Forhåndsomtale: Roma-Parma

To av de hotteste lagene i Serie A møtes når Roma tar i mot Parma på Stadio Olimpico på søndag.

toca

For Romas del vil en seier legge press på Juventus som får besøk av Inter senere samme kveld, samtidig som Napoli holdes på trygg avstand.

Selvtilliten er høy i Roma-leiren. Etter søndagens seier over Verona, sa De Sanctis, Gervinho og Totti at Roma kjemper for Scudettoen. Nysigneringen Michel Bastos, som kom på lån fra Al-Ain, blir mest sannsynlig å være i troppen på søndag.

Gjestenes form er ikke til å spøke med. Roberto Donadoni skal ha mye av æren for deres suksess den siste tiden. Parma har ikke tapt på ti kamper og har nå vunnet fire kamper på rad.

Donadoni innrømmer at veien til en plass i Europa er lang og at Roma på Olimpico har vært alt annet enn lett for Parma de siste årene. Parma har kun slått Roma en gang i løpet av lagenes 24(!) møter på Olimpico. Deres eneste seier kom i april i 1997 hvor Hernan Crespo sørget for 0-1 til gjestene.

En av nøklene til Parmas imponerende form den siste tiden er samarbeidet mellom vår gamle helt Antonio Cassano og Amauri. 33 år gamle Amauri har scoret fire mål på de fire siste kampene.

De som definitivt ikke blir å spille søndagens oppgjør er våre venstrebacker Balzaretti og Dodo som ikke er tilgjengelig grunnet skade. Nysigneringen Nainggolan er suspendert på grunn av det gule kortet han pådro seg mot Verona forrige helg.

Parma har ikke med seg midtbanespilleren Joel Obi og forsvarspilleren Jherson Vergara, de blir hjemme for å pleie sine skader. Felipe er heller ikke med på grunn av suspensjon.

 

Form: Roma (V T V V V) Parma (U V V V V)

Forrige sesong: Roma 2 – Parma 0

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Torosidis; Pjanic, De Rossi, Strootman; Florenzi, Totti, Gervinho

Parma (3-4-1-2): Mirante; Cassani, Paletta, Lucarelli; Marchionni, Acquah, Gargano, Gobbi; Parolo; Amauri, Cassano

 

Avspark er klokken 15:00 og kampen vises på CANAL 9.