Spillervurderinger Sampdoria

Morgan De Sanctis: 7,0

Etter noen (serie)kamper hvor motstanderen ikke har prestert å avfyre et eneste skudd på mål fikk «endelig» De Sanctis noen skudd og bryne seg på noe han taklet bra ved å holde samtlige i fast grep. Skriker og hyler som en gal på forsvaret selv om laget leder 3-0 og det synes godt at å holde nullen betyr mye for han.

Vasilis Torosidis – 5,5

Innleggene sitter ikke i det hele tatt og fikk plutselig for seg at han skulle prøve seg med et skudd fra 45 meter. Defensivt får han ikke veldig mye å jobbe med ettersom Sampdoria ikke var veldig farlige på den siden. Venstrebackproblemet til Roma forsetter og en kan sette seg ned og fundere over hvem som egentlig er best av de vi har å velge mellom, ettersom posisjonen tydelig er Romas svakeste ledd uansett hvem man bruker.

Mehdi Benatia- 6,5

Angrepsrekka til Sampdoria var veldig tannløse og Benatia utnyttet det så godt som det var mulig med å bryte flere av de tamme oppspillene som var i retning Gabbiadini og co. Prøvde seg på noen offensive løp en gang i blant uten at det ble noe særlig ut av det. Ble byttet ut til fordel for De Rossi drøye kvarteret før slutt.

Leandro Castan – 6,5

Vanskelig å vurdere ettersom han verken involverte seg negativt eller gjorde noen ekstreme prestasjoner. Dog når man tenker igjennom hang brasilianeren bra med og var aldri på etterskudd. Var absolutt på høyde med sin makker i dag.

Maicon- 6

En merket at Maicon ikke var helt 100% ettersom han ikke var helt på høyde med det han har vist den siste tiden. Ikke like mange offensive løp som tidligere og defensivt var Sampdoria ufarlige på kantene. ble til slutt byttet ut etter å ha slitt seg igjennom 54 minutter til fordel for Romagnoli.

Radja Nainggolan – 7,0

Tar over jobben for De Rossi på glimrende vis og legger inn et par perfekte taklinger innledningsvis. Ofrer det meste han har og det er tydelig på innsatsen han legger ned at dette er en spiller som vil til VM. Pasningspillet er ikke helt der det burde være, men taklingene hans gjør at jobben til midtstopperne ble meget behagelig.

Kevin Strootman – 6,5

Lenge siden vi har sett en så tam Strootman. Bommet på en stor sjanse i første omgang og får aldri kontrollert kampen og tempoet slik han har gjort på sitt beste. Blir til de grader satt i skyggen av Pjanic, men nederlenderen gjør sin del av jobben slik at midtbanen til Sampdoria fikk veldig vanskelige arbeidsforhold. Pasningen hans til Gervinho innledningsvis var strøken, men ellers var det langt mellom høydepunktene.

Miralem Pjanic – 8,5

Endelig var Pjanic tilbake for fullt og bosnieren var soleklart banens beste. Var omtrent den enste som presterte i den første omgangen da Roma sleit og sto bak det meste av sjansene og overgangene som kom. Løfter seg enda mer i andre omgang da han topper det hele med et deilig frispark. Hadde en tanke bak alt han gjorde og omtrent det eneste han gjorde som var litt overmodig var da han prøvde å bryste igjennom en gjennombruddspasning som ble brutt. Nydelig kamp av Pjanic!

Gervinho – 7,0

Holdt på å score tidlig, men den lekre chippen ble stoppet på streken av Gastaldello. Er løpsvillig og truer ofte bakrom uten å alltid få ballen, men skaper likevel en uro i forsvarsrekka til Sampdoria og strekker motstanderen lag veldig bra. Legger opp ballen fint flere ganger til gode scoringsposisjoner til lagkameratene og noterte seg for en assist til Destro da han satte sitt andre. Er ikke like giftig med driblingene som tidlig, men ellers en god kamp av ivorianeren.

Alessandro Florenzi – 7,0

Hælflikken i forkant av 3-0 – scoringen sto til 20 i stil og sikret syveren omtrent alene. Spiller en kamp som han pleier med mye innsats og offervilje, men lykkes mer enn det han tidligere har gjort tidligere. Får lov til å fullføre 90 minutter for andre gang denne sesongen og det vel fortjent.

Mattia Destro – 7,5

Åpner kampen veldig dårlig og var på samme sporet som han var mot Napoli på onsdag. Misset en enorm sjanse før han ble avblåst for offside innledningsvis før han fortsatte med å ha noen skonummer og hårstrå for små til å sette en tidlig scoring. Tross alt den dårlige innledningen løftet Destro seg veldig etter scoringen like før pause og satte inn kveldens andre kun kvarteret ut i den andre omgangen på lekkert vis. Posisjoneringen hans er ikke alltid den beste, men han scorer jevnt og trutt og det er jo det viktigste når man er spiss. Trekkes ned fra en svak åtter da han nok en gang havner i dommerens bok for å kaste av seg drakta etter å ha scoret.

Alessio Romagnoli – 6,5 (inn 54′)

Får sin sesongdebut da han kom inn for Maicon tidlig i andre omgang og laget scoret kun minutter etter at midtstopperen (som spilte back) gjorde sitt inntog. Gjør seg verken bort eller bemerker seg veldig i den tiden han får på banen, men uansett godt å ha Romagnoli tilbake!

Daniele De Rossi – N/A (inn 72′)

Kom inn for Benatia og fikk prøvd seg som midtstopper et drøyt kvarter, en oppgave en kunne merke det var lenge siden han hadde vært i. Var på etterskudd og opphevet offsidelinjen to ganger, men spiller ikke nok til å få vurdering.

Michel Bastos – N/A (inn 80′)

Kommer inn for Destro og får fyrt av et skudd uten hell. Ellers så trillet Roma bare ballen innad i laget i den tiden han var på banen og dermed fikk ikke brasilianeren vist seg frem nevneverdig.

Rudi Garcia – 7,5

Hopper og spretter som en gal for å få flere mål da laget ledet 3-0 uten å få spillerne til å respondere veldig på det. Oser vinnermentalitet og konkurranseinstinkt av franskmannen som fortsatte å diskutere en straffe-situasjon med fjerdedommeren da Destro scoret sitt første. Tydelig misfornøyd med dommeren da han ikke la til noe tillegg, men Garcia fikk laget til å respondere bra etter to skuffende resultater den siste uken.