Operazione Bomber

Vi nærmer oss innspurten av årets sesong. Men allerede nå har man på Trigoria begynt å tenke på neste sesong. Etter all sannsynlighet skal Roma spille i Champions League neste år, i «verste» fall kvalikk. Dersom Roma avslutter sesongen på en 2. plass, giallorossis nåværende posisjon, er Garcias menn klare for gruppespillet. Havner Roma derimot på 3. plass må man gjennom kvalikk for å få være med.

Uavhengig av utfall planlegger Roma for deltagelse i neste sesongs Champions League. Til tross for å være et topplag mangler Roma noe som kjennetegner de fleste topplag: en storscorer. Destro har notert seg for seks mål, mens Totti, Benatia, Ljajic, Gervinho, Strootman og Florenzi har notert seg for fem fulltreffere.

Nå ønsker Sabatini og Garcia en spiss som bøtter inn mål.

Her følger noen av de navnene som har blitt linket til den evige stad med tanke på Europa-erobringen vi forhåpentligvis får bevitne neste sesong:

Didier Drogba: Chelsea-legenden fra Elfenbenkysten spiller for øyeblikket i tyrkiske Galatasaray. Kontrakten til kraftspissen går ut til sommeren og han kan være lysten på å prøve seg i Serie A på tampen av karrieren. Gervinhos landsmann scoret 157 ganger i løpet av sine åtte sesonger i vest-London. Det var forholdsvis pålitelige Il Messagero som først brakte Drogbas navn på banen. 63 mål på 99 kamper for sitt hjemland er mer enn godkjent.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=Qu2yMbVp7Cc[/youtube]

 

Edin Dzeko: Et lang yngre alternativ er Manchester City-spiss Edin Dzeko. Den store mannen fra Bosnia har fått mindre spilletid for de lyseblå fra Manchester enn normalt denne sesongen og kan være på utkikk etter en ny arbeidsgiver etter sommerens fotball-VM. Dzeko har vunnet Bundesligaen med Wolfsburg, en klubb han nettet for ved 66 anledninger i serien i løpet av tre og en halv sesong. I Premier League har han kunnet juble for scoring 37 ganger. Scoringsnittet på landslaget skal man heller ikke kimse av: 33 kasser på 58 opptredner.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=xjPHTlCvkuA[/youtube]

 

Mario Mandzukic: En annen tidligere Wolfsburg-spiss kan også være aktuell. Bayern München-spiller Mario Mandzukic bøtter inn mål for Guardiola og co, men før neste sesong ankommer Robert Lewandowski og det er stort sett konsensus om at Mandzukic kommer til å forlate Bayern for et sted med garantert spilletid. Kroaten er for øyeblikket toppscorer i Tyskland med 16 mål på 22 kamper, i fjor nøyde han seg med 15 på 24 kamper. Kroatia har forholdsvis sterke kulturelle bånd til Italia og det er dermed ikke utenkelig at Mandzukic kunne tenkt seg dit dersom han forlater Bayern. Hvis Sabatini ønsker å prøve seg kommer han til å få meget skarp konkurranse.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=9vM3y877EkU[/youtube]

 

Jackson Martinez: Colombianske Jackson Martinez havner igjen i ryktespaltene om en overgang til Italia. Han var blant annet sterkt linket til Napoli i sommer. Han kom til Porto før 2012/13-sesongen fra meksikansk fotball og tok nivået og vel så det. Han nettet 26 ganger i serien i sin debutsesong og totalt ble det 31 mål på 40 kamper i hans første sesong i Portugal. Så langt denne sesongen har han vært sist på ballen ved 23 anledninger på 38 opptredner. På drøye halvannen sesong i Porto har han meget imponerende 54 mål på 78 kamper. 27-åringen kan være mannen som får det til å røske i pengepungen til Sabatini i sommer. Konkurransen kan dog fort bli stor, spesielt fra London, der Chelsea og Arsenal har blitt nevnt.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=RMYCpNypxaI[/youtube]