Bologna 0-1 Roma; Nainggolan matchvinner.

Oppgjørene mellom Bologna og Roma har de siste gangene hatt mange mål og sjanser i seg, det ble ikke tilfelle lørdag kveld da Roma tok med seg tre viktige poeng. 

nainggolan bologna 2

 

De som hadde holdt av lørdagskvelden til en blendende fotballkamp fra Serie A må nok legge seg veldig skuffet da kveldskampen fra Bologna langt ifra var et fryd for øye for den nøytrale seer (ei heller en romanista?), men Roma gjorde det de kom for da tre poeng ble sikret med et nødskrik.

For det var ikke det Roma vi har sett den siste tiden verken spillemessig eller spillerne på banen da vi fikk et (hyggelig) gjensyn med blant annet Rodrigo Taddei og Alessio Romagnoli fra start. Ellers ble Strootman spart til fordel for De Rossi fra kampen mot Sampdoria sist.

Maskineriet til Rudi Garcia har hatt sitt kjennetegn ved å være litt starttrege og så var også tilfelle lørdag kveld, da Bologna skapte kampens første sjanse ved Bianchi som prøvde seg på lang lobb som skapte noen små problemer for De Sanctis. Målvakten fikk dog større problemer da Mattia Destro prøvde å sette ballen i eget nett etter kvarteret spill, men heldigvis var De Sanctis på vakt ved sin nærmeste stolpe.

Da Mattia Destro ikke greide å overliste egen keeper prøvde han seg  i den andre enden mot tidligere Roma-keeper Curci litt senere da 22-åringen prøvde å curle ballen inn fra 16 meter. Uheldigvis for Destro og Roma traff ballen stolpen før den trillet lineært med mållinjen før den skrudde over dølinjen på motsatt side. En stor sjanse var notert og en skulle tro at det var bare en forsmak på hva vi hadde i vente.

Etter Destros store sjanse fortsatte Roma å presse og flere prøvde seg på skudd fra distanse uten stort hell. For da langskuddene ikke satt prøvde Roma å tre seg igjennom istedenfor og fikk avkastning for forsøket umiddelbart da Miralem Pjanic la inn til Radja Nainggolan som hadde kommet fra et dypt løp fra midten før han bredsidet inn ballen til hans første scoring i Roma-trøya.

Med belgieren sin scoring ledet Roma dermed en 1-0 til pause i en kamp som en trodde langt i fra hadde vist seg fra sitt beste.

Men dessverre så hadde kampen nådd sitt toppunkt, da den andre omgangen ikke sto i stil til mye som Roma har vist denne sesongen. Taddei fikk dog vist seg frem med en stor sjanse han plasserte midt på Curci, men det var Bologna som styrte de siste 45 uten å skape mye før Christodoulopoulos viste frem pannebrasken tre minutter på overtid hvor ballen havnet like utenfor De Sanctis sine stenger

Etter et langt gjesp av en fotballkamp blåste dommer Massa av kampen som neppe vil sitte i minne for veldig mange. Dog så sikret Roma tre meget viktige poeng og tettet litt av luken til Juventus som nå er på seks poeng. Nå venter et tøft kampprogram for Roma som står ovenfor Inter (H), Napoli (B) og Udinese (H) i de tre neste kampene.