Spillervurderinger Napoli

Morgan De Sanctis – 8,0: Hans karakterer lider ofte under mangel på prøvelser, men i går hadde han et par upåklagelige ageringer. Var i full strekk ved et par anledninger, blant annet på et brukbart forsøk av Mertens, men avverget fint. Aller best var han da han mesterlig forhindret baklengs da Callejon(?) kom alene igjennom. Kan ikke klandres for målet.

Maicon – 6,5: Drar på seg et tøysete gult kort for filming som utløser suspensjon mot Udinese. Ellers helt brukbar, men mister ballen noen ganger på vei fremover som følge av en til tider vel nonchalant spillestil.

Mehdi Benatia – 8,5: Forsvarspillets far og alma mater. Taklingen han leverer på Dries Mertens når belgieren er på full fart alene igjennom er fra en annen planet. Serverer også en takling av samme kvalitet i annen omgang. En av fotballverdens beste stoppere akkurat nå. Prøvde å spille Maicon i forkant av baklensmålet uten at brasilianeren fikk kontroll på kula. Å si at han burde klarert blir dog for enkelt.

Leandro Castan – 8,0: Vi hadde sikkert oppfattet han som betydelige bedre hadde han hatt en svakere makker. Fakta er at også brasilianeren gjør en utmerket jobb om dagen. Tilstedeværelse og engasjement som få, dominerende i dueller. Gikk klart seirende ut av den sør-amerikanske-duellen med Gonzalo Higuaín. Kan med fordel senke risiko med ball ved enkelte anledninger. Noen ganger er nemlig det urnorske trenermantraet «ett spark!» det beste.

Alessio Romagnoli – 6,5: Én glipp, men dessverre ble den også kostbar. Blir ballwacth på innlegget som José Callejon til slutt ekspederer i mål. Vi setter en strek over det. Romagnoli spiller nemlig ball som om han aldri har gjort annet. Har ikke det offensive registeret til å være en trussel offensivt, men det er vel spenstig å forvente av en 19 år gammel midtstopper. Dersom Romas tabellposisjon er befestet med flere runder igjen bør unggutten få sine sjanser på stopperplass før sesongen er over.

Radja Nainggolan – 7,5: Tempopisker av en annen verden. Drar i gang mye og i høy fart, noe som kan gå utover pasningskvaliteten. Bidrar både offensivt og defensivt og er den type spiller flere håpet at Daniele De Rossi skulle bli i sine yngre dager. River gjennom ledd. Genistrek av Sabatini.

Kevin Strootman – N/A: Kevin Strootman ble tidlig skadet og er trolig ute i opptil ni måneder med kneskade. God bedring, Kevin!

Miralem Pjanic – 6,5: Pjanic er det kreative alibiet. På sitt beste betyr det forestillinger som mot Sampdoria. Mot Napoli var det derimot litt mer opp og ned. Skulle gjerne sett bosnieren ta mer ansvar. Som alltid litt vel opptatt av dommeren. Hadde sine stunder, men de må helst komme litt oftere. Statistikken er dog klar, det er fraværet av Francesco Totti som fungerer som sevje i Romas offensive maskineri.

Michel Bastos – 6,0: Viste for første gang siden sitt innhopp i derbyet at det faktiske bor fotball i gutten. Stort sett anonym, men hadde et alvorlig skudd i første omgang som Stekelenburg garantert hadde sluppet bak seg. Ikke i nærheten til å overbevise nok til at Roma bør benytte seg av opsjonen på 30-åringen, etter min mening.

Gervinho – 6,5: Burde ha gitt Roma ledelsen to ganger med to graverende misser i første omgang. Driblingene er brukbare i første omgang, men ivorianeren forsvinner litt utover i andre omgang.

Alessandro Florenzi – 6,0: Har som vanlig når han spiller kant en tendens til å bli litt borte. Savner han personlig som indreløper, en posisjon jeg tror passer hans karakter og styrker bedre.

Rodrigo Taddei (78′) – 6,5: Kommer inn og gjør, samme hvor dårlig eller kjip folk synes han måtte være, en helt OK jobb. Vingen som ble til back som ble til regista. Slår én feilpasning i første omgang og da var hylekoret i gang på sosiale medier. Var ellers stødig og grei og frigjorde Pjanic offensivt. Satt også inn et par rysare av noen taklinger mot spillere i blått. Hedersmann.

Adem Ljajic (15′) – N/A: Var tilsynelatende utpå der et kvarters tid.

Mattia Destro (6′) – N/A: Rakk ikke vise seg frem på den korte tida han fikk.

Rudi Garcia – 6,0: Vanskelig å bedømme Garcia. Laguttaket var pussig, men greit nok å forstå; det skulle satses på kontringer med fotrappe spillere på topp. Og det burde betalt seg i første omgang. Det var ikke Rudi som brant sjansene Roma hadde. Burde dog gjort justeringer tidligere. Etterhvert i annen omgang var det ikke lenger noen utpreget kontringskamp, det la heller Napoli aldri særlig opp til. Med lengre perioder i etablert angrep burde han introdusert en spiss i form av Mattia Destro tidligere. Én av Florenzi eller Bastos burde vært tatt av før 75 spilte.