Roma 3-2 Napoli; Første stikk til Roma

Roma tok første stikk i den første semifinalekampen da Napoli ble slått 3-2 på Olimpico etter to scoringer av Gervinho og et kremmerhus av Kevin Strootman.

Gervinho napoli

Romas lag: De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan Torosidis; Nainggolan (60′ Pjanic), De Rossi, Strootman; Ljajic (72′ Florenzi), Totti (65′ Destro), Gervinho

Selv om Rudi Garcia mønstret det beste laget  han kunne svarte Rafael Benitez med samme mynt og spanjolen sitt lag kom absolutt best ut fra startblokkene og presset Roma innledningsvis. Overgangene var mange for Napoli sin del, men Higuain og co greide ikke å sette De Sanctis på noen nevneverdig stor prøve de første ti minuttene.

Da sjansene uteble for Napoli kontret Roma på vakrest mulig vis da Castan spilte opp Totti i mellomrommet som på ett touch sendte ballen i retning lynvingen Gervinho som lurte offsidelinjen til Napoli. Farten til Gervinho er det ingenting å si på og alene med Jose Reina gjorde ivorianeren ingen feil og satte enkelt inn 1-0 for Roma og Totti fikk sin naturlige takk da Gervinho feiret målet.

Man trodde kanskje at Roma hadde scoret sitt fineste for dagen, men Kevin Strootman ville det absolutt annerledes da han bykset fremover på banen etter halvtimen spilt. Fra 25-30 meter sendte nederlenderen i gang en rakett som heldigvis ikke ble et drapsvåpen i Curva Nord, men i stedet en scoring av ypperste sort som sørget for en 2-0 ledelse til vertene.

Roma kontrollerte det siste kvarteret av den første omgangen før det som mot Juventus smalt i mot allerede etter ett minutt ut i andre omgang. I motsetning til Juventus sin scoring ble Gonzalo Higuain sitt skudd fra veldig skrått hold godkjent, et skudd som gikk bakover men som Morgan De Sanctis greide å slå inn i eget nett på meget fomlete vis. 

Etter reduseringen til Napoli våknet virkelig Roma og spesielt Adem Ljajic som plutselig ble veldig målkåt og fyrte av noen skudd i retning Reina uten å få uttelling. Flere Roma-spillere slang seg på skuddvilligheten til serberen, men Reina hadde sett nok baller gå bak seg allerede denne kvelden og parerte det som kom.

Da buret til Reina ble midlertidig stengt satte innbytter Dries Mertens inn utligningen for Napoli etter et alt for slapt duellspill av forsvarsrekka til Roma.

Med 2-2 på scoringstavla og uten Totti på banen døde kampen virkelig ut og det hele virket ut til å ebbe ut i 2-2. Da det så som mørkest ut dukket en viss ivorianer nok en gang frem og satt på den siste lille turboen han hadde i kroppen og avgjorde kampen til 3-2 kun to minutter før ordinær tid.

Roma drar dermed til Napoli med 3-2 i bagasjen når returoppgjøret spilles om nøyaktig en uke, men i mellomtiden er det ikke en helt ubetydelig kamp som spilles da det er Derby della Capitale på søndag!

 

GRAZIE ROMA!

totti napoli