Forhåndsomtale: Semifinale Coppa Italia, runde to

En uke er gått siden de blå fra foten av Vesuv, gjestet Stadio Olimpico og gav Giallarossi en 3-2 seier i den første semifinalekampen.
Nå er det Roma som skal til Napolitaner-staden i Campania. og håper på å få med seg en billett til Coppa Italias finale i mai.

Napoli har tidligere i Coppaen møtt både Lazio og Atalanta, som de kom seirende ut av. Denne siste semifinalekampen avgjør hvem som skal møte Di Natales Udinenese eller Pasquals Fiorentina i finalen. (avgjøres idag kl 21.00, sendes på RAI 2)

Napolis Insigne har nylig uttalt til nyhetsnettverket +N, at han ønsker å se ut karrieren i hjemklubben sin. Insigne som har vært inn og ut av klubben på lån siden 2010, har uttalt at han er glad i klubben sin og ønsker å bli. Dette på tross av supporternes blandede reaksjoner mot han.

Roma får tøff konkuranse, da Napoli er på trofejakt i år. Napolipresident Aurelio De Laurentiis skal ha uttalt på en filmkonferanse tidligere i uken, at hovedårsaken til at han ansatte Napolitrener Rafael Benitez var ene og alene for å vinne trofeer.

Det ble på Trigoria idag avholdt en pressekonferanse i forbindelse med morgendagens kamp. Rudi Garcia stillte der for å svare på pressens spørsmål.

Vil du spille for å vinne i morgen?
Ja, som vanlig vil vi spille for å vinne. Vi har to lag med høyt nivå, som vi har sett i ligaen og i cupen. Vi spiller for å vinne, så ser vi hvordan kampen går. Selvfølgelig er det best å vinne.

Hvordan vil du benytte Maicon og Totti?
Det vil den fjerde kampen på rad for dem, og den tredje for oss. Så det kommer ned til å gi alt, og vi vil få se hvilket lag som er i best fysisk form.

Totti kan starte, Maicon har trent mye i helsestudio og er klar i morgen. Alt vil gå fint for han.

Bastos eller Torosidis på venstre ving?
Vi har flere mulige løsninger. Vi signerte Bastos for å spille som venstre-back. Torosidis kan gjøre det veldig bra også. Etter min mening har vi ingen problemer med flankene i morgendagens kamp.

Etter kampen mot Juventus, sa du at den som vinner, har alltid rett?
Dette er forball, i andre sporter så dominerer en, og vinner. I fotball kan du forsvare hele kampen, og fortsatt vinne. Vi spiller for å score mål, de er terke, men vi har sett at de kan produsere mange mål.

Er det viktigst for Roma eller for Napoli å kvalifisere seg til finalen?
Det er viktig for oss begge, vi har kun 90 minutter, etter det er det ingen sjanse å vinne et trofe i Coppa, og trofeer for en klubb er alltid viktig. Vi har et sterkt ønske om å nå finalen, vi håper at det beste laget vinner, og at det bli en bra kamp lik den første semifinalerunden. Vi håper på å nå finalen.

Er det sjanse for å se Totti og Destro sammen på banen?
Ja, det har allerede skjedd under kamper fra starten, som mot Catania. Det kommer ann på mange ting, men ja det kan skje.

Hvordan føler laget seg fysisk og psykisk etter helgens derby?
Bra, veldig bra. Jeg har funent et lag som er fokusert på semifinalen. I går var en vanskelig dag på banen for alle spillerene, men i dag var jeg overasket over å se at alle hadde det bra. Jeg måtte sende flere spillere i garderoben, og be dem ikke trene mer. Det er et godt tegn.

Kan denne kampen sette en stopper for Napolis jakt på andreplassen i serien?
Dette er en Coppakamp, og har ingenting å gjøre med serien. Det er en spesifik kamp, hjemme og borte. Det laget som er best iløpet av disse to kampene, kvalifiseres til finalen. På nåværende tidspunkt leder vi, men vi kan ikke vente. Vi må spille kampen selv om det vil bli hardt å gjøre så. Denne kampen forandrer ingenting i serien, det er viktige kamper for oss begge, men for meg forandrer den ingenting. Vi kommer til å diskutere serien på torsdagens pressekonferanse.

Forventet lagoppstilling

NAPOLI (4-2-3-1): Reina; Maggio, Fernandez, Albiol, Reiveillere; Inler, Jorginho; Pandev, Hamsik, Mertens; Higuain
Trener: Rafael Benitez
Utilgjengelig: Zuniga, Mesto
Må passe seg for gult kort: Albiol, Jorginho, Higuain

AS ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Castan, Benatia, Torosidis; Pjanic, De Rossi, Strootman; Florenzi, Destro, Gervinho
Trener: Rudi Garcia
Utilgjengelig: Balzaretti, Dodo
Suspendert: Nainggolan
Må passe seg for gult kort: Benatia, Florenzi

Dommer: Orsato

Avspark er klokken 2045 Onsdag 12/2. Kampen sendes på RAI 1, ingen norske TV kanaler har senderettigheter for Coppa Italia.

FORZA LUPI!