Spillervurderinger Lazio

Morgan De Sanctis – 6,5: Selvsagt lite å gjøre når motstander knappest angriper. Tar det han skal og får juling ved et par anledinger når han modig går ut i feltet. Kanskje kan han vurdere risiko/gevinst noe nærmere ved utflukt i feltet i fremtiden. Gikk bra denne gang.

Maicon – 7,5: Romas beste. Full kontroll defensivt og som alltid villig med framover. Kom i god innleggsposisjon ved flere anledninger, men mangel på mottakere i feltet gjorde at innleggene til brasilianeren aldri kuliminerte i noe mer enn blå klareringer.

Mehdi Benatia – 7,0: Rota det til tidlig da han fikk gult kort etter han prøvde å lure Miroslav Klose. Har full kontroll på tyskeren etter dette og sørger for at Lazio kommer til veldig lite. Maner til angrep når kampen drar seg mot fulltid og er selv med fram i jakten på tre poeng.

Leandro Castan – 6,5: Er betraktelig mer kantete og rotete enn sin makker i stilen, men får allikevel jobben gjort. Mangler tilstedeværelse i motstanders boks ved offensiv dødball.

Daniele De Rossi – 6,0: Det var ikke forsvarsleddet det stod på. Men allerede fra midtbanen og opp var prestasjonene under pari. De Rossi kom i likhet med sine midtbanekolleger aldri skikkelig i gang. Tilnærmet usynlig i det oppbyggende spillet i første omgang. Det stod dog ikke på engasjementet, og den skjeggete midtbanegeneralen hadde flere gode taklinger og brytninger.

Miralem Pjanic – 5,5: Svak kamp av Romas offensive alibi på midtbanen. Skaper like lite som Strootman og De Rossi, men kan ikke hente seg inn på defensiv pondus. Har ikke vært 100 % fysisk de siste ukene og kan delvis unnskyldes.

Kevin Strootman – 6,0: Skuffende kamp etter maktdemonstrasjonen mot Napoli. Nederlenderens vanligvis bunnsolide førstetouch holdt ham for narr ved flere anledninger og ballen var fortsatt skitten etter at han leverte den fra seg.

Alessandro Florenzi – 5,0: Vi må bare anta at innsatsen som vanlig var bra, for vi så jo ikke noe til han de 65 minuttene han spilte.

Francesco Totti – 6,0: Skuffende kamp av Il Capitano. Traff på færre av gjennombruddspasningene enn vi er vant med og hadde også et par stygge balltap på midten der dommer Orsato ikke ville høre på Francescos bønner om frispark. Har imdlertid sine øyeblikk som trekker opp, som hælsparket til en overlappende Torosidis og et par langpasninger fra dypt i banen som satt klistra på mottakers lisse. Også frempå med noen brukbare langskudd.

Gervinho – 6,0: Et lavtliggende, defensivt Lazio passet ikke Gervinho som hånd i hanske. Fikk lite rom å boltre seg i, og de få gangene han fikk rom greide han ikke å utnytte det. Hadde et brukbart avslutningsforsøk som gikk over. Kommer til å trives langt bedre i Napoli på onsdag.

Michel Bastos (25′) – 6,5: Brasilianeren fikk sin debut og var lenge usynlig. Men etterhvert dukket den tidligere Lyon-spilleren stadig mer opp. Kom seg fint inn fra venstre ved to anledninger. Kunne med fordel prøvd å finne en motspiller ved første anledning. Alt i alt en positiv debut fra Bastos.

Rudi Garcia – 6,0: Ikke hans skyld at den siste pasninga aldri traff en medspiller. Men noen spørsmålstegn kan allikevel settes. Pjanic har slitt med rusk i maskineriet en stund samtidig som Radja Nainggolan er suspendert mot Napoli i midtuka. Ellers kom byttene for sent, i alle fall de to siste.

(Adem Ljajic og Mattia Destro spilte ikke lenge nok til å bli vurdert)