Roma reiser til Bologna

Lørdag kveld er det duket for et nytt oppgjør for Rudi Garcia og hans menn. På motsatt banehalvdel står et nedrykkstruet Bologna.

Bologna har hatt en blytung sesong så langt og har tidligere kvittet seg med trener Stefano Pioli. Han har blitt erstattet av Davide Ballardini, uten at de kan si seg i havn med en snuoperasjon enda. Lørdagens verter ligger utsatt til på 16. plass, med fattige 21 poeng så langt. Dette er kun to poeng mer enn Catania som ligger på den øverste nedrykksplassen til Serie B. Optimismen råder ikke heller på Renato Dall’Ara om dagen etter at Alessandro Diamanti ble skippet avgårde til Kina og Guagzhou Evergrande. På hjemmebane har det ikke blitt tre poeng siden 22. desember, da Genoa ble beseiret med 1-0. De greide dog ett poeng mot Napoli i en kamp som endte 2-2. I de to siste rundene har Bologna sett brukbare ut. De slo Alessio Cerci og Torino i Torino, mens et utenomjordisk Balotelli-mål etter 88 minutter forhindret poeng på San Siro i forrige runde.

Tidligere i sesongen, da Bologna gjestet Olimpico, ble de sendt hjem som slakt med 0-5 tap i sekken etter scoringer av Gervinho (2), Ljajic, Benatia og Florenzi.

Roma var i skikkelig lekent humør hjemme mot Sampdoria sist helg. Rudi Garcia, som nettopp har rundet 50, har dog noen vanskelige avgjørelser hva gjelder laguttak. Dodó og Balzaretti er som vanlig ute og har nå også fått selskap av Maicon på skadelisten. Fra før er som kjent også Totti ute med en smell. Vasilis Torosidis er med i troppen, men har slitt med influensasymptomer denne uka.

– Torosidis begynner å bli bedre. Vi har 36 timer på oss, vi får se i morgen, sa Rudi Garcia om grekeren på fredagens pressekonferanse. Franskmannen la til at dersom Torosidis ikke blir klar kan han bruke Taddei, Florenzi eller til og med Nainggolan på høyrebacken.

Garcia flørtet noe med tanken på en trebackslinje på fredagens pressekonferanse, men etter all sannsynlighet blir det ingen voldsomme formasjonsforandringer til tross for noen fravær mer enn normalt.

Ballardini stiller til kamp uten Pazienza, Aquafresca, Della Rocca og hardhausen Perez. Sistnevnte er suspendert. Garcia og Roma må klare seg uten Maicon, Dodó, Balzaretti og Totti. Florenzi, Pjanic, Destro og Maicon er ett gult kort unna suspensjon. Det betyr at de tre førstnevnte bør holde seg i skinnet dersom de har ambisjoner om å møte Inter 1. mars.

Vi spår følgende lag på matta lørdag kveld:

BOLOGNA (3-5-2): Curci; Antonsson, Natali, Mantovani; Garics, Kone, Krhin, Christdodoulopoulos, Morleo; Bianchi, Cristaldo.

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Torosidis, Benatia, Castan, Bastos; De Rossi, Pjanic, Strootman; Florenzi, Destro, Gervinho.

Kampen blåses i gang av Davide Massa lørdag 22. februar klokken 20.45. Kampen kan du se på Canal 9 fra 20.40

Daje Roma!