Full kontroll gir 3 poeng

Et håpløst tilbakespill, og ett øyeblikks magi fra Taddei sørget for at Roma befestet andreplassen.

gervinho milan

 

 

 

 

 

 

Det måtte to tabber til for at seieren skulle bli et faktum, i noe som så ut som en transportetappe. Chievo så ut som om de hadde tenkt å la gjestene trille ball, for så å ta vare på overganger. Og ved flere anledninger så det ut som om det skulle bli akkurat slik, til tross for at de skulle gjøre det vanskelig for seg selv.

Den første omgangen blir, dessverre for hjemmelaget, husket best for sine hysteriske tilbakespill. Både Sardo, Dainelli og Cesar hadde pasninger av ytterst varierende kvalitet, som bød på de absolutt største farlighetene i starten av første omgang.

Etter 16 minutter er det Gervinho som utnytter et svakt hodestøt fra Chievos slovenske landslagskjempe. Kula detter ned mellom Agazzi og midtstopperen, og Gervinho er, som så mange ganger før, på riktig plass, og får klønet ballen forbi sisteskansen.

Hjemmelaget hadde svært lite å by på. Dette kombinert med at kampbildet var endret, og Roma hadde så å si full kontroll på sin banehalvdel, gjorde det mer og mer synlig at Chievo befinner seg hvor de gjør på tabellen.

For å overbevise fullstendig, ville Chievoforsvaret sette troverdigheten sin på nok en prøve, denne gang anført av Dainelli, men Destros forsøk ble avverger av Agazzi. Spissen skulle omsider få sin nettkjenning. Fantastisk bevegelse fusjonert med en nydelig gjennombruddspasning fra ingen andre enn Rodrigo Taddei, åpnet forsvaret fullstendig, og lot Destro være alene med vertenes bakerste mann. Serie A mål nr. 8 var et faktum!

Regnet gav seg omsider, og for vertene sin del, var dette mer eller mindre kveldens lyspunkt.

Andre omgang starter med at lagene gjør hver sin endring. Matteo Rubin kommer inn for å stabilisere en midtbane som ikke fungerer, og Torosidis kommer inn Maicon, som skal ha fått seg en smell. Rent spillemessig blir ikke endringene de helt store.

De gulkledde har mindre og mindre å bidra med, mens gjestene fortsetter å lete etter åpninger. Francesco Totti finner flere ganger mye bakrom for Gervinho å true, noe som gjør vertene baktunge. Som en respons på dette, bytter Pelissier plass med Paloschi. Sistnevnte hadde ikke en stor dag på jobben.

Rudi Garcia svarer med å ta av kapteinen, og sette inn nok en rask kantspiller i Florenzi. Benatia overtar kapteinsbindet, og Chievo hindres i å flytte opp laget den siste halvtimen. Transportetappen er i ferd med å bli et faktum, da vertene aldri kommer i nærheten av å true Roma, som fremstår som samlet og kontrollerende.

Victor Obinna gjør et energisk innhopp da han erstatter Lazarevic, men heller ikke han får endret noe på tingenes tilstand. Da et kvarter gjenstår, får Michel Bastos lov å prøve seg, og Destro får hvile.

Minutter før full tid får Gervinho nok en mulighet til å pynte på resultatet, men Agazzi får avverget.

Med en sterk 2-0 seier borte, i en travel uke, har Roma 6 poeng på Napoli – og tar samtidig et voksent steg mot Champions League-spill neste sesong!

Chievo (433): Agazzi; Frey, Dainelli, Cesar; Sardo; Radovanovic, Rigoni, Bentivoglio, Lazarevic (70′ Obinna); Stoian (46′ Rubin), Paloschi (59′ Pellissier)

Roma (433): De Sanctis; Maicon (46′ Torosidis), Benatia, Castan, Romagnoli; Nainggolan, Taddei, Pjanic; Gervinho, Destro (75′ Bastos), Totti (59′ Florenzi)

Ubenyttede reserver: Lobont, Skorupski, Dodo, Toloi, Jedvaj, Mazzitelli, Ricci, Ljajic