Hellas Verona-Roma; Spillervurderinger

 

Morgan De Sanctis- 6,0

Etter å ha gått over 350 minutter uten å ha fått et eneste skudd var muligens De Sanctis litt rusten da han hadde vekten på feil bein da Hallfredsson fyrte av like etter pause, et skudd som absolutt skulle vært mulig å ta. Retter opp litt av inntrykket da han har en fin redning på overtid etter en heading på corner.

Maicon – 6,5

Er en av de friskeste i første omgang og skapte Romas første halvsjanse da et av innleggene hans ga trøbbel for Verona-keeper Rafael. Kommer seg løs flere ganger på høyresiden, men avleveringene er sjeldent gode nok. Er skuddvillig og offensiv uten å få til så veldig mye i denne kampen, mens defensivt slipper han sjeldent noe gå igjennom.

Mehdi Beantia – 7,0

Nok en glimrende kamp av marokkaneren og det virket til tider litt på kroppspråket til Benatia at det var litt for lett å holde styr på Luca Toni. Bryter oppspillene til Verona flere ganger, men må takke den hardtarbeidene midtbanen for at jobben i dag var veldig enkel.

Leandro Castan – 5,5

Må ta skylden for baklengsmålet da han mistet ballen veldig klønete på venstresiden noe som virket å prege Castan igjennom resten av kampen som på langt nær var så selvsikker som makkeren. Burde muligens ha scoret sesongens første da han fikk en glimrende mulighet på hodet, men Castan viste ihvertfall at han er god til å avverge farlige sjanser da han valgte å heade ballen utenfor istedenfor i mål.

Vasilis Torosidis – 7,0

Har overtatt venstrebacken fremfor Dodô og legger inn sine aksjer bra om at den skal forbli hans. Er litt i samme båt som backen på andre siden og grekeren er veldig offensiv i tankegangen og skapte flere farligheter for Verona. Farlig ble ihvertfall da han fikk straffe snaue ti minutter før slutt etter en veldig godt løp langs venstresiden.

Radja Nainggolan – 6,0

Etter noen veldig kamper etter debuten stoppet det litt opp for Nainggolan i dag som ikke helt fant seg til rette og vaket mye rundt og satte inn noen susende taklinger uten at han nødvendigvis hadde behøvd det. Får seg et fortjent gult kort og må dermed stå over kampen mot Parma neste helg. Ble byttet ut for Pjanic etter en time spilt.

Daniele De Rossi – 6,0

I fraværet av Pjanic prøvde De Rossi innledningsvis å strø baller offensivt uten særlig hell hvorav de fleste ble for lange og trillet ut over dølinjen. Mister også ballen et par ganger i første omgang og var etter min mening Romas svakeste til pause. Tar seg opp i den andre omgangen, og får vist sine defensive kvaliteter når Pjanic kommer inn.

Kevin Strootman – 7,0

Etter noen strålende kamper i det siste viste Verona hvor faren lå og Strootman var heldig som fikk fullføre samtlige nitti minutter uten en skade med tanke på så mange ganger han ble taklet. Var den beste på midten i dag og var vesentlig bedre i pasningspillet enn hans midtbanekolleger. Kriger til seg ballen flere ganger og var veldig delaktig for at Verona sine overganger stoppet da nederlenderen ble innblandet.

Adem Ljajic – 7,0

Åpner kampen friskt og virket veldig lett på tåen og hadde noen fine driblinger og vendinger før han prøvde seg på en håpløs volley som føyk over. Fikk en enkel oppgave å score da han ble spilt frem av Gervinho før han måtte takke for seg da Florenzi kom inn etter 63 minutter.

Mattia Destro – 5,5

Hadde to avslutninger hvor den ene gikk rett på Rafael, mens den andre ble tuppet over fra 6-7 meter. Ingen god kamp av Destro som mistet ballen flere ganger og fikk aldri helt kontroll over kampen eller hvor han skulle posisjonere seg. Var plutselig nede på egen halvdel og pådro seg gult kort før han senere ble byttet ut for Totti

Gervinho – 8,0

Avgjørelsen mot Juvenuts i Coppa Italia ga tydeligere mersmak ettersom Gervinho var helt avgjørende for Romas seier i dag også. Er ustoppelig de gangene han får litt plass å boltre seg på og spilte fint frem Destro i første omgang før han serverte Ljajic like før pause på glimrende vis. Scoringen hans var vakker da han først lekte seg litt med Donati og Romolo før han smatt forbi og smalt inn 2-1. Uten tvil Romas beste i dag og er for alvor med om å bli Romas toppscorer og assistkonge.

Miralem Pjanic (inn 60′) – 6,5

«No Pjanic, No magic» har blitt den alternative versjonen til Totti sin tislvarende «No Totti, No Party» og det tok ikke mer enn 15 sekunder fra Pjanic sine magiske evner sørget for scoring. Dog så var ikke Pjanic involvert i scoringen, men fikk sin innflytelse senere da han tilførte Roma noen mer presise pasninger i den siste tredjedelen av banen.

Alessandro Florenzi (inn 63′) – 6,5

Kommer inn på stillingen 2-1 og får ikke vist seg nevneverdig frem på verken den ene eller andre siden. Prøver seg på to skudd uten hell, men treffer dog på samtlige av pasningene han prøver på.

Francesco Totti (inn 76′) – 7,0

Kommer inn og trygger ledelsen ved å holde på ballen og skaffe frispark. Prøver seg på et skudd som Rafael så gå langt utenfor før han punkterte kampen fra krittmerket og gikk dermed et skritt nærmere Silvio Piola sine 274 scoringer da han satte sitt 232. Serie A-mål i karrièren.

Rudi Garcia – 7,5

Selv om kampene har kommet tett i det siste har Rudi Garcia disponert laget veldig bra og står med 12-1 i målforskjell på de siste fem kampene. Hvilte blant annet Totti, Pjanic og Florenzi fra start noe som tilførte litt større valgmuligheter utover i kampen. Får en tøff bortekamp til å se ut som en helt vanlig dag på jobben og laget tok med seg tre poeng uten problemer.