Derby della Capitale: Forhåndsomtale

En uke er gått siden dommer De Marco blåste Roma – Parma av, kun 8 minutt ut i kampen. Etter en litt mindre regntung uke er det klart for et nytt oppgjør i hovedstaden. Vi snakker ikke hvilket som helst, men selveste Derby della Capitale.

Lazio som har 3 vinn, 1 uavgjort og 1 tap bak seg de siste 5 kampene, er ikke i sin beste form i år. Likevel er det en match hvor begge lag vil gi alt.

25. Januar møtte Lazio Juventus hjemme på Stadio Olimpico, og stod der til en uavgjort mot scudettoholderen. Sist Roma møtte Lazio i «andata» delen av årets sessong, vant Roma 2-0.

Siden kampen mot Parma ble blåst i gang, slipper vår nye midtbanespiller Radja Nainggolan å stå over denne kampen. Det er derfor ingen suspenderte spillere på Romas side denne gang.

Det ble i dag avholdt en pressekonferanse på Trigoria i anledning morgendagens match. Der stillte Romatrener Rudi Garcia for å svare på pressens spørsmål.

Hva har forandret seg fra det siste derbyet?

«Den viktigste tingen som har forandret seg, er at vi spiller mot en lag som spiller med 5 bak, det forandrer ingenting for oss, men vi må finne løsningen på problemer, slik som vi må mot alle andre motstandere. Ikke bare i denne kampen.»

Føler du enda at «man ikke spiller et derby, man vinner det»?

«Vi er i god fysisk form og det er kun å vinne som teller. Hvis vi gjør vårt beste blir det bra, men det som teller mest er de 3 – poengene.»

Føler du viktigheten av denne kampen?

«Derbyet er for både spillerene og fansen. Det kommer litt ann på. Vi har tre romerske spillere, Totti, De Rossi og Florenzi. For dem betyr nok kampen litt mer, men vi må heve oss over slike ting. Det er ikke bare et derby, men også en seriekamp. For fansen er det viktig at vi gir alt for å vinne.»

Føler du at Roma er bedre enn Lazio?

«Tabellen sier så, og den reflekterer alltid sesongen. Hva som teller mest er å kvalifisere oss til Champions League, vi må ikke glemme det.»

Pjanic?

«Han er mye bedre nå, han har kommet seg veldig. Nå er han nærmere 100% enn tidligere. Vi har 2 kamper til i kommende uke.»

Totti? Maicon?

«De er klare for dyst. De har hatt en 4 dagers hvileperiode. Maicon vil ikke ha noen problemer.»

Flere spillere har også uttalt seg til media den siste tiden.

Januarsigneringen Radja Nainggolan uttalte nylig til Sky Sport «Du kan føle viktigheten av denne kampen. Det er alltid tøft, men vi vil gjøre vårt for å vinne. Et derby er alltid et derby»

Grekeren Torosidis som virkelig har fortjent plassen på laget mens Balzaretti og Dodo er ute med skade har også uttalt seg, i går kveld til Roma Channel. «Et derby må nærmes med sterk mentalitet. Vi har bevist vår verdi, og vi vil gjøre alt for å glede fansen»

Tidligere Romaspiller og nåværende Juventusspiller Pablo Osvaldo uttalte i går til JTV«Roma er et bra lag som spiller bra fotball, de vil gjøre det vanskelig for oss helt til siste kamp.»

Forventet lagoppstilling: 

LAZIO (4-3-3): Berisha; Cavanda, Dias, Biava, Radu; Ledesma, Gonzalez; Candreva, Mauri, Keita; Klose
Trener: Edy Reja
Utilgjengelig: Konko, Ederson, Postiga
Suspendert: Biglia

AS ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Castan, Benatia, Torosidis; De Rossi, Strootman, Pjanic; Florenzi, Totti, Gervinho
Trener: Rudi Garcia
Utilgjengelig: Balzaretti, Dodo
Må passe seg for gult kort: Maicon, Pjanic, Florenzi

Dommer: Orsato

Avspark er klokken 15, og kampen vises på Canal 9, fra klokken 1455.

FORZA LUPI!