Forhåndsomtale: Deby del Sole, Napoli – Roma

Man sier at alle gode ting er tre, det viste seg å ikke være tilfelle da vi møtte Napoli på Stadio San Paolo sist i Coppa Italia. Det er nå klart for «ritorno-runden» i Serie A på den 27. matchdagen.
Rudi Garcia og hans menn må nå vise at alle gode ting faktisk er fire

Roma-Napoli-set-to-keep-up-great-run

Partonopei fra foten av Vesuv har to uavgjort, to seire og ett tap bak seg i de siste fem kampene som er spilt i serien. Sist runde møtte de Toscanske Livorno, hvor Pepe Reina presterte å gjøre et selvmål som resulterte i poengsplitt med de nedrykkstruede.

I egne rekker er Il Capitano Futuro suspendert etter hendelsen mot Inter sist helg, Daniel De Rossi og Romas daglig leder Mauro Baldissoni var i retten for å forsøke å heve utvisningen som kommer fra forbundet, men fikk der ikke medhold. De Rossi blir derfor pent nødt til å se de neste tre kampene fra henholdsvis tribunen og Sky Sport.

Sky Sport rapporterer at Il Capitano begynner å komme i form igjen, og han har deltatt fullt ut på ukens treninger på Trigoria. Kapteinen blir nok ikke å se i startrekkene for helgens herlige Derby del Sole, men vil høyst sansynlig være klar mot Di Natale’s Udinese neste helg.

På tross av Totti uteblivelse, håper Garcia at Maicon og Dodó er klar til morgendagens match.
Det er dessverre foreløpig ingenting nytt å rapportere om Balzaretti, på tross av at tidligere meldinger tydet på bedring og at han snart skulle være klar.

Det er ikke bare Roma som skal bevise at alle gode ting er fire  denne runden, også Napoli stiler med ekte italiensk grinta, og Dries Mertens uttalte i går til Campania’s regionavis Il Mattino, «Vi har ingen alternativ utenom de tre poengene, Roma er ikke uoppnåelige, men vi mistet for mange poeng mot Genoa og Livorno.»

Forventet lagoppstilling:

NAPOLI (4-2-3-1): Reina; Maggio, Albiol, Fernandez, Ghoulam; Behrami, Inler; Callejon, Hamsik, Mertens; Higuain

Trener: Rafa Benitez

AS ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodo; Nainggolan, Pjanic, Strootman; Florenzi, Destro, Gervinho 
Trener: Rudi Garcia
Suspendert: De Rossi
Må passe seg for gult kort: Benatia, Maicon, Pjanic, Florenzi, Destro

Dommer: Rocchi

Derby del Sole sparkes i gang søndag klokken 20.45 på Canal 9.