Spillervurderinger Chievo – Roma

Gårsdagends oppgjør i regnværet var nærmest kjemisk fritt for spenning etter at Roma tok ledelsen tidlig.

radja nainggolan bologna

Morgan De Sanctis – 6,5
Blir ikke satt på de helt store prøvene. Paloschi har et forsøk i første omgang, men De Sanctis er som vanlig trygg og sikker. Er god med ballen i bena, noe som gjør at han involveres uten den store pulsøkningen. Har fremdeles sluppet inn færrest mål i Serie A.

Maicon – 6,0
Er ikke helt der vi har sett ham før. Har mye å gå på, og begynner å få dårlig tid dersom han skal ta backplassen fra Dani Alves frem mot sommeren. Må være ryddegutt ved en anledning, og gir klar beskjed til kollegene sine i midtforsvaret. Ellers helt OK bakover, men får ikke gjort sine offensive kvaliteter rettferdighet. Byttes i pausen etter en smell.

Mehdi Benatia – 6,5
Har med sin makker god kontroll på Chievos sporadiske forsøk, og bidrar til at Paloschi er anonym den omgangen han spiller. Pådrar seg gult kort, som henviser ham til tribunen tirsdag, da Torino kommer på besøk.

Leandro Castan – 6,0
Komponent B i et bra stopperpar. Scorer lavere enn Benatia da han har lavere pasningskvalitet. Fordeler arbeidsoppgavene fint sammen med makkeren sin, og har kroppen bak ballen ved samtlige anledninger.

Alessio Romagnoli – 6,0
19-åringen får nok en opptreden som venstreback, og fokuserer på det trygge, noe han gjør lurt i. Med god hjelp i Nainggolan og Taddei, samt forsvarskollegene sine, merker man knapt at det er en ung, urutinert spiller man har med å gjøre. Har selvsagt mye å gå på, men tjener på vilje og ungdommelig mot.

Rodrigo Taddei – 6,5
Blir belønnet for målgivende, og fordi han holder mål. Har flest pasninger av samtlige, og gjør ingen store blundere, men gjør det han gjør best. Bretter opp armene, løper, løper, og prøver hele tiden å gjøre det riktige. Lykkes med det.

Radja Nainggolan – 7,0
En annen som løper, er denne karen. Befinner seg merkelig nok over alt, og sender av flere skudd med god retning. Er absolutt god å ha i en tynn midtbane uten bærebjelker som De Rossi og Strootman. Man skulle ikke tro at dette er ‘han nye’. Balanserer Roma bra.

Miralem Pjanic – 6,0
Blir straffet poengmessig fordi jeg vet hvor god han er. Kombinerer til tider bra med angrepskollegene sine, og viser glimt klasse i samspill med Totti. Velger mye riktig, men virker lite initiativrik etter ballen forlater sfæren hans. Spiller hele kampen, og ser ut som han er i bra fysisk form.

Gervinho – 6,5
Har med sin løpskapasitet og vilje fått seg mange tilhengere. Kommer seg i gunstige posisjoner gang på gang, men klarer ikke alltid å veksle inn dette i konkrete sjanser. Har fremdeles god link med Totti, og sprer fort panikk i et hvilket som helst forsvar når han truer bakrom. Scorer et noe heldig mål, med en artig touch, men det er et resultat av at han er på rett plass. God egenskap for en angriper. 7

Mattia Destro – 6,5
Blir i første omgang ofte å se på egen halvdel, mest sannsynlig for å frigjør rom til Gervinho. Har, som vanlig, ett par sjanser før han omsider får nettkjenning. Setter inn sin åttende scoring i Serie A denne sesongen etter en flott pasning fra Taddei, men også etter kloke bevegelser omkring Chievos bakre firer.

Francesco Totti – 6,0
Får ikke ting til å sitte 100%, men man ser alltid konturer av storhet hver gang han har ballen. Spiller fint til Gervinho ved flere anledninger, og er flink til å lese spillet. Leker fint med Pjanic og har et langskudd som ikke helt lever opp til hans varemerke. Blir byttet ut etter en times spill.

Vasilis Torsidis – 6,0 (fra ’46)
Kommer inn etter pause for en småskadd Maicon. Klarer ikke å sette preg på oppgjøret, men er som vanlig villig fremover på løp, og er en god forsvarsspiller når han må være det. Også han får godkjent.

Alessandro Florenzi – 5,5 (fra ’60)
Kommer inn med kapteinsbindet i hånda da han kommer inn for Totti. Heller ikke Florenzi kommer til å bli husket for denne kampen, men hindrer Chievo i å flytte opp backene sine, da han med sin hurtighet er en reell trussel mot evt. Bakrom de vil etterlate seg.

Michel Bastos  – 5,5 (fra ’75)
Kommer inn for Destro, og blir mer interessert i å holde ballen høyt oppe på motstanderens halvdel. Kommer ikke til avslutning, men spiller fint med Pjanic mot slutten av kampen. Ellers var det ikke mye å ta tak i de minuttene han var på banen.

Rudi Garcia – 7,0
Får pluss for å holde laget sitt fokusert, samt å svare på Corinis grep. Får raskt kontroll på partiet, men blir tvunget til å foreta et bytte allerede i pausen. Laget responderer bra på endringene, til tross for at Roma fremstår bedre i første omgang. Tre viktige poeng er et faktum.