Spillervurderinger Bologna

 

Morgan De Sanctis- 7,0

Er på vakt under den tidlige lobben til Bianchi, samt henger med når Destro holder på å sette ballen i eget nett. Bologna fikk ikke presset mange skudd på mål ut over de sjansene og De Sanctis kunne dermed notere seg for sesongens 15. clean sheet. Skriker seg høylytt opp fra 6,5 til 7,0 med kjeftingen på overtid.

 
Rodrigo Taddei – 5,0

Får sjansen til fordel for Torosidis og griper den ikke umiddelbart da Bologna tidlig skjønte at Romas høyreback var lagets svakeste ledd og presset frem overgangene på den siden i den første omgangen. Med mye angrep i mot måtte Taddei gi bort flere frispark i farlige posisjoner innledningsvis. Heldig som ikke pådro seg gult kort og udyktig som ikke greide å punktere kampen i den andre omgangen.

Leandro Castan – 7,0

God kamp av brasilianeren som gjorde få feil mot Cristaldo. Klarerer glimrende i flere tilfeller og blokkerer noen langskudd som kunne gitt trøbbel for De Sanctis.

Mehdi Benatia – 6,5

Får litt større problemer enn makkeren ettersom Benatia måtte ved flere anledninger hjelpe Taddei som sleit. Pådro seg et gult kort i den første omgangen da han dekket over for Taddei, ellers leste marokkaneren flere av oppspillene til Bologna og brøyt spillet fint. Dog ikke like vass som vi har pleid å se han.

Alessio Romagnoli- 7,0

Fikk sin første kamp fra start denne sesongen og gjorde seg absolutt ikke bort. Spilte på lav risiko da Roma ble presset mot et Bologna-lag som presset for utlikning. Pådro seg et gult for en hands tidlig i første omgang, men var aldri faretruende for å bli utvist. God kamp av 19-åringen.

Daniele De Rossi- 7,0

Etter å ha blitt far for ei lita jente tidligere denne uken var fokuset tilbake på banen for De Rossi som leverte en alt i alt god kamp. Hadde en god første omgang sammen med lagkameratene på midten, mens det til tider raknet litt i starten av andre omgang. Løfter seg dog mot slutten av andre omgang da han var mer forsvarsspiller enn midtbane.

Radja Nainggolan – 7,0

Ble matchvinner med sin første scoring i Roma-trøya da han fikk en enkel jobb å sette inn ballen like før pause. Åpnet kampen veldig dårlig med noen svake pasninger og noen håpløse skudd, men løfter seg veldig etter scoringen og var Romas beste alt i alt med taklinger av høy klasse og gode pasningalternativer.

Miralem Pjanic – 7,0 

Begynner for fullt å finne tilbake til formen han hadde innledningsvis på sesongen. Er ikke like dominant som sist mot Sampdoria, men Pjanic briljerer til tider og viste et glimrende overblikk ved scoringen. Blir nok en gang litt usynlig når Roma blir presset og bosnieren ikke får vist frem sine offensive kvaliteter i den andre omgangen før han til slutt ble byttet ut.

Alessandro Florenzi – 6,0

Tråkket over tidlig i den første omgangen og det påvirket veldig spillet til spilleren som har scoret åpningsmålet ved de tre siste anledningene lagene har møttes. Grunnet den vonde foten var ikke løpskapasiteten like bra som tidligere og skuddet han prøvde seg på var fra håpløs vinkel. Fikk til slutt lov til å halte av banen da Ljajic erstattet han like etter pause.

Gervinho – 6,0

Var banens beste sist lagene møttes, men det kan tyde litt på nå at Gervinho er sliten etter å ha spilt 17 kamper på rad. Er ikke like giftig som han har vært og driblingene satt ikke helt. Tok ikke var på kontringene han fikk og det resulterte i en av de dårligste kampene til Gervinho på en stund.

Mattia Destro – 6,0

Holder både på å score selvmål og scoring for eget lag i løpet av de første 20, men greide ikke det kunststykke. Er veldig nære da skuddet hans innledningsvis gikk på innsiden av stolpen før den skrudde av banen på den andre siden. Er litt for hissig på grøten og kommer seg alene med keeper ved to anledninger via offside. Ble veldig usynlig i andre omgang og måtte gå av banen med det ene skuddet i stolpen innledningsvis.

Adem Ljajic – 6,0 (inn 53′)

 Kom inn for Florenzi og fyrte av to skudd før to minutter hadde gått uten å sette Curci på nevneverdig stor prøve. Får ellers ikke vist seg mye frem grunnet det tamme spillet til Roma generelt på tampen. Treffer dog på samtlige av pasningene han prøver på uten at det resulterte i veldig mye med unntak av fremspillet til Taddei.

Kevin Strootman – 6,5 (inn 61′)

Ble for første gang i Roma-drakten byttet inn etter å ha startet de fleste kampen siden han ankom. Kommer inn for Pjanic for å trygge ledelsen med de defensive kvalitetene han innehar fremfor bosnieren. Viser seg ikke veldig mye frem, men stabiliserer midten greit nok sammen med Nainggolan og De Rossi.

Michel Bastos – 6,0 (inn 74′)

Kom inn for Destro kvarteret før slutt og kunne punktert kampen øyeblikkelig da han kastet bort en gylden mulighet, men venstrefoten var ikke like heit som en har sett fra han tidligere i karrièren. Ellers var det ikke mye å ta tak i de minuttene han var på banen.

Rudi Garcia – 6,5

«En veldig viktig seier.» – var ordene til 50-åringen som dro i land tre poeng, men onsdagens bursdagsbarn var absolutt ikke dyktig nok når det kom til valget på høyrebacken. Dog så er byttene greie nok, men spillet må forbedres om tre poeng skal sikres neste helg mot Inter.