Roma 1-0 Juventus; Gervinho sendte Roma til semifinale!

Etter at langskuddene ikke satt fikk til slutt Gervinho pirket inn ballen på lekkert hvis slik at drømmen om sølvstjerna fortsetter.

gervinho juventus

Mens Antonio Conte roterte litt på laget med å blant annet gi Giovinco-Quagliarella sjansen på topp stilte Rudi Garcia med det beste laget han kunne mønstre. Pjanic var småskadet og satt på benken, mens formsterke Torosidis fikk prøve seg på venstrebacken til fordel for Dodô.

Og med et toppet lag styrte Roma kampen fra starten mot et lavtliggende Juventus. Med konstant 10 mann bak ballen ble rommet inne i boksen foran Juventus-keeper Storari så lite at langskudd virket som den eneste oppskriften. Og langskudd ble det flust av igjennom kampen, men ingen spillere greide å kopiere Totti sitt fra fjorårsoppgjøret. Omtrent samtlige Roma-spillere prøvde seg, men ingen greide å treffe mellom stengene til Storari.

Ettersom langskuddene ikke satt gikk Roma over til plan B som var å slå inn fra kant, men uten en skikkelig goalgetter på banen var de farlige innleggene fra Maicon ingen farligheter for det kompakte Juventus-forsvaret som fikk rensket greit unna.

Selv om Roma ikke greide å skape de største farlighetene sto det verre til med Juventus som kun hadde et Pirlo-frispark i muren og snakke om da lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

En skal aldri avskrive Juventus uansett hvem de stiller med på banen, og det merket man da Peluso satte ballen i mål kun sekunder etter at andre omgang hadde startet. Heldigvis for Roma var innlegget som traff Peluso over dødlinja i luften og linjedommeren markerte korrekt fem-meter istedenfor.

Etter det lille skremmeskuddet fra Juventus fortsatte Roma å presse, men Storari så samtlige skudd gå utenfor før Pjanic entret gressmatta etter 75 minutter. Det tok knapt fem minutter før bosnieren fikk vist seg frem da han vant ballen ved midtbanen og stormet fremover med Strootman og Gervinho på hver sin side mot to ryggende Juventus-forsvarere. Pjanic fortsatte løpet til 16-meteren hvor han dyttet ballen ut til Strootman som på ett touch la inn til Gervinho som hadde sneket seg mellom stopperne. Gervinho takket fint for innlegget og avsluttet perfekt med «kung fu»-spark/hælen og Olimpico var i ekstase etter at ivorianeren satte inn 1-0.

Selv om Conte satt på Llorente og Tevez i sluttminuttene kom ikke Juventus noe nærmere scoring bortsett fra himmelhøye langskudd og Roma kunne dermed notere en liten revansje fra det forsmedelige tapet sist og avansement i Coppa Italia.

4 strake seire, 9-0 i målforskjell og 0 skudd på mål i mot på tre siste kampen er fasiten for et høytflyvende Roma om dagen. Nå venter enten Napoli eller Lazio i semifinalen og en kan ta kvelden med det Totti sa etter kampen:

«Napoli eller Lazio i semifinalen? Det er de andre lagene som skal frykte oss.»