Spillervurderinger Torino; Castan i storform

En brasilianer som har vært i skyggen av Benatia igjennom hele sesongen fikk endelig vist seg frem på beste vis og var en sterk bidragsyter til at Roma kun slapp inn ett mål. 

castan torino

Morgan De Sanctis – 6,5

Får to skudd i mot seg og ved scoringen var han helt sjanseløs etter et fantastisk skudd av Immobile. Har en redning, men ellers gikk de fleste av avslutningene fra gjestene utenfor De Sanctis sine stenger.

Maicon – 7,5

Mest involvert av samtlige på banen og stoppet aldri å løpe. Var overalt til en hver tid fra å fordele baller sentralt til å løpe opp og ned høyresiden som han gjorde på sitt beste for noen år siden. Innsatsen var upåklagelig, men avleveringene og innleggene var ikke alltid like presise. Ble avgjørende da han snappet opp ballen sentralt i banen i forkant av den avgjørende scoringene.

Rafael Toloi – 6,5

Fikk sin debut ettersom Benatia var suspendert og brasilianeren var litt nervøs innledningsvis og spilte på det trygge i første omgang. Mistet markeringen på Immobile ved utligningen uten at han skal klandres nevneverdig for det. Holder på å gjøre det godt i gang da han smalt til med et nydelig langskudd på tampen og  var muligens den mest letta personen da Florenzi satt inn avgjørelsen da han lå nede på gresset og muligens felte en tåre eller to etter at han muligens klandret seg selv for scoringen til Torino. OK debut, men verken Marquinhos eller Kjær.

Leandro Castan – 8,0

Med Benatia ute var Castan sjefen i forsvaret noe han gjorde med glans. Brøyt pasninger perfekt ved flere anledninger innledningsvis og samtlige taklinger satt som et skudd. Vinner mange hodedueller og irriterte ligaens toppscorer Immobile grenseløst. Klareringene til brasilianeren var det heller ikke noe å si på og pondusen han drar frem mot slutten da han ledet et helbrasiliansk forsvar var en viktig faktor til at Torino kun fikk med seg ett mål. Muligens det beste vi noen gang har sett av Castan, undertegnede var ihvertfall veldig imponert.

Alessio Romagnoli – 6,5

Posisjonerte seg veldig bra, men det var ikke mye spill som ble gjort på Romas venstreside og Romagnoli fikk ikke vist seg nevneverdig frem. Prøver seg på et langskudd etter en halvtime, men Torinos keeper Padelli var bra på vakt. Ble byttet ut for Bastos etter 70 minutter.

Daniele De Rossi – 6,5

Moro å ha De Rossi på banen igjen etter tre kamper på sidelinjen, men han dominerte ikke veldig i «comebacket» og fortsatte i det sporet han var i like før suspensjonen. Sliter litt med å tette mellomrommet og Castan fikk uvanlig mye å rydde opp i. Strør pasninger som bare det, men er tydeligvis blitt vaksinert mot å skyte selv.

Radja Nainggolan – 5,5

En av de svakeste kampene belgieren har prestert i Roma-trøya hittil. Får et hinsides håpløst gult kort tidlig og flere av hans pasninger endte opp hos en motspiller som ved flere anledninger skapte skumle kontringsmuligheter for Torino. Får noen avslutninger, men de var det ikke mye å skryte av i likheten med hårfrisyren for kvelden. Ble byttet ut etter 83 minutter til fordel for Alessandro Florenzi.

Miralem Pjanic – 6,0

Styrer ikke kampen slik han har tidvis har gjort og leverte en heller svak forestilling. Får ikke løst opp det kompakte Torino-forsvaret og blir litt overflødig av at det meste skjedde på kantene.

Francesco Totti – 6,5

I sin 700. kamp for Roma dominerte ikke kapteinen slik han har gjort i flesteparten av de foregående 700. Får sjansen sin til å score etter en halvtime, men en glitrende Padelli sto i veien. Gjorde et par helflikker som vanlig, men rotet seg litt for mye opp i situasjoner som gjorde at han mistet ballen. Måtte vike for Ljajic med 20 minutter igjen.

Gervinho – 7,5 

To nye assister fylles på kontoen til det som har blitt assistkongen i klubben. Gervinho har innsett av avslutningsteknikken ikke er på topp og kompenserer det med å avlevere ballen i riktig tid til de som er bedre enn han på å få ballen i mål. Er ikke like giftig på driblingene som han var innledningsvis på sesongen, men skaffer seg mye rom og strekker Torino ut av komfort-sonen flere ganger.

Mattia Destro – 7,5

Mål igjen på unggutten som tydelig er lysten på en flybillett til Brasil. Putter på bestilling om dagen og det er fortsatt det han bidrar med. Er ikke veldig mye involvert i spillet rundt, men dukker opp der det trengs nok en gang. Var hårfint i offside, men scoringen ble godkjent. Har et par avslutninger som ikke truer Padelli nevneverdig, men Destro gjør det han skal og det er å sette ballen i mål jevnt og trutt. Er oppe i 20 Roma-scoringer nå.

Michel Bastos – 6,0  (inn 70′)

Begynner å bli litt smålei brasilianeren nå ettersom vi fortsatt har til gode å se hva han kan tilføre dette Roma-laget. Selv med friske bein utfordrer han ikke motstanderne rettvendt og bidrar på langt nær å skape noe i de 20 minuttene han er på banen. Dog så skapte han noe for Torino da han lagde en helt unødvendig corner til Torino da han prøvde å heade tilbake til De Sanctis.

Adem Ljajic – N/A (inn 70′)

Slo et frispark i god posisjon over mål og hadde en håpløs corner, noe mer la man ikke merke til serberen.

Alessandro Florenzi – N/A (inn 83′)

Får knappe 10 minutter og benytter dem perfekt da han banket inn avgjørelsen to minutter på overtid. Deilig å se Florenzi putte sitt første på over to måneder, men dessverre spiller han ikke nok til å få vurdering.

Rudi Garcia – 7,0

Laget har i de siste kampene virket tamme like etter pause og slipper nok en gang inn mål rett etter at han har fått snakket med laget i garderoben. Det står til sterk kontrast til høstsesongen hvor Roma dominerte stort i andreomganger. Byttene med Bastos og Ljajic var ikke veldig vellykkede, men skal ha for å tenke offensivt og putte på de offensive kreftene han har når laget trenger scoring. Treffer blink med byttet av Florenzi som avgjør kampen og gledescenene til Rudi Garcia etter scoringen var et tydelig tegn på at denne seieren var viktig.