Poengdeling kjennes som tap

Derby della Capitale! Kampenes kamp! Dette er kampen som skal vinnes!lazio-roma-1-121111-logo

Derfor kjennes det ekstra surt ut når Lazio såvidt holder hode over vannet, og tvinger frem et 0-0 resultat som kun er flatterende for dagens hjemmelag.

Romas sesonginnledning tok med seg Lazio i seiersskredet, og vi husker alle gledesscenene i etterkant av Balzarettis scoring. Kampen endte 2-0, og var den fjerde i rekken.  Man ønsker seg en reprise av dette resultatet, til tross for at ingen av målscorerne starter kampen.

Første omgang handler om å være forsiktig, men det spares ikke i duellene. Ut av det lyseblå får Benatia et gult kort etter en batalje med Klose. Uten at marokkaneren tyr til så mange flere ulovligheter enn tyskeren, belønnes midtstopperen med gult kort.

Totti mister ballen som fører til farligheter, men heldigvis går skuddet fra Gonzalez over.

Maicon mottar ballen høyt oppe i banen, og skal sette fart i noe som ser ut til å bli en ordentlig overgang, men Lulic stikker frem foten, og stempler den brasilianske backen på kneet. Maicon må få behandling på sidelinjen, og Lulic må få gult kort. Kampens andre.

Frisparket, etter 38 minutter, gjør at Pjanic seg alene foran mål, men panikkslagne Lazioforsvarere får klarert. I sekundene etterpå, vinner Roma ballen igjen etter flere dueller på midtbanen, anført av Daniele De Rossi og vaskemaskinen (Strootman). Totti får ballen, og sender gjennom Benatia (!!), som igjen spiller ut til sin venstre side, der Gervinho legger an til skudd. Uten å lykkes.

Rett før pause befinner Kapteinen seg på venstrekanten med ballen, og skal legge inn, men skulderen til Konko er i veien, og det ropes på straffe, men i stedet er det Lazio som kommer på en overgang. Heldigvis renner dette ut i sanden.

Andre omgang starter med et smell i fra tribunen. Få strakser etter, får Torosidis seg en smell fra Candreva, som løper i ham, kolliderer, og fullfører trefningen med en utstrakt arm, som treffer Toro i hodet. Undertegnede er ingen ekspert i boksing eller i Martin Schanches kampferdigheter, men dette så forferdelig likt ut et slag. Dommeren foretar seg ingenting, og Lazio er i mine øyne heldige som får fortsette med kapteinen sin på banen.

Gressmatta er tåkelagt, men likevel finner kula Maicon som stormer i angrep. Spiller på tvers, og Gervinho avslutter i keeper, som gir til corner. Det blir to cornere på rad, som til slutt ender med Pjanic’s skudd som går like utenfor. Angrepene til Roma blir stadig hvassere, samtidig som stadion uret runder 10 minutter av andre omgang.

Det skjer ikke all verden på banen, for når Lazio låner ballen, synker tempoet betraktelig. Etter 62 min vinnes ballen igjen av De Rossi og Strootman (nok en gang), men her er Candreva ulovlig nok mot De Rossi til at dommeren viser frem det gule kortet sitt.

Dagens første bytte for Giallorossi er en debutant. Selveste ‘Lazio Merda’ kommer inn for Florenzi, til stående applaus fra Curva Sud. Kult bytte av Garcia i det minste, til tross for at man tror at Ljajic eller Destro ville vært mer passende.

Stefano Mauri, som kom inn for Konko  i pausen, gambler litt i en duell, men vinner kun det gule kortet.

Dette ser mer og mer ut som et derby ingen vil tape.

Rudi Garcia foretar seg sitt andre bytte for ettermiddagen, og erstatter Pjanic med en av heltene fra oppgjøret i høst; Adem Ljajic. Fremdeles det samme kampbilde. Begge lag er forsiktige, men Roma er kanskje hakket bedre, og kommer til flere farligheter, uten at noen er til å miste pusten av.

Etter 81 minutter har Francesco Totti spilt nok derby for i år, og gir plassen sin i angrepet til Mattia Destro.  Garcia har på fire angripere og har lyst til å vinne dette, men dessverre ebber kampen ut i 0-0, i en kamp man sitter igjen med inntrykk av at man burde ha vunnet. Roma produserte de største sjansene, og var angrepsvillige, mens Lazio på sin side grjør rettferdighet på det som står skrevet på skjerfet til Michcel Bastos.

Bedre nyheter kommer det fra Marcantonio Bentegodi, hvor Juan Taleb ødelegger festen for Juventus og Pablo Osvaldo med sin utligning helt på slutten av kampen!

 

 

Lazio: Berisha; Konko, Biava, Dias, Radu; Gonzalez (Onazi 78), Ledesma, Lulic; Keita (Mauri 46), Candreva; Klose

Roma: De Sanctis; Maicon, Leandro Castan, Benatia, Torosidis; Strootman, De Rossi, Pjanic (Ljajic 79); Florenzi (Michel Bastos 65), Totti (Destro 81), Gervinho

 

Forza Roma!!