Michel Bastos: «Jeg vil være i Roma i flere år»

Den Brasilianske venstre-vingen Michel Bastos holdt sin første pressekonferanse som en ny Roma-spiller på Trigoria i dag.

Giallarossis direktør Italo Zanzi innledet pressekonferansen med «Idag er vi glade for å kunne presentere en fantastisk spiller. Veldig allsidig og med mye erfaring, en som virkelig vil styrke laget. Michel, velkommen til Roma!»

Hva er førsteinntrykket av laget og kanskje supporterne spesielt?

«Mitt førsteinntrykk kunne ikke vært bedre, jeg fikk oppleve stemningen og atmosfæren da laget vant også. Dette gir meg lyst og vilje til å yte mitt beste. Her i Italia lever dere for fotball, vi brasilianere elsker det.

Har du snakket med Garcia vedrørende din posisjon på banen?

«Jeg tror en av mine styrker er at jeg er allsidig. I de seneste sessongene har jeg spillt i angrepet, men her i Roma er jeg for å hjelpe det eksisterende laget. Jeg snakket med treneren, men jeg vet enda ikke hvilken posisjon jeg kommer til å spille i. Det er opp til treneren å bestemme.

Hvor lang tid trenger du for å bli kampklar?

«Jeg jobber for tiden med å komme meg i 100% form så fort som mulig. Jeg har vært ute i perioder på 3 uker, de siste gangene jeg har hatt fysiske problemer. Men har ikke hatt problemer med å komme tilbake i fullstendig tilstand.

«Jeg trenger nok en 10 dager. Å komme fra en ikke-konkurerende turnering, er ikke et problem. Jeg var bare der i 4 måneder. Jeg ville tilbake til et mesterskap med høyt nivå, og jeg føler jeg har mye og gi.

Napoli var også etter deg. Har det faktum at Garcia er en del av laget, fundamentalt påvirket ditt valg?

«Jeg har vært i kontakt med Garcia siden jeg forlot Lille, han har hjulpet meg mye, på tross av at vi tidligere bare har arbeidet 6 måneder sammen.»

«Det er en logisk slutning å ta, at hans tilstedeværelse har hatt inflytelse på valget mitt. Men hovedårsaken er mitt ønske om å spille for en storklubb.»

«Jeg sier ikke at Napoli ikke er en storklubb, men jeg har gjort mitt valg. Jeg er i en stor gruppe spillere, og målet til alle og en hver er å få spille i et bra lag i Europa og i en stor liga.

Er du kommet for å bli?

«Absolutt, mitt mål er å bli i flere år. Det er sant at jeg nå i første omgang er her på et lån, men min innsats skal være som om jeg skal være her for alltid. Jeg prøver å slå meg ned her, med det mål for øyet å være her i lang tid. Det er mitt ønske og jeg håper det vil skje.»

Du spillte med Pjanic hos Lyon. Trodde du da at han ville bli en nøkkelspiller, slik han er i dag?

«Jeg spillte med han i 2 år. Han har alltid vist kvalitet. På den tiden var han yngre og mer uerfaren. Han hadde heller ikke samme kontinuitet som han har her hos Roma.»

«Han er en veldig ung spiller med rom for utvikling. Man hører rykter, men jeg kan si at mitt ønske er at han blir her i Roma.»

Hvordan ble seieren mot Juventus mottatt? Håper du på å møte Napoli eller Lazio?

Italo Zanzi svarer: «Det var en fantastisk seier for oss og våre supportere. For oss var det et fantastisk resultat, men overhodet ingen overaskelse. Vi hadde selvtillitt og det vil vi også ha i fremtiden.»

«For oss er det viktig å vinne. Vi kan ikke alltid velge våre rivaler. Vi er forberedt for begge, og uansett hvem vi møter i Coppaen, vil det bli spennende. Dette er bra for fanen, for Coppaen og for italiensk fotball.»

Noen kommentarer vedrørende de kinesiske investorerne?
«Dette er en sak for våre eiere, vi arbeider hver dag. Mange er interessert i å være en del av AS Roma, men vi er her for å arbeide for seier.»

Vil du tilføye noe til skjerf-hendelsen?

Bastos svarer igjen: «Som jeg srkev på twitter, det var en misforståelse. Respekt for motstanderen er viktig, jeg visste at noen kom til å bli sinte, så jeg tar denne sjansen til å nok en gang unnskylde.»

«Det var aldri min intensjon å støte noen, jeg la virkelig ikke merke til skriften på skjerfet. Det var et øyeblikk der jeg var i kontakt med fansen. Unnskyld, dette var virkelig ikke meningen.»

«Nå er det bedre å heller bare bla om siden. Jeg la ikke merke til skjefets budskap, Hvis jeg hadde sett det på forhånd hadde jeg ikke gjort dette.»

Er Roma ferdig med overgangsvinduet?

Zanzi svarer: «Overgangsvinduet stenger 31. januar. Vil vil fortsette å vurdere. Vi har tillit til vår sportslige direktør og tro på laget.»

Hva med Roma vs Juventus? Kan laget gjøre et comeback?

«Faktisk så var dette den første kampen jeg har sett på stadion. Jeg har allerede gjort opp min mening. Jeg kan bekrefte at laget har alt som skal til for å gjøre 2 halvdel av sessongen lik den første. Så laget har sin fulle rett til å ha store mål.»

«Det er nødvendig å fullføre så høyt som mulig, gapet mellom lagene er viktig, så vi må virkelig bare gjøre jobben vår og vinne så mange kamper som mulig. Dette kan bli gjort bare på banen, og vi må fortsette å arbeide hardt.»