Før Chievo-Roma

Mens Roma kniver om 2.plassen og en direkte plass inn i neste års Champions League er morgendagens motstander i andre enden av skalaen. Dog har eslene fra Verona ikke vært et lett bytte for ulven fra hovedstaden de seneste årene.

AC Chievo Verona v AS Roma - Serie A

I dag ble kvartfinalene i Champions League trukket og vi romanista kan nesten ikke vente til neste sesong for at vi endelig skal være med i Europas gjeveste selskap etter noen sesonger utenfor. For er det en ting som omtrent er sikkert så er det at Champions League-hymnen blir spilt på Stadio Olimpico neste sesong ettersom avstanden ned til fjerdeplassen er på hele 13 poeng (med en kamp mindre spilt). Spenningen nå ligger mest i om Roma må via kvalifisering eller om de holder unna for Napoli som har funnet vårformen for fullt og puster Roma i nakken kun tre poeng bak.

Første hinder på veien mot andre plass og direkteplass til Champions League er Chievo på Stadio Bentegodi. Chievo sliter i bunnen av ligaen og går inn en spennende serieavslutning hvor hovedmålet er å berge plassen. 16.plass og kun ett poeng ned til nedrykk er fasit før serietoeren kommer på besøk, men laget har kommet litt på sporet i det siste med to strake hjemmeseire mot Genoa og Catania. Trener Eugenio Corini har et par bekymringer før helgens oppgjør, ikke bare leder han ligaens nest minstscorende lag som skal møte det gjerrigste laget, men også har han også noen spillere utilgjengelig; Perparim Hetemaj er suspendert grunnet gule kort og Robert Guana er skadet, i tillegg er Roma-utlånte Leandro Paredes også ute med skade.

For Roma sin del er ingenting endret siden mandagens seier mot Udinese og Rudi Garcia ser ut til å gå ut med det samme laget som beseiret Udinese med unntak av Mattia Destro som muligens må vike plass for Alessandro Florenzi. Rudi Garcia utelukket heller ikke at unggutten Mazziatelli kunne få en plass på laget ettersom to av Romas mest sentrale spillere er ute på midtbanenen, men mediene har fortsatt Rodrigo Taddei som favoritt.

Mange vil nok huske kampen sist mot Chievo hvor Marco Borriello avgjorde kampen til Romas den gang 10. strake seier, det var langt i fra noen enkel kamp og det har det sjeldent vært for Roma når disse lagene har møttes. Forrige sesong var Chievo det eneste laget som vant begge kampene mot Roma og er faktisk det siste laget som har slått Roma på Olimpico da de vant 1-0 i mai i fjor. Forrige gang Roma var på tur til Bentegodi endte det med 3-1 seier over morgendagens motstander sin byrival Hellas Verona, men når Chievo var vertskap for hovedstadslaget sist vant hjemmelaget 1-0 etter en offsidescoring i sluttminuttene på et veldig tåkefullt Bentegodi. Selv om Chievo er ligaens tredje dårligste hjemmelag med kun fire seire så langt er det ingenting som skal tas for gitt ettersom kun to lag har greid kunststykket å slå Chievo med to mål på Bentegodi denne sesongen.

Sannsynlige lagoppstillinger:

CHIEVO (4-3-3): Agazzi; Frey, Dainelli, Cesar, Rubin; Radovanovic, Rigoni, Guarente, Stoian; Paloschi, Obinna

AS ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodò; Pjanic, Nainggolan, Taddei; Gervinho, Totti, Florenzi

 

Kampstart er lørdag 20.45 og Canal9 starter sendingen fem minutter før.