Oppsummering januar+februar

Endelig er den månedelige oppsummeringen tilbake, og siden oppstarten i september har det aldri vært jevnere mellom topp og bunn!

nainggolan de rossi

 

Det har nå gått to måneder siden sist den månedlige oppsummeringen kom ut, men i mellomtiden ble det lagd en halvårig oppsummering. Grunnen til at det ikke ble laget noen egen oppsummering for januar var på grunn av det tette kampprogrammet Roma hadde med semifinaler i Coppa Italia innimellom Serie A. Dermed har vi slått sammen samtlige spillervurderinger som har blitt gitt i etterkant av seriekampene som har blitt spilt i januar og februar.

Roma har spilt 7 seriekamper i løpet av disse to månedene og det er helt klart tydelig at spillervurderingene fra tapet mot Juventus har dratt flere spillere ned på totalsnittet. Få spillere har levert stabilt veldig godt i denne perioden og samtlige spillere som har blitt vurdert har vært under karakteren 6,5 ved en eller flere anledninger. Spillerne som er vurdert er de som har fått spillervurdering i minimum fire av de syv seriekampene som har blitt spilt.

 

Seriekamper i januar og februar:

Juventus 3-0 Roma

Roma 4-0 Genoa (Florenzi, Maicon, Benatia, Totti)

Roma 3-0 Livorno (Destro, Strootman, Ljajic)

Hellas Verona 1-3 Roma (Ljajic, Gervinho, Totti)

Lazio 0-0 Roma

Roma 3-0 Sampdoria (2xDestro, Pjanic)

Bologna 0-1 Roma (Nainggolan)

 

 

1. Radja Nainggolan

Snitt januar+februar: 7,0

5 kamper – 351 minutter – 1 mål – 1 assist

Spillervurderinger: N/A – 7,5 – 7,5 – 6 – N/A – 7 – 7

Snitt totalt: 7,0

5 kamper – 351 minutter – 1 mål – 1 assist

Kun to dager etter at Roma gikk på sesongens første tap ble Nainggolan hentet for å gi den ekstra pondusen Roma trengte. Den innleide belgieren har levert veldig bra i sine første halvannen måned i Roma-trøya og avsluttet måned med å sikre Roma tre veldig viktige poeng mot Bologna. Har for all del vært veldig god, men også vært litt «heldig» med tanke på at han kun har figurert i kampene Roma har vunnet i denne perioden (tilfeldig?). Har bidratt med å gi gode roteringsmuligheter for Rudi Garcia i det tette kampprogrammet som har vært, i tillegg til å vært både et rivjern defensivt og en bidragsyter offensivt med sine sugende løp inn i boksen. Med den gode formen Nainggolan har vist den siste tiden har han også blitt tatt tilbake i landslagsvarmen for VM-klare Belgia som møter Gervinho og Elfenbenskysten til uken.

pjanic sampdoria

2. Miralem Pjanic

Snitt januar+februar: 6,86

7 kamper – 455 minutter – 1 mål – 1 assist

Spillervurderinger: 6,5 – 6 – 8 – 6,5 – 5,5 – 8,5 – 7

Snitt totalt: 6,83

23 kamper – 1715 minutter – 4 mål – 5 assist

Bosnieren hadde en liten formdupp frem mot jul og fortsatte det til en viss grad på nyåret, men Pjanic har kommet bra med den siste tiden og toppet det hele med en fantastisk kamp mot Sampdoria hvor han igjen kom på scoringslista med et vakkert frisparkmål. Hadde også et fantastisk innlegg til Nainggolan på lørdag som sikret tre poeng. Det er godt å se at Pjanic begynner å finne tilbake til formen han viste innledningsvis på sesongen og forhåpentligvis fortsetter han trenden utover i mars når lukten av Brasil nærmer seg.

 

3. Mehdi Benatia

Snitt januar+februar: 6,79

7 kamper – 613 minutter – 1 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 5,5 – 7,5 – 7,5 – 7 – 7 – 6,5 – 6,5

Snitt totalt: 6,96

23 kamper – 2035 minutter – 5 mål – 0 assist

Er en av Romas mest stabile spillere som omtrent alltid ligger over gjennomsnittet, han har dog ikke vist de store ekstremprestasjonene som han gjorde tidligere i sesongen. Kom på scoringslisten mot Genoa og er faktisk med å lukter på klubbens toppscorertittel. Gjør sjeldent feil defensivt og formsterke spisser har slitt med å komme forbi. Har en vesentlig del av æren for at Roma er Europas nest gjerrigste lag (topp 5 ligaer) og som romanista skal en prise seg lykkelig for at det ser ut som Benatia går glipp av afrikamesterskapet på hjemmebane i 2015.

benatia strootman

4. Kevin Strootman

Snitt januar+februar: 6,71

7 kamper – 569 minutter – 1 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 5 – 7,5 – 8,5 – 7 – 6 – 6,5 – 6,5 

Snitt totalt: 6,82

22 kamper – 1893 minutter – 5 mål – 6 assist

Forutenom Juventus-matchen hadde Strootman en glimrende januar-måned som fortsatte med noen gode kamper i Coppa Italia (som vi ikke fører statistikk på). Februar har dog gått litt dårligere, og den kan virke som at «vaskemaskinen» har vært litt sliten den siste tiden etter veldig mange kamper, det sørget for at han for første gang i Roma-drakta måtte finne seg i å sitte på benken fra start sist mot Bologna.

5. Morgan De Sanctis

Snitt januar+februar: 6,5

7 kamper – 630 minutter – 4 innsluppet

Spillervurderinger: 6 – N/A – N/A – 6 – 6,5 – 7 – 7

Snitt totalt: 6,52

24 kamper – 2160 minutter – 11 innsluppet

Morgan De Sanctis har hatt lite å gjøre utenom kampen mot Juventus og har ved to anledninger hatt så lite å gjøre at det har vært umulig å vurdere han.Var en periode i månedsskifte hvor De Sanctis måtte igjennom 4 strake kamper uten at han fikk et eneste skudd på seg. Får sjelden vist seg frem ettersom Roma omtrent aldri blir rundspilt og har måttet stå i mot et stort press. Får dog jevnt over greie vurderinger ettersom det han gjør er greit nok, men De Sanctis har likevel prestert bedre enn det de fleste forventet, men vi har fortsatt til gode å se noen helt sinnssyke redninger.

5. Francesco Totti

Snitt januar+februar: 6,5

5 kamper – 269 minutter – 2 mål – 1 assist

Spillervurderinger: 5,5 – 7,5 – N/A – 7 – 6 – N/A – N/A

Snitt totalt: 6,93

15 kamper – 960  minutter – 5 mål – 7 assist

Var som resten av lagkameratene under pari mot Juventus og har spilt på jevne etter det før han ble skadet. Satte inn en heldig scoring mot Genoa i tillegg til en straffe på tampen mot Hellas Verona. Ble skadet for noen uker siden, men savnet av Totti har foreløpig ikke hatt like stor negativ innvirkning på laget som i høst. Vi håper selvfølgelig at il Capitano er klar for kamp igjen når Roma står ovenfor Inter og Napoli de neste rundene.

totti napoli coppa

5. Alessandro Florenzi

Snitt januar+februar: 6,5

7 kamper – 353 minutter – 1 mål – 1 assist

Spillervurderinger: N/A – 8 – 6,5 – 6,5 – 5 – 7 – 6

Snitt totalt: 6,40

24 kamper – 1335 minutter – 5 mål – 4 assist

Florenzi leverer på jevne de 60 minuttene han får hver kamp og har fått notert seg for et mål i løpet av disse to månedene, dog så var det målet av det vakreste slaget da han brassesparket inn det første målet mot Genoa. Løper mye og innsatsen er fortsatt upåklagelig, men det er ikke alltid at sluttproduktet reflekterer innsatsen.

florenzi genoa

5. Mattia Destro

Snitt januar+februar: 6,5

7 kamper – 372 minutter – 3 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 5,5 – 6,5 – 8 – 5,5 – N/A – 7,5 – 6 

Snitt totalt: 6,72

10 kamper – 527 minutter – 6 mål – 1 assist

Mål, mål og atter mål. Destro dukker opp der han skal og setter inn viktige scorigner tritt og ofte. Har et av de beste målsnittene i forhold til spilletid i Europa, og Destro blir muligens dømt litt hardt på våre vurderinger. Dog så er involveringene hans utenom scoringene ikke så mye å skrive hjem om og han har fortsatt mye han kan forbedre. Det viktigste er jo dog at han scorer, og det gjør han selv om han trenger noen sjanser for at dem til slutt skal gå inn.

Destro sampdoria

5. Vasilis Torosidis

Snitt januar+februar: 6,5

5 kamper – 395 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 5 – N/A – 8 – 7 – 7 – 5,5 – N/A

Snitt totalt: 6,67

10 kamper – 687 minutter – 0 mål – 0 assist

Da Dodô ble skadet fikk Torosidis endelig prøve seg på venstrebackposisjonen i Roma noe han gjorde med glans innledningsvis da han avgjorde Coppa-matchen mot Sampdoria i tillegg skaffe straffe mot Hellas Verona. Dessverre sprakk den formen fort i borteoppgjøret mot Napoli i Coppaen før det bar videre mot Sampdoria og benketilværelse mot Bologna. Har vært litt enten eller med Torosidis som har ingen vurderinger på 6-tallet, men likevel snitter han på 6,5.

10. Gervinho

Snitt januar+februar: 6,43

7 kamper – 606 minutter – 1 mål – 4 assist

Spillervurderinger: 5 – 6,5 – 6,5 – 8 – 6 – 7 – 6

Snitt totalt: 6,75

20 kamper – 1606 minutter – 5 mål – 6 assist

Har spilt veldig mye den siste tiden og har virket småsliten i de siste kampene, men likevel har Gervinho prestert veldig godt og har muligens blitt dømt vel hardt. Hadde vi tatt med Coppa Italia ville nok ivorianeren klatret noen plasser med hans tre scoringer på 4 kamper i den turneringen. I serien har han ikke vært like giftig foran mål, men han har fylt på assistkontoen med hele 4 målgivende pasninger. Legger man godviljen til og tar med de straffer og frispark han har laget så er det få i Europa som slår han der. Har ikke hatt den samme giftigheten på driblinger og avslutninger og Garcia burde muligens snart vurdere å hvile Gervinho slik at han får tilbake pusten.

Gervinho napoli

11. Maicon

Snitt januar+februar: 6,4

5 kamper- 408 minutter – 1 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 5 – 7 – N/A – 6,5 – 7,5 – 6 – N/A

Snitt totalt: 6,42

19 kamper – 1580 minutter – 2 mål – 0 assist

Etter x antall år i Inter er det merkelig at nok en gang ble Maicon skadet mot Sampdoria kun to uker før møte med gamleklubben. Om skadene er planlagt er heller tvilsomt, men det hadde vært gøy å se brasilianeren i aksjon mot Inter til lørdag. Før han ble skadet var han Romas beste i derbyet og ellers har prestasjonene variert i de kampene han har figurert. Prestasjonene til Maicon varierer ikke bare veldig fra kamp til kamp, men også i de ulike kampene hvor en til tider fortsatt kan spore gammel storhet før han presterer noe som tyder på karrièren går mot slutten.

12. Adem Ljajic

Snitt januar+februar: 6,25

5 kamper – 292 minutter – 2 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 3,5 – N/A – 8,5 – 7 – N/A – N/A – 6

Snitt totalt: 6,33

19 kamper – 1139 minutter – 5 mål – 3 assist

De tre dårligste på denne oppsummering var de tre som var de desidert dårligste mot Juventus, men Ljajic slo sterkt tilbake mot Livorno som banens beste i tillegg til å få hull på den 4 måneder lange scoringstørken. Ljajic har kun fått tre kamper på å rette opp inntrykket fra Juventus-kampen og det har ikke vært nok til å komme seg høyere opp på listen.

13. Daniele De Rossi

Snitt januar+februar: 6,1

6 kamper – 452 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 4 – N/A – 7,5 – 6 – 6 – N/A – 7 

Snitt totalt: 6,86

22 kamper – 1859 minutter – 0 mål – 0 assist

Daniele De Rossi den nest dårligste for Roma i januar og februar? Få er vel enige i plasseringen De Rossi får her, ei heller er undertegnede. Ble fortjent hardt bedømt etter at han knuste alt håp med sitt røde kort mot Juventus og måtte dermed stå over kampen mot Genoa der de fleste andre fikk fikset opp i «snittet». De Rossi har på langt nær vært dårlig, men vi har dog sett han bedre denne sesongen. Kampen mot Livorno var han god, mens under derbyet fikk han nok en gang det ikke helt til. Tallenes tale er dessverre klare og en kan være så uenig man bare vil, men Daniele De Rossi har vært Romas nest dårligste spiller de siste to månedene.

de rossi rødt juventus

14. Leandro Castan

Snitt januar+februar: 6,08

6 kamper – 526 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 4 – N/A – 7 – 5,5 – 6,5 – 6,5 – 7

Snitt totalt: 6,64

22 kamper – 1921 minutter – 0 mål – 1 assist

Mannen som må ta til takke med jumboplassen her er Leandro Castan som har vært involvert i samtlige av Romas fire baklengsmål i denne perioden. Ingen av disse har vært helt hinsides tabber, men store nok til at det merkes på vurderingene. Fikk som sin «tabellnabo» rødt kort mot Juventus og mistet også kampen mot Genoa. Har kommet sakte, men sikkert tilbake på sporet av det vi har sett tidligere og har ved de to siste kampene vært hakket bedre enn hans makker Benatia.

 

 

Rudi Garcia

Snitt januar+februar: 7,0

Trenervurderinger: 5,5 – 7,5 – 8,5 – 7,5 – 6 – 7,5 – 6,5 

Snitt totalt: 7,04

Fikk sitt første tap etter 18 kamper som Roma-trener, og i motsetning til i høst da det første poengtapet kom slo Rudi Garcia tilbake umiddelbart med imponerende siffer mot Genoa, Livorno og Hellas Verona. Dessverre ble det ikke to derbyseire i debutsesongen, men 4 poeng på sesongens to derbyer er en vesentlig forbedring fra de foregående sesongene. Selv om ting nå går på skinner for Roma virker Rudi Garcia aldri å være helt fornøyd og ser alltid etter forbedringer selv om laget leder 3-0. Rudi Garcia snitter høyest av samtlige og det er langt i fra ufortjent, for er det en person som fortjener hyllest for at Roma ligger der de gjør i dag så er det Rudi Garcia.

 

 

 

Topp 5 totalt (min. 12 kamper)

1. Mehdi Benatia 6,96

2. Francesco Totti 6,93

3. Daniele De Rossi 6,86

4. Miralem Pjanic 6,83

5. Kevin Strootman 6,82