Kamprapport: Derby del Sole

Roma gikk i går på sitt andre tap denne sesongen borte på Stadio Sao Paolo. Med en skadet og ikke flyvende hollender, en Taddei som fikk prøve seg, og en marrokaner som kaptein, klarte ikke giallarossi å unngå å manøvrere seg innpå et ufortjent tap i går.

strootmanRudi Garcia’s maskineri, som tidligere har vært preget av startvansker, startet bra. Allerede i det tredje-minuttet kommer en fantastisk sjanse for vår langhårede venn fra Elfenbenskysten, men dessverre bommer Gervinho på langskuddet fra Strootman, likefullt kampen er i gang.

Bare fire-minutter senere legger Kevin Strootman seg ned, medisinsk hjelp må komme på banen, men hollenderen reiser seg opp og fortsetter kampen. Klokken viser 11 minutter spilt, Strootman stuper ned igjen, og har tydligvis sterke smerter i kneet. Strootman som også ble skadet tidligere i uken da han spilte landslagskamp for hjemlandet sitt, må kjøres ut. Rapporter i etterkant fra det medisinske-teamet på Trigoria, viser at vi dessverre må klare oss uten hollenderen i opptil 9 måneder.
Inn kommer en brasiliansk kjenning, Rodrigo Taddei.

I det 23. minuttet kommer en langskudd, i herlig Fransesco Totti stil, fra midtbanespilleren Nainggolan, på tross av god fart, presisjon og et element av overaskelse, klarer Pepe Reina å feie den ut av mål med fingerspissene.
Tre-minutter senere scorer Benatia, men dommeren har allerede blåst for offside.

Klokken tikker et par minutter til, og Taddei må ha behandling for en hodeskade, Maicon får gult kort for filming og Napolis Callejon får gult for å sparke ballen etter at dommeren har blåst av.

Gervinho fortsetter å bomme på målsjanser, imens Bastos kommer til unsetning. Dessverre klarer Reina også her på mirakuløst vis å feie ballen ut av mål.

Like før pause kommer Dries Mertens med et godt forsøk på mål for hjemmelaget, en flyvende italiener med navn De Sanctis redder den, og dommeren blåser for pause.
De Sanctis får igjen problemer med napolitanere et par minutter etter pause, denne gangen er det Callejon som forsøker seg.

Ballen spilles over på Napolis 16 meter og Maicon prøver seg på et nydelig spark mot mål. Reina feier også denne av i refleks.

I det 75. minuttet byttes Florenzi ut med Ljajic, i mellomtiden har hjemmelaget rukket to bytter. Henrique inn, Dzemalli ut og Insigne inn og Hamsik ut. Å få inn Ljajic bringer ikke videre lykke, da seks minutter senere kommer kampens eneste scoring, en plutselig heading fra Callejon.

Kampen spilles videre, Taddei pådrar seg et gult kort og Destro kommer inn i stedet for Romagnoli og Pandev kommer inn for Callejon. Kampen ebber ut i det andre tapet for AS Roma i serien, årets sesong, og det andre tapet på Stadio San Paolo i 2014 for Roma.

Kampen endte 1-0, og det skiller nå kun 3 poeng ned til Napoli. Neste kamp er mot Udinese, hjemme neste søndag.