Garcia: «Ingen skam med uavgjort»

Franskmannen forsøkte å fokusere på det positive på pressekonferansen som fulgte gårsdagens målløse affære i hovedstaden. Han påpekte at med tanke på skadeproblemene i troppen for øyeblikket er ikke et uavgjort-resultat mot et lag som Inter noe man bør være misfornøyd med. Videre kommenterte han på spørsmål om lagoppstillingen at Miralem Pjanic egentlig ikke skulle spille i det hele tatt da han “ikke var mer enn 50 prosent spilleklar”, men at han var stolt over bosnierens “modighet og ansvar da laget trengte ham”.

En som faktisk uttrykte større grad av skuffelse enn Garcia var Inters manager Walter Mazzari, som mener de blåsvarte burde ha scoret på sjansene de laget. Han la til at de alt i alt gjorde en meget god kamp, spesielt med tanke på å slite ut romerne og på så måte begrense spillet deres, men innrømmett også at hans egne spillere var fullstendig utslitt ved kampslutt.

Hvem har i realiteten mest grunn til å være skuffet eller fornøyd? Sannheten er at Roma ikke så spesielt farlige ut i går, og har hatt en stygg tendens til å slite og nøle langt mer i angrep uten Francesco Totti på banen. Dette er kanskje ingen overraskelse for noen, da man har kunnet ytre samme setning om et tosifret antall Roma-sesonger, men årets utgave har kanskje flere på papiret potensielle matchvinnere selv på innbytterbenken enn på meget lenge. Sky Italia-kommentator og tidligere Juventus-mann Giancarlo Marocchi uttrykte det åpenbare under sending; at Tottis trygghet og kontroll over sitt eget lag har en enorm innvikling på kamper. Sannsynligvis vil vi ikke være bortskjemte med å ha kapteinen på banen i alle kamper neste sesong om det skulle bli CL-plass på Roma, og laget blir da nødt til å lære seg uten.

Til slutt er det sannsynlig at Daniele De Rossi vil bli suspendert i X antall kamper fremover på grunn av denne hendelsen i går. Selvsagt totalt unødvendig oppførsel av en såpass rutinert fotballspiller, og dette er desverre en side av De Rossi vi ser litt for ofte. Lidenskapen hans er selvfølgelig fantastisk, men slikt gjør at han mister noen poeng i boken, iallfall til undertegnede, uavhengig om Icardi på noen måte hadde fremprovosert, hvilket er uklart. De Rossi forventes også å utelates av Cesare Prandelli til landskampen mot Spania i midtuken på grunn av brudd på etikkrammene til the italienske fotballforbundet. Inters Jonathan forventes også å måtte stå skolerett for at han slo Alessio Romagnoli i ryggen mot slutten av kveldens kamp.