Roma 2-1 Torino; Florenzi matchvinner på overtid

Det så lenge ut til å gå mot poengdeling på Olimpico før Alessandro Florenzi dukket opp på overtid og sikret tre utrolig deilige poeng i en intens fotballkamp tirsdag kveld. 

florenzi torino

Det så lenge ut til å gå mot det resultatet som stoppet Romas seiersrekke i høst da Strootman og Cerci sto for scoringene, men et taktisk grep av Rudi Garcia i sluttminuttene gjorde at innbytter Florenzi avgjorde kampen. For matchvinneren var ikke å finne i startoppstillingen, det var dog debutant Rafael Toloi som kom inn for en suspendert Benatia sammen med Daniele De Rossi som tok plassen fra Taddei etter å ha sett de tre siste kampene fra tribunen grunnet slaget mot Icardi.

Romas lag: De Sanctis, Maicon, Toloi, Castan, Romagnoli (70′ Bastos), Pjanic, De Rossi, Nainggolan (83′ Florenzi), Gervinho, Totti (70′ Ljajic), Destro 

Det var ikke en hvilken som helst kamp for alle som var på banen; Francesco Totti spilte sin 700. kamp for Roma og var veldig scoringsugen denne kvelden og kom til kampens første store sjanse da et nydelig angrep endte opp hos il Capitano som dessverre ble stoppet av en glitrende Padelli i Torino-målet.

Ettersom den eldste romeren på banen ikke greide å få hull på byllen prøvde den yngste romeren Romagnoli seg på et tungt skudd kun noen minutter senere, men uheldigvis for Roma var Padelli nok en gang på plass.

Er det en som har hatt som vane og få hull på keepere som er i det umulige hjørnet denne sesongen så er det Mattia Destro som levde opp til presset han har fått de siste ukene da han banket inn 1-0 kun minutter før pause etter et godt forarbeid av Gervinho. Scoringen skulle nok for det nøytrale øyet ha blitt avvinket  for offside, men linjedommeren hang ikke med på notene da Destro kom seg fri.

Selv om stillingen var 1-0 til pause hadde Torino så absolutt vært farlig frempå med sine kontringen og få trodde at seieren var sikret allerede. For kun 7 minutter ut i den andre omgangen dukket ligaens toppscorer Ciro Immobile opp med et lite kunststykke av en scoring da han smadret løs på hel volley etter en lang pasning fra Vives. Utagbart for De Sanctis og en avslutning av ypperste klasse.

Torino fortsatte å presse etter scoringen og var tydeligvis interessert i å ta med seg alle poengene fra Olimpico da de etter en romersk corner kontret i mot med hele 4 mot 2. Heldigvis for Roma var ikke den tidligere Roma-spilleren Alessio Cerci like giftig som i høstoppgjøret og misbrukte den store sjansen.

Etter presset fra Torino så ikke Rudi Garcia noe annet valg enn å gjøre endringer og etter 70 minutter kom Bastos og Ljajic inn for Romagnoli og Totti. Om ikke byttene gjorde umiddelbar nytte direkte kom ihvertfall Roma til en kjempesjanse kun to minutter senere da Maicon kom på et av sine mange raid langs høyresiden før han smalt inn ballen i feltet som endte opp hos Gervinho som satte skuddet centimetere utenfor.

Rudi Garcia var tydelig lysten på tre poeng og satte 7 minutter før slutt innpå Florenzi for Nainggolan og Roma avsluttet omtrent i en 2-2-6 formasjon.

Ved å være så offensiv fikk Torino naturlig nok store rom fremover og gjestene var ufattelig nærme og ta ledelsen da Glik styrte et skudd fra Kurtic like utenfor kun minuttet før ordinær tid.

Men så. 2 minutter på overtid kom avgjørelsen. Maicon snappet ballen opp midt på Torinos banehalvdel og sendte ballen direkte til Gervinho. Ivorianeren holdt på kulen før han vektet en perfekt pasning til Florenzi på venstresiden som klinket til med venstrefoten opp i motsatt hjørnet. 2-1 og seieren var sikret til elleville gledesscener på Olimpico.

En ufattelig deilig seier ble sikret på deiligste vis og i morgen blir det forhåpentligvis enda deiligere da president James Pallotta skal presentere de nye stadionplanene rundt lunsjtider. Asroma.no har en person til stedet under pressekonferansen i Romas rådhus og vi kommer til å kjøre livedekning onsdag av det som skal bli Romas nye storstue!