Coppa-eventyret over for denne gang

3-2 i den første kampen var ikke nok til å holde unna for Napoli som overkjørte Roma på San Paolo og drømmen om sølvstjerna ble brast for i år. 

totti napoli coppa

 

Det ble aldri helt den kvelden Rudi Garcia hadde drømt om og franskmannen må ta sin del av kritikken som kommer til å komme ettersom de fire endringene han gjorde i lagoppstillingen muligens var Romas dårligste i dag.

Men det kunne så absolutt ha sett annerledes ut for Roma og Garcia da Mattia Destro fikk en aller tiders mulighet etter kun tre minutter, men i stedet for å banke ballen inn i åpent mål valgte en av Garcias endringer og sende ballen i klypene på Reina som var langt ute av posisjon.

Roma spilte godt i åpningsminuttene og presset frem flere fine overganger, et lite skår i gleden på det tidspunktet var at Mehdi Benatia fikk gult kort (skulle muligens hatt rødt) allerede etter 15 minutter da han meide ned Mertens som var på god vei fremover etter å ha utnyttet en grov feilpasning av De Rossi. Benatia måtte dermed stå over en eventuell finale grunnet for mange gule kort, en finale Roma kunne se langt etter halvtimen senere….

For selv om Roma kom til gode sjanser både med Ljajic og Gervinho ville ikke ballen i mål bak Pepe Reina denne kvelden og fra halvtimen spilt og ut handlet alt om Napoli da først Callejon headet inn 1-0 og fastsatte pauseresultatet.

Håpet var definitivt til stedet for Roma som hadde gjennomført en god omgang, men ikke fått uttellingen de så sårt trengte. Håpet til Napoli-fansen var stor og ble enda større da Napoli-legenden Diego Maradona fant plassen sin på San Paolo rett før lagene skulle sparke i gang den andre omgangen.

For da Maradona hadde funnet plasset sin løsnet det for vertene etter at Higuain og Jorginho satte inn hvert sitt mål kun fem minutter ut i den andre omgangen.

Med 3-0 i sekken og 40 minutter igjen og spille trengte Roma kun to scoringer for å sikre ekstraomgangen, men laget var aldri i nærheten av å skape nok. Dog så fikk Roma en (korrekt) annullert offside-scoring ved Kevin Strootman i tillegg Pjanic som holdt på å gjenta bedriften var i høst, men frisparket hans denne gangen var noen centimetere for høyt. Mattia Destro fikk æren av å avslutte sjanseskapningen da han bommet på noen sjanser til før Kevin Strootman gjorde kvelden komplett med sitt røde kort like før slutt.

Romas andre tap for sesongen er dermed et faktum og drømmen om en sølvstjerne er over for denne gang. Nå rettes alt fokus inn mot sesongavslutningen i Serie A hvor Sampdoria på Olimpico er neste steg på veien mot en Champions League-plass!