Verona 1-3 Roma; Gervinho spiste Verona til lunsj

Etter at Juventus avga poeng i går sørget angrepsrekken til Roma for at luken til serielederen ble mindre da Hellas Verona ble slått 3-1 søndag formiddag. 

gervinho verona

Selv om Hellas Verona overrasket stort denne sesongen valgte like vel Rudi Garcia å spare noen spillere etter det tette kampoppsettet nylig, men som så mange ganger tidligere denne sesongen var laget mer enn godt nok til å ta tre poeng:

De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Torosidis; Nainggolan (60′ Pjanic), De Rossi, Strootman; Ljajic (63′ Florenzi), Destro (76′ Totti), Gervinho

De første 45 minuttene av kampen var det ingen av lagene som hadde mye å komme med selv om Roma satte et veldig høyt press på motstanderen og kun noen vage forsøk fra Destro var det eneste å melde om innenfor 16-meterne. Da overtiden av den første omgangen begynte viste Gervinho ingen nåde da han fosset langs venstresiden etter et sleivspark fra Verona. Gervinho løp forbi det som møtte han av motstand la han ballen over fint til Adem Ljajic som hadde en enkel jobb å sette inn 1-0 til pause.

Hellas Verona har ikke vært lette å hanskes med på hjemmebane denne sesongen og selv om gialloblu hadde til gode å treffe mål i første omgang tok det kun fire minutter av den andre omgangen da islendingen Hallfredsson dundret til fra 18 meter etter en feil av Leandro Castan. De Sanctis kunne ikke avverge markkryperen og det var 1-1 på Bentegodi

Da utlikningen kom parkerte Verona bussen igjen og Roma opprettholdt det høye presset fra den første omgangen, men denne gangen tok det ikke mer enn 10 minutter før Gervinho nok en gang fant hull i Verona-forsvaret. En corner ble stusset bak i feltet hvor Gervinho plukket opp ballen før han rettvendte seg og smålekte seg med Donati før han passerte både han og Romolo enkelt og smalt til fra 16-meteren bak en sjanseløs Rafael. 2-1 og Gervinhos femte scoring for sesongen var et faktum.

Verona greide ikke å svare på scoringen på samme måte som ved 1-0 og Leandro Castan var nærmest å sette 3-1 før Verona kom til en sjanse da brasilianeren headet et frispark like utenfor etter 70 minutters spill.

Leandro Castan er ikke kjent for sine hyppige scoringer i motsetning til Francesco Totti som fikk sjansen fra straffemerke kun minutter etter at han hadde kommet inn etter at Torosidis fikk et noe billig straffespark. Totti var som vanlig sikker fra straffemerke og il Capitanos 232. Serie A-scoring ble notert.

Hellas Verona ble rimelig sluttkjørt etter Totti sin scoring og de siste 10 minuttene ebbet ut i ingenting utenom en relativt farlig heading fra hjemmelaget sin side på overtid.

3-1 og Romas første borteseier på tre måneder og femte strake ble gjort på imponerende vis. Målscorerne Ljajic, Gervinho og Totti noterte seg alle for sin femte scoring for sesongen og er nå delt toppscorer i klubben sammen med tre andre (Florenzi, Benatia og Strootman). Luken opp til Juventus er nå redusert ned til 6 poeng og avstanden til Napoli på tredje er også på 6 poeng. Neste helg vender Roma tilbake til Olimpico da Parma skal prøve å stoppe ustoppelige Roma.

GRAZIE ROMA!