Garcia: «Vi skal få en fot i finalen.»

Dagen før semifinaleoppgjøret mot Napoli avholdt Rudi Garcia pressekonferanse hvor han delte sine tanker om det kommende oppgjøret. Her er et utdrag av hva som ble sagt:

 

Var det å slippe å spille i helgen er fordel for dere?

«Mulig. De spilte og tapte og det kan påvirke dem psykisk. Fysisk er vi i god form, men noen spillere har kanskje hatt litt for lang tid uten kamp ettersom det er 10 dager siden vi spilte sist.»

Frykter du Napoli?

«Jeg frykter ingenting ved Napoli, men jeg respekterer alle, spesielt Napoli ettersom de har et godt lag. Det er sant at de har en trøblete periode, men Coppaen kan være en fin mulighet for dem til å slå tilbake på.»

«Semifinalen er ikke avgjort i løpet av en kamp, en spiller 180 minutter og muligens mer. Våre ambisjoner er å få en fot i finalen, men til syvende og sist skal det spilles en kamp i Napoli også, men det er best å få en fordel etter morgendagens kamp. 

Tror du at det er Benitez sin feil med tanke på det defensive arbeidet til Napoli?

«Jeg tror ikke det, man må angripe og score mål, men også ha en god balanse i laget. Det er sant at hvis man forsvarer seg bra er det enklere å vinne kamper. De har et godt lag, ikke bare offensivt.»

«I morgen må vi passe på å ikke slippe inn mål, for ved et eventuelt uavgjort over to kamper er det viktig å ikke ha sluppet inn på hjemmebane.»

Er Nainggolan en perfekt midtbanespiller for deg?

«Ingen er perfekte, verken De Rossi, Strooman, Pjanic eller Taddei. Radja er sterk og han kan hjelpe laget defensivt og offensivt. Han må forbedre seg på å være avgjørende ettersom han avslutter bra og kan score mål, han kan bli flinkere på å løpe i rom ettersom styrken i beinene hans kan gjøre alt.»

«Det er en god signeringen for oss ikke bare som en spiller, men også som en person. Det er fantastisk å se han spille med oss, og han har integrert seg veldig bra.»

Vil du rotere på laget?

«Ettersom forutsetningene er slik at vi ikke har spilt kamp på 10 dager blir det nok noen endringer. De som ikke spiller i morgen vil gå fjorten dager uten kamp og det ligger i bakhodet mitt.» 

«Vi har en fordel at vi ikke spilte for tre dager siden, det er også en fordel til søndagen ettersom det kun er fire dager til vi spiller seriekamp igjen.»

«Problemene får vi muligens i returoppgjøret, vi får se. Jeg liker ikke å se så langt frem i tid ettersom mye kan endre seg innen den tid.»

Andreplassen virker trygg, Coppa Italia må dermed være veldig viktig?

«Vi vil alltid gi 100% når vi spiller. Vi må være forsiktige med å se på tabellen ettersom vi har en kamp til gode og det er lett å tenke at vi har tre poeng mer, men det har vi ikke, vi må spille kampen ferdig først.»

Ingen rotasjon på laget fordi du ikke stoler på innbytterne?

«Det som betyr noe er at vi er i den delen av sesongen hvor man spiller veldig mange kamper. Etter juleferien spilte vi ligakamp før Coppa Italia tre dager senere og det er viktig at ikke de samme spillerne spiller tre kamper på rad.»

«I dag er det annerledes. Jeg tror Napoli vil spille med sine beste spillere og ambisjonen dems må være å gå til finalen og dermed må vi spille med våre best.»

Kan Bastos spille?

«Toloi kan ikke være med i morgen, og utenom Balzaretti og Dodo kan alle andre spille i morgen. Tilogmed Bastos er klar for å spille. Vi har fire kamper på kort tid og det vil bety tid for alle sammen, for det er viktig å spille med spillere som er 100% klare.»

Hvordan vil du bruke Totti?

«Francesco er som alle andre. Når han er 100% er det best å ha han på banen, men det kommer an på flere faktorer; motstanderen, strategi og taktikk. Vi trenger han, men vi vil ikke risikere noe. Noen spillere kan spille hver tredje dag, mens andre ikke og jeg må dermed være forsiktig. 

Vinner du kampen på midtbanen?

«Det som er viktig er å ha en midtbane med fysiske og tekniske kvaliteter. I vår situasjonen vil uansett hvem som spiller ha de kvalitetene. Det vil ikke være nok å bare gjøre det bra på midten, vi må være sterke både i forsvar og i angrep.»