Kjapp sjanse for revansj

Roma gikk på sesongens første tap da Juventus ble for sterke på Juventus Stadium. Den gamle dame vant 3-0 i en kamp der både Daniele De Rossi og Leandro Castan måtte forlate banen etter å ha blitt tildelt direkte røde kort. Heldigvis får de begge sjansen til å gjøre det godt igjen tirsdag kveld: Når Juventus ankommer Olimpico.

Anledningen er kvartfinalen i Coppa Italia. Som om ikke Roma bare har et 0-3 tap å hevne, er de nok også lystne på revansjere et av de bitreste tapene i klubbens historie: fjorårets Coppa-finale som endte i tap mot erkerival Lazio. Og det største hinderet på vei mot Coppa-triumf er definitivt tirsdagens møte med serieleder Juventus.

Roma har ni triumfer i Coppa Italia og kan med seier i årets turnering bli de første til å nå ti og dermed få en sølvstjerne på drakta. Men også Juventus har ni Coppa Italia-seire å skilte med, så det skal ikke stå på motivasjonen for laget fra Torino. Man må riktignok helt tilbake til 1995 for å finne forrige triumf. De var riktignok i finalen i 2012, men tapte den gang for Napoli etter å ha gått gjennom Serie A uten tap.

Roma har en aldeles strålende sesong så langt og hadde får problemer med å slå Livorno 3-0 på lørdag i en seier som kunne vært mye, mye større. I tillegg fikk Garcia spart potensielt viktige brikker i form av Francesco Totti, Maicon og Alessandro Florenzi. Conte på sin side sparte Pirlo og Bonucci da Juventus slo Sampdoria 4-2 på Juventus Stadium.

Det er vanskelig å spå de respektive treneres elleve utvalgte til tirsdagens batalje. For Romas del har det blitt spekulert i at Garcia ønsker å bruke de tre sedvanlige midtbanespillerne i tillegg til Nainggolan. Dersom det er hold i disse ryktene vil det trolig bety at Miralem Pjanic løftes ett hakk opp i banen og danner angrepstrio med Totti og Gervinho. Det betyr i så fall at lørdagens beste spiller, etter vår mening, Adem Ljajic, må finne seg i å starte på benken. Samtidig fikk Florenzi godt over en time på benken sist etter å ha vært toneangivende mot Genoa. Det er vanskelig å tolke dette som noe annet enn at han er tiltenkt en startposisjon på tirsdag, noe som også ville vært naturlig med tanke på hans løpskapasistet i forhold til Juventus’ løpeglade vingbacker.

Garcia har en god tropp å velge fra, der kun Balzaretti, Romagnoli og Caprari er ute. Nyervervelsen Michel Bastos blir neppe å se på banen før tidligst til helga mot Hellas Verona. Antonio Conte har heller ingen nevneverdig fravær. Det har vært spekulert i at den hårfagre strategen lar spissparet Llorente og Tevez starte på benken til fordel for Quagliarella og Giovinco, i tillegg til at Pogba kanskje får seg en pust i bakken når Pirlo kommer inn. Vi velger dog å safe i vårt tips med Llorente og Tevez på topp.

Kampen blir neppe noen spillemessig reprise av den vi så på Juventus Stadium. De fleste var enige om at Conte hadde vunnet den taktiske kampen mot Garcia, ved å gå ut lavt på hjemmebane og nekte romkåte Roma-spillere rom. Garcia går neppe i den samme fella igjen. I tillegg understreket Garcia på mandagens pressekonferanse at Roma må forsvare seg bedre på dødballer enn de gjorde i Torino, der Juventus scoret etter henholdsvis innkast, frispark og straffe.

Gigantoppgjøret har avspark 20.45. Ingen norske kanaler har Coppa-rettigheter, så her gjelder det å saumfare internettet etter en god stream. Det er ventet opp mot 60.000 tilskuere på Olimpico.

Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodó; De Rossi, Nainggolan/Pjanic, Strootman; Florenzi, Totti, Gervinho

Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, Asamoah; Tevez, Llorente

DAJE ROMA!