No Totti, No Party

Roma møtte et Inter som så langt har hatt en skuffende sesong. Som om ikke det var nok vant Roma motsatt oppgjør hele 3-0 på Giuseppe Meazza. Men det var med Francesco Totti.

Denne gang var Il Capitano ute med skade og dermed ble ikke kampen i nærheten av det samme fyrverkeriet. Roma var forsåvidt friske de første fem minuttene, men det var stort sett beholdningen fra giallorossi i første omgang. Gervinho fikk ikke skikkelig dreis på en volley, mens Adem Ljajic hadde et frispark som Samir Handanovic i Inter-målet bokset unna. Gjestene fra Milano var helt på høyde med Roma i første omgang, men skremte ikke vannet av De Sanctis på vei fremover. En god sjanse hadde de dog da Rodrigo Palacio fikk aldeles for mye tid i feltet. Heldigvis for Roma bidro hans grusomme rottehale til å trekke han ned mot bakken, og dermed havnet headingen til argentineren over målet og rullet ufarlig mot et folketomt Curva Sud. Utover dette hadde Mattia Destro med god hjelp av Handanovic fått ballen i mål, men linjemannen hadde helt legitime grunner til å reise flagget.

I andre omgang kommer kampens første bytte allerede etter ni minutter når Miralem Pjanic erstatter Adem Ljajic. Og om noen skulle ha sikret seieren for Roma i aften måtte det ha vært Pjanic. Får en eventyrlig mulighet når han får ballen på halvspretten alene med Handanovic. Skuddet er hardt, men ikke godt nok plassert, og dermed har Handanovic tilstrekkelig med rekkevidde til å redde forsøket fra bosnieren.

Senere får samme mann en god mulighet fra en corner. Han blir markert av bittelille Yuto Nagatomo og vinner duellen greit. Allikevel får han ikke et rent nok treff på ballen med panna, og dermed sklir lærkula av Pjanic’ svette skalle. Med 20 minutter igjen fester Roma et strammere grep om kampen, anført av en Radja Nainggolan som hever seg flere hakk når det drar seg til. Men foruten et par langskudd fra belgieren med det GRUSOMME håret er det ikke all verden Roma har å vise til offensivt mot slutten. Helt på tampen får Inter et lite trykk, men uten å sette De Sanctis nevneverdig på prøve.

Kampen ble alt i alt en grå affære der Roma hadde lim i sitt offensive maskineri. Ei heller satt innleggene som de skulle og spesielt Gervinho skuslet bort utmerkede muligheter til målgivende pasninger. På den positive siden greide Alessio Romagnoli seg bra til tross for at han igjen måtte vikariere på den ukjente backen.

Nå venter Napoli på San Paolo.