Totti om Scudettoen, VM og neste sesong

totti-pjanic1Francesco Totti sier at Roma er fulle av tro på at de kan vinne Scudettoen neste sesong.

Kapteinen mener tittelkampen er 99% over denne sesongen. Roma ligger 14 poeng bak Juventus med en kamp til gode når ti runder gjenstår. 37-åringen avviser heller ikke et comeback på landslaget om det lar seg gjøre.

 

Et langskudd

– Scudettoen er et realt langskudd nå, det er 99% over. Vi trodde på gullet. Vi var på første og nå er vi på andre. Men vi var der i lang tid. Vi trodde. Men det er 99% over.

– Selv med en sjanse på 1% vil vi holde det gående helt til det er matematisk umulig. Juve er et sterkt lag. De vinner mest sannsynlig tre gull på rad, så de må roses for det.

– Vi prøver på alle måter å komme inn i Champions League gjennom inngangsdøren. Vi har en liten fordel i forhold til Napoli, fordi vi har en kamp til gode. Og jeg tror at vi vil oppnå dette målet. Også fordi fakta sier at vi er sterkere enn Napoli.

 

VM i Brasil

– Jeg ville tatt med Cassano til VM. Ved siden av meg selv? Hvis jeg er i form og god, hvorfor ikke? Jeg ville også tatt med Destro og Florenzi til VM. De er to spillere som er bra for gruppen og som kan utgjøre forskjellen når du spiller. Så jeg tror at de er spillere som absolutt burde bli tatt med. Men, det er ikke jeg som avgjør det.

– Jeg har snakket med Del Piero nå og da på telefon, og jeg hører også mye fra Gattuso og Gigi (Buffon). Lippi snakker jeg også ofte med. Prandelli har ikke snakket med meg, og jeg tror ikke han blir å gjøre det.

– Hvis Prandelli hadde ringt meg ville jeg blitt stolt. Jeg ville blitt glad, fordi VM i Brasil ikke er noe jeg får muligheten til å spille flere ganger. Men, jeg har alltid sagt at jeg er nødt til å se hvordan jeg er fysisk, om jeg vil være i form eller ikke. Det er det viktigste.

 

Neste sesong

– Neste år tror jeg vi kan vinne Scudettoen, men for å gjøre det kan ingen forlate oss, inkludert Rudi Garcia. Jeg håper at Pjanic blir, han er en spiller av stor kvalitet.

– Jeg er ikke her for å be spillere om å bli, men jeg håper Miralem gjør det. Han er en ung spiller som har et fenomenalt talent. Å finne den slags spiller, hvor som helst i verden, er ikke lett. Vi spøker mye, men bare han vet om han blir her.

– Vi er en veldig samlet gruppe, slik som i 2001 da vi vant Scudettoen. Vi dedikerte vår seier mot Udinese til Strootman med alle våre hjerter, han fortjener det.

 

Kilder: Il Romanista, Sky Sport Italia.