Roma 3-0 Sampdoria

Roma slo kraftig tilbake etter en uke med to svake kamper da Sampdoria ble knust 3-0 på Olimpico søndag kveld.

Destro sampdoria

Etter at både Juventus og Napoli vant sine kamper tidligere var rammene satt for at tre poeng måtte hentes mot et formsterkt Sampdoria på Olimpico. Et Olimpico som på langt nært var så vakkert som det pleier ettersom begge curvaene var stengt for kvelden grunnet «stygge sanger mot Napoli», men «Roma Roma Roma» runget likevel godt over anlegget da kveldens kaptein Mehdi Benatia ledet laget uten på banen.

For uten Totti (skadet) og De Rossi (benken) haltet Roma i åpningen og slet med å finne rytmen mot et overraskende offensivt Sampdoria. Destro, Gervinho og Strootman fikk alle sine muligheter til å åpne scoringsballet, men det skjedde lite før Roma fikk en corner på tampen av den første omgangen da Mattia Destro headet inn hjørnesparket fra Florenzi nede i lengste hjørnet. Destro feiret på sitt vis og kastet trøya omtrent før ballen hadde gått i mål før han bykset mot benken for å feire med resten av laget.

Om Roma lærte noe av Napoli på onsdag er uvisst, men il Giallorossi peiset ihvertfall ut av startblokkene i andre omgang som Napoli for å drepe kampen så fort som mulig og det tok ikke lange tiden før banens gigant Miralem Pjanic fant ut hvordan han skulle gjøre det. For etter at bosnieren selv hadde fått et frispark tok han to skritt frem mot ballen som lå rundt 25-30 meter å fyrte løs med en lekker dupp bak en keeper som ikke nådde frem og Romas ledelse var dermed doblet. En meget vakker scoring av den unge bosnieren som scoret sesongens fjerde scoring.

Roma fortsatte trykket etter scoringen og i det 57. minutt fikk Florenzi oss til å glemme Totti et lite sekund da han spilte igjennom Gervinho med en vakker hælflikk bare il Capitano kan. Gervinho tok vare på pasningen og truet venstresiden til Sampdoria før han la over til Mattia Destro som vendte seg vakkert 180 grader før han banket inn den velkjente spikeren i kista og 3-0. Denne gangen beholdt Destro trøya på å nøyet seg med å la cornerflagget gjennomgå med den frekke Destro-dansen.

Den siste halvtimen ble kontrollert inn uten problemer og den umulige oppgaven til Sampdoria ble ikke lettere etter at kapteinen Gastaldello ble utvist 10 minutter før slutt, og da dommeren blåste av kampen da klokken nøyaktig bikket 90 minutter var samtlige med et gul-rødt hjerte fornøyde med unntak av Rudi Garcia som gjerne skulle ha sett at nummer 4 hadde kommet.

Uansett om Garcia var misfornøyd eller ei var det en meget kontrollert og solid forestilling av Roma som tok med seg tre enkle poeng og dermed opprettholdt avstanden til laget både foran og bak på tabellen. Neste lag som skal prøve å stoppe Romas ferd er Bologna som fikk smake hele 5-0 i høst.