Forhåndsomtale: Roma – Sampdoria

Søndag kveld vil det som Rudi Garcia i pressen har karakterisert som ‘sinte ulver’ være klare for å gjenoprette inntrykket etter den noe brå og meget skuffende utgangen fra Coppa Italia i Napoli tidligere i uken. Laget som kommer på besøk til Olimpico i morgen er en for året ganske tannløs utgave av Sampdoria, og de blåhvite ligger foreløpig på en tolvteplass på tabellen.

Til tross for at Roma er klare favoritter før møtet, er ikke alt rosenrødt i hovedstaden. Francesco Totti har pådratt seg en skade som har ført til en blodansamlig i baken stort nok å holde ham på sidelinjen i kampen mot Sampdoria, og høyst trolig også neste helgs bortekamp mot Bologna. Om dette ikke skulle være nok, har FIGC bestemt seg for å avslå Romas anke på bestemmelsen at de gulrødes neste to hjemmekamper skal spilles uten tilskuere i både Curva Sud og Curva Nord som et resultat av ufine anti-napolitanske utsagn som ble ytret under første kamp i semifinalen av den ovennevnte Coppaen forrige onsdag.

Beskrivelsen av årets Sampdoria som tannløse er ikke bare på grunn av mangel på virkelig gode enkeltspillere, men statistikken hittil i år er også omtrent ensbetytende i retning denne beskrivelsen, i det minste når det gjelder å kontrollere kamper. For eksempel ligger Mihajllovic sine menn langt nede på listene når det gjelder ballinnehav (36 prosent i gjennomsnitt), pasningsprosent (trettende best i ligaen), pluss at de tillatter flere skudd en de fleste andre lag. På den annen side er de produktive når det gjelder taklinger, og vi kan forvente en tøff kamp rent fysisk i morgen.

Den tidligere Lazio-spilleren Sinisa Mihajlovic, som tidligere denne uken meget overraskende kalte Totti for tidenes beste italienske fotballspiller, har mer eller mindre full stall å velge fra, og det forventes følgende startoppstilling i Roma:

4-2-3-1: Da Costa – De Silvestri, Mustafi, Gastaldello, Regini – Palombo, Krsticic – Wszolek, Soriano, Gabbiadini – Eder

Både Eder og Gabbiadini er potensielt farlige spillere som har stått for den store majoriteten av målene til Samp hittil denne sesongen. Det er også verdt å merke seg at laget kun har tapt to kamper i 2014, og at disse var på bortebane mot henholdsvis Juventus og Napoli.

For Romas del står Garcia som beskrevet ovenfor uten Totti, i tillegg til at Balzaretti og Dodo fremdeles er skadet. Eller forventes det at Pjanic vil bli hvilt til fordel for Nainggolan. Destro vil trolig gå inn på topp fra start, flankert av Gervinho og enten Ljajic eller Florenzi på høyre. Hvorvidt Bastos får en sjanse til fra start gjenstår å se:

4-3-3: De Sanctis – Maicon, Benatia, Castan, Bastos/Torosidis – Strootman, De Rossi, Nainggolan – Gervinho, Destro, Ljajic/Florenzi

Kampstart er 2045. Daje!