Romas stadionplaner avdukes i rådhuset på onsdag!

Etter litt over ett år med venting vil vi endelig få se hva arkitekt Dan Meis har holdt på med de siste to årene. AS Romas stadionplaner vil bli presentert onsdag 26. mars klokken 11 i rådhuset og asroma.no vil dekke saken tett!

Det har vært mye spekulasjoner, rykter og lekasjer angående Romas nye stadion det siste året, det siste og mest absurde var en gruppe arbeidsløse arkitekter som lagde et falskt stadionprosjekt de prøvde å lansere på facebook for å lage blest om dere arkitektfirma, prosjektet var kanskje litt vel spektakulært og lite gjennomførbart, det hele ble bekreftet som en bløff da arkitekt Dan Meis avkreftet at han hadde noe med det å gjøre. Meis har de siste to årene jobbet intenst med Romas stadionplaner og har vært flere ganger i Roma de siste året i forbindelse med prosjektet. (Det kan også nevnes at Meis er svært aktiv på twitter når Roma spiller kamper og at han hevder å ha vært fan av laget i lang tid, han har faktisk vært til stedet i Curva Sud under kamp i år!) I desember presenterte han sammen med ledelsen i AS Roma prosjektet for Romas nye ordfører Ignazio Marino og det ble satt i gang en dialog mellom kommunen og AS Roma. Det skal ha blitt snakket om infrastruktur og ivvaretakelsen av miljøet, det har i ettertid blitt foretatt justeringer av prosjektet i samråd med kommunen som ønsker at prosjektet skal gagne innbyggerne på best mulig måte. Etter presentasjonen var ordføreren full av gode ord om prosjektet og beskrev det som «den mest spektakulære idrettsarenaen Europa har sett».

Hva er i kofferten til Dan Meis?

Hva er i kofferten til Dan Meis?

Noen av lekasjene som kom ut etter møtet er at stadion vil ha ca 52 000 sitteplasser og en maksimumskapasitet på ca 60 000. Det vil med andre ord være mulighet for å gjøre om ståplasser til sitteplasser for kamper som krever dette. (Finaler i UEFA turneringer og landskamper) og at det som blir den nye Curva Sud skal være en sentral del av stadionprosjektet, det skal ha blitt lagt ekstra vekt på å fremheve supporterkulturen og å sørge for at tradisjonene fra Olimpico blir tatt vare på. I ettertid har det kommet ut rykter om at det skal bygges en egen togstasjon rett ved den nye Curva Sud og at det skal bygges ett amfi utenfor Curva Sud med storskjerm slik at fans skal kunne samles og se bortekamper.

Uansett, nå er snart ventetiden over og vi vil på onsdag endelig få se hva de storslåtte planene amerikanerne har grublet på det siste året er. asroma.no vil være på plass med førstehåndsinformasjon, så følg med på onsdag etter lunsj!