Sabatini: «Roma blir mitt siste stoppested»

Romas kjederøykende og særdeles kompetente sportsdirektør gjorde fredag kveld et større intevju med klubbens tv-kanal, Roma Channel. Her følger et utdrag av det viktigste transfer-trollmannen hadde å si.

 

Den lange kontraktsforlengelsen du nylig har signert er noe nytt for deg?

– Jeg er veldig fornøyd. Det er ikke i tråd med mine vaner, men det var uunngåelig for Pallotta bryr seg om arbeidsgruppa, og han ønsker kontinuitet og jeg ønsker å støtte ham. Så er det også den avgjørende faktoren at jeg ikke ser meg selv noe annet sted, jeg tror Roma blir mitt siste stoppested.»

Er dette resultatet av de siste to årene?

– De to første årene har blitt omtalt som feilskjær, men du skaper ingenting på én dag, det eneste de snakker om er tapene og den dårlige figuren Baldini gjorde. Jeg vil prøve å bringe frem sannheten: Baldini hentet meg til denne klubben og jeg takker ham. Han fikk til mange ting og vi arbeidet godt sammen.

Hva synes du om De Rossi’s suspensjon?

– Ikke noe galt ble gjort. Dette blir upopulært, men han prøvde bare å sinke sin motspiller. Det han gjorde var en taktisk vurdering, et mottrekk på en dødball hvor en haug med mannfolk er i klinsj, hvor du kjemper for posisjonen din og prøver å nøytralisere din motspiller. Han ble litt vel ivrig, men noe slag var det ikke snakk om. Han tok på sin motstander med én hånd og prøvde å sinke ham med den andre. Det var overdrevent, men ikke noe slag. Jeg tror ikke på konspirasjoner, men Roma blir nesten alltid straffet i saker der det skal statueres et eksempel. Stadion er tom og spillere blir suspenderte. Verken byen eller klubben fortjener dette.

Rudi Garcia?

– Jeg har alltid fulgt med på ham. Når lag spiller fin fotball blir jeg nysgjerrig på hvem treneren er, så Garcia har jeg fulgt på med lenge. Han var en av fem-seks kandidater vi hadde på blokka. Spillerne føler lite press under Garcia, han har innført ro og styrke. Jeg er glad for at vi hentet ham til Italia og Roma.

Du blir veldig glad i spillerne dine, hva med Lamela?

– Erik er en fenomenal spiller. Han kom til Roma med en hoven ankel, men gjorde seg bemerket i et lag som slet. Zeman fikk ham inn på et spesifikt teknisk spor og fikk til mange viktige ting. Det var et stort offer å selge ham, men vi måtte ta våre valg og de er aldri gratis. Det var vanskelig for meg, for alle. Hans problemer i London skyldes problemer med kommunikasjon. Han spiller en annen fotball enn dem, han forstår ikke laget og laget forstår ikke ham. Men han har fortsatt masse tid på å etablere seg.

Transfervinduet?

Nye spillere vil komme. Vi må gjøre små justeringer og håpe at feilmarginen vår er lav. Alle lag er tvunget til å gjøre noe både på kjøps- og salgsfronten. Forrige sommer måtte vi gjøre litt ekstra, men da måtte vi ta noen signifikante valg.

Kontraktsfornyelsen til Pjanic?

– Vi diskuterer en forlengning. Det er en vanskelig situasjon, men vi jobber med det. Jeg har aldri tenkt på å putte Pjaic på markedet med tanke på en byttehandel, det kommer ikke til å skje. Jeg tror han vil forbli Roma-spiller.

Destro?

– Han representerer en stor investering for klubben. Han vet enda ikke hvor mye han har å bidra med og må fortsatt jobbe med noen personlige aspekter. Når han lykkes kommer vi til å snakke om en av de beste angriperne i Europa.

Er en del av Pallotta’s prosjekt å få deg til å slutte å røyke?

– Det forsøket har allerede blitt avsluttet, det vet Pallotta også. Det er en suksess han ikke kommer til å oppnå. Det er enklere å vinne Scudetto eller komme til finalen i Champions League.