Forhåndsomtale Roma-Napoli

Etter å ha fått spillefri i helgen grunnet avlysning er det et uthvilt Roma-lag som tar i mot et Napoli-lag som desperat trenger å komme tilbake på vinnersporet og finne formen igjen.

pjanic napoli

Etter tapet mot Juventus tidlig i januar hadde Roma tatt fem strake seire i alle turneringer og kun sluppet inn ett mål før helgens oppgjør mot Parma ble avlyst grunnet overvann på banen. Selv om det fortsatt er dårlig i vær i den evige stad skal det ikke være fare for Coppa-kampen lide samme skjebne som Parma-matchen.

Roma har på sin vei til semifinalen slått ut Sampdoria og Juventus med 1-0 på Olimpico og ved begge anledninger har et tilnærmet toppet lag spilt og det er ingenting som tyder på at Rudi Garcia kommer til å spare spillere selv om det er et vist derby til helgen som kommer.

Lite har endret seg på skadefronten for Roma sin del siden helgen og det vil dermed si at venstrebackene Balzaretti, Dodô og nysigneringen Rafael Toloi er utilgjengelige. En som kommer tilbake er Radja Nainggolan som var suspendert i helgen (suspensjonen forblir til den utsatte kampen mot Parma og han er dermed klargjort for Lazio-kampen). Nainggolan er ventet å gå rett inn i lagoppstillingen til fordel for Miralem Pjanic som har slitt litt med sykdom den siste uken. En annen som muligens kommer inn fra start er fjorårets Coppa Italia-toppscorer Mattia Destro som muligens danner en trio på topp med Ljajic og Gervinho.

For Napoli sin del har det gått trått i det siste og i serien har laget de tre seneste kampene spilt 2-2 mot Bologna, 1-1 mot Chievo før de tapte hele 3-0 mot Atalanta i helgen. Tapet mot Atalanta kom som følge av at Napoli-trener Rafael Benitez hvilte en del spillere som Higuian, Hamsik og Insigne. Tapet gjorde også at Napoli nå er hele 13 poeng bak serieleder Juventus og dermed er Coppa Italia en ypperlig mulighet for å Benitez til å vinne et trofé denne sesongen. Benitez har ingen store skadebekymringer og bryne seg på og det er et toppet lag som tar den times lange togturen fra Napoli.

I høst prikket Miralem Pjanic inn to scoringer mot Napoli som var den 8. kampen i Romas seiersrekke innledningsvis. 2-0 seieren mot Napoli var også et vist vendepunkt i sesongen ettersom både Totti og Gervinho ble skadet og maskineriet til Rudi Garcia slet i kampene ettertid. Sist Roma og Napoli møttes i Coppa Italia var 05/06-sesongen da Roma gikk videre fra åttendelsfinalen med 5-1 sammenlagt (3-0 borte, 2-1 hjemme).

Morgendagens dommer er Mauro Bergonzi som har dømt Roma en gang tidligere denne sesongen da Roma slo Udinese 1-0.

Returoppgjøret spilles i Napoli 12. februar og vinneren av oppgjøret møter vinneren av Udinese-Fiorentina i finalen.

Sannsynlige lagoppstillinger:

AS ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Castan, Benatia, Torosidis; De Rossi, Strootman, Nainggolan; Ljajic, Destro, Gervinho

NAPOLI (4-2-3-1): Reina; Maggio, Britos, Albiol, Ghoulam; Inler, Jorginho; Insigne, Hamsik, Callejon; Higuain

 

Kampstart er onsdag 20.45 og kampen vises dessverre ikke på noen norske kanaler.