en spiller som har vært i hi en stund.

Gervinho – 6,5: Kanskje den eneste i giallorosso som ikke fikk det helt til å stemme i aften. Fikk tatt med enkelte hvitkledde på noen karuseller, men kom tapende ut av duellene oftere enn normalt. Hjelpeløs foran mål.

Mattia Destro – 8,0: Åpner ballet med sin fox in the box-scoring, som jo er det Mattia gjør best. Brukbar avslutning også i forkant av Strootmans scoring, men burde gjort det bedre da han ble spilt igjennom av De Rossi. Finfin avslutning da han satte ballen bak Bardi på overtid i første omgang, men Castan var dessverre i offside. Forsvant litt utover i kampen, og det kan jo ha sammenheng med hans fysiske form.

Adem Ljajic – 8,5: Romas beste i dag. Serberen har prøvd i månedsvis uten å få det til, men i dag var du bra, Adem. Var på fra første fløytestøt. Var høyt og lavt kampen igjennom og dro opp balltempo, en vesentlig del av strategien for å slå et så lavtliggende lag som Livorno. Brant et par sjanser, men etter 78 minutter skjedde det endelig; etter fire måneder med brente sjanser dro han seg inn fra venstre og banket ballen utagbart ned i Bardis høyre hjørne. Prøvde å spille kul, men ved første oppdagelse av jublende lagkamerat kom det gutteaktige smilet fram. Ti kilo lettere nå. Gratulerer, Adem!

Alessandro Florenzi – 6,5 (23′): Erstattet en tam Gervinho, men fikk ikke til all verden selv heller, men Roma gikk riktignok på halv maskin ettersom seieren var ettertrykkelig i lomma.

Radja Nainggolan – 7,5 (21′): Dersom han hadde spilt lenger og holdt samme nivå hadde denne karakteren vært mye, mye høyere. Kan tilgi et par pasningsmiss med den enorme innsatsen Nainggolan legger ned. Eksemplifisert når en Livorno-spiller skal skjerme ballen ut til et rolig innkast. Nainggolan setter i gang et 20-metersløp, runder den hvitkledde i det ballen er på linja, når kula, runder mann og setter Roma i gang i brilliant field position (som det heter når ballen er oval). Er med på å skape offensivt i tillegg til å være et rivjern når motstander har ball. Får assist på Ljajics scoring.

Francesco Totti – N/A (11′): Spiller for lite til å bli vurdert. Setter Bardi på prøve med en druser fra distanse og hadde i tillegg en takling da han tilsynelatende opererte som venstreback.

Rudi Garcia – 8,5: Får spart Totti, Maicon, Nainggolan og Florenzi før oppgjøret mot Juventus. Gjør ingen feil, men har også et langt bedre mannskap til sin disposisjon og kampen var hans å tape. Får en virkelig taktisk test når Juventus ankommer hovedstaden tirsdag.