Mandagskamp: Roma – Udinese

Etter en lang uke uten Roma-kamp må vi se oss nødt til å vente enda en dag før laget får muligheten til å reise seg etter forrige helgs triste tur til Napoli. Udinese er laget som kommer på besøk, og ansiktet de fleste ser for seg når tenker på laget med zebra-stripene er selvfølgelig Antonio Di Natale sitt, mannen som scoret sitt Serie A-mål nummer 185 forrige helg, noe som gjorde at han passerte selveste Gabriel Batistuta på listene.

Historisk sett har Roma hatt god kontroll mot Udinese, men i løpet av de 6 siste møtene mellom lagene er fasiten 3-1-2 fordel Roma, med en målforskjell på 9-8, også i de gulrødes favør. I lopet av disse kampene har lagene også fått nøyaktig like mange gule kort. Bortekampen mot Udinese i oktober huskes hovedsaklig for at ingen ringere enn Michael Bradley reddet dagen for Roma med kampens eneste mål sent i kampen.

Den kampen var den første denne sesongen uten Francesco Totti på banen, og Roma skulle kun score 4 mål på de 5 neste kampene etter turen til Friuli. Denne gang er derimot situasjonen snudd på hodet. Totti er stort sett konsensuelt forventet å starte morgendagens kamp etter å ha vært ute siden derbyet for over en måned siden.

Flere forandringer på lagopstillingen fra forrige helg er også å forvente. En annen mann som nemlig også er tilbake fra skade er Dodo, som trolig vil ta tilbake venstrebackplassen sin fra vikaren Romagnoli. Maicon soner en suspensjon for å ha nådd grensen for gule kort, hvilket betyr Torosidis på høyreback. De forventes en 4-2-3-1 fra hjemmelaget, men det som imidlertid blir vanskeligere å spå er hvordan Garcia velger å sette opp midtbanen som følge av Strootmans triste skjebne og De Rossis suspensjon. Mange har argumentert for å flytte Florenzi tilbake til en sentral midtbanerolle, som faktisk er posisjonen han har spilt mesteparten av sitt liv. Dette vil åpne for Ljajic fra start på høyreving, og vil henvise Taddei til benken. Hvem vet, kanskje vil unggutten Federico Ricci slippe til? Vi tipper følgende lagoppstilling:

Roma, 4-2-3-1: De Sanctis – Dodo, Castan, Benatia, Torosidis – Nainggolan, Taddei/Florenzi – Gervinho, Pjanic, Florenzi/Ljajic – Totti

Benken: Skorupski, Lobont, Jedvaj, Toloi, Romagnoli, Mazzitelli, Ricci, Battaglia, Ljajic/Taddei, Bastos, Destro

Når det gjelder gjestene er det selvsagt ingen tvil om hvilken mann som skal ha mest oppmerksomhet. Han scorer mest, han lager flest sjanser, men Udinese handler ikke kun om ‘Toto’. De av oss som minnes tilsvarende oppgjør i Udine i høst husker at Luis Muriel var en av de første denne sesongen som virkelig utfordret backrekken til Roma. På midtbanen har laget i tillegg to 91-modeller i form av brasilianske Allan og argentinske Roberto Pereyra som begge har hatt en god sesong, og som begge er ryktet bort i sommer (blant annet til Roma).

Dog har Udinese en målforskjell på minus 9, og har klare svakheter i forsvaret. I tillegg har de i de siste kampene spilt med 17-årige Simone Scuffet i mål. Stort talent, men lite rutine er noe som kan utnyttes av lure skyttere som Totti og Pjanic. Gazzetta dello Sport tipper denne startoppstillingen fra Francesco Guidolin:

Udinese, 4-2-3-1: Scuffet – Basta, Domizzi, Danilo, Heurtaux – Allan, Pinzi – Maicosuel, Pereyra, Widmer – Di Natale

Benken: Kelava, Brkic, Naldo, Bubnjic, Lazzari, Jadson, Badu, Yebda, Nico Lopez, Zielinski, Muriel

Napoli spiller en vanskelig kamp borte mot Cerci, Immobile og kompanu i Torino et par timer før Roma i morgen, og dette kan være en mulighet for å gjenvinne relative poeng og utvide luken ytterligere for de gulrøde.

Kampstart i Roma i morgen er klokken 21.00 og vises på CMore Fotball.