Stille før stormen

På søndag er det duket for nok et derby della capitale mot Lazio. Verre enn selve kampen er kanskje dagene før, nervene melder seg som regel tidlig i uka.

Heldigvis tyder alt på Roma-spillerne har hodet på rett plass bare to dager før Roma igjen skal prøve å ta skalpen til lillebror.

– Man må forberede seg til et derby med den rette mentaliteten. De (Lazio) har ikke vært i kjempeform denne sesongen, men kommer til å gi absolutt alt for å vinne, sier den stødige backen Vasilis Torosidis til Roma Channel. Grekeren har levert bunnsolid siden Rudi Garcia flyttet han over på venstresiden. Der blir han også å finne mot Lazio, ettersom både Dodó og Balzaretti er ute med skader.

Januarsigneringen Radja Nainggolan nærmer seg sitt første derby, men viktigheten av kampen er ikke tapt for belgieren.

– Man merker at denne kampen er noe helt spesielt og vi vil gjøre alt vi kan for å vinne den. Forhåpentligvis blir det en bra kamp for fansen. Lazio har vært sterke i det siste, slik som vi har. Det kommer til å bli tøft, for derby er noe eget. Vi håper å vinne.

I dag (fredag) trente Miralem Pjanic og Rafael Tolói med førstelaget. Pjanic har hanglet litt siste tiden, men har stablet seg på beina når kampdag har kommet. Tolói ankom Roma med influensa, men er nå i full trening.