– Håper Napoli vinner i kveld

Roma slo Sassuolo 2-0 og setter dermed Napoli under et kraftig press før kveldens storkamp mot Juventus. Med tap vil Napoli være ni poeng bak Roma i kampen om andreplassen, samtidig som Roma har en kamp til gode.

Rudi Garcia ser imidlertid heller på Juventus enn Napoli.

– Så lenge det ikke er matematisk avgjort, så ser vi oppover og fremover. Jeg håper derfor at Napoli vinner i kveld. Vi visste at dette ikke kom til å bli lett, mot et lag som kjemper mot nedrykk. Jeg likte måten innbytterne kom inn og avgjorde kampen, sa franskmannen etter kampen.

Mattia Destro tegnet seg nok en gang på scoringslisten, og er nå Romas første spiller som når tosifret antall mål denne sesongen.

– Denne seieren var svært viktig for oss. Det var tidlig kampstart i dag, og for første gang var det virkelig varmt, sa målscoreren etter kampen.

Roma tidlig i ledelsen

Roma satte umiddelbart et hardkjør mot Sassuolos mål, og kunne tatt ledelsen allerede etter et drøyt minutt. Florenzi kom til innlegg og fant Mattia Destro i femmeteren.

Heldigvis, får en si, kom ikke målet ved denne anledningen, da Florenzi ganske opplagt var i offside før innlegget ble slått.

Et tidlig mål skulle det imidlertid bli.

15 minutter var spilt da Radja Nainggolan stjal ballen fra Simone Missiroli dypt inne på Sassuolos halvdel. Nainggolan sendte Destro alene med keeper, og i sedvanlig stil chippet han ballen iskaldt over keeper.

Roma mistet etterhvert den gode kontrollen de hadde, og Sassuolo traff godt med et høyt press.

Mot slutten av første omgang oppsto en svært, svært merkelig situasjon. Sassuolo-spiss Sansone forsøkte å filme seg til straffe, og en stund kunne det se ut til at Rizzoli også hadde gitt ham straffen han ropte etter.

Reprisen viste at det ikke var kontakt, og i flere minutter pågikk det en voldsom debatt på banen. Er det straffe, og i så fall rødt kort til Benatia?

Det endte med dropp.

– Jeg har aldri sett noe lignende, sa Rudi Garcia til Sky da lagene tok pause.

Benatia var enda klarere.

– Rizzoli spurte Sansone om han ble felt, og vi ble sinte. Du kan ikke spørre en desperat spiller om han ble felt eller ei.

Trøblete andreomgang

Trenden fra første omgang fortsatte, og i minuttene etter pause evnet ikke Roma å sette Sassuolo under presset de hadde innledningsvis i kampen.

Ingen av lagene skapte de helt store sjansene, og for Romas del var det nærmest da Destro fant Gervinho i boksen med snaue 20 minutter igjen. Som det ofte er med ivorianeren, ble det litt rot i avslutningsøyeblikket.

I stedet for at Roma skulle kontrollere det som tidlig minnet om en komfortabel lunsjkamp, ble det hjertet i halsen utover i andreomgangen. Både Sansone og Berardi kom til farlige skudd fra 17-18 meter og det føltes lenge som om noe kunne skje.

Minnet om Berardis senere utligningsmål fra Olimpico i høst, kom også til tankene.

Heldigvis skulle det bare bli med frykten. Langt inn på overtiden kopierte Roma 1-0-målet. Denne gangen var det Taddei som vant ballen, Totti som slo pasningen og Michel Bastos som satte ballen i mål.

Romas mål nummer 4000 i historien ble altså scoret av tre innbyttere.

2-0-seieren ble Romas fjerde strake seier. Utfallet av Napoli-Juventus avgjør hvilken vei man skal se.

Rudi Garcia vil helst se oppover.

Kampfakta

Sassuolo: Pegolo; Gazzola, Cannavaro, Mendes, Longhi; Biondini (Zaza 62′), Chisbah, Missiroli; Berardi, Floccari (Masucci 75′), Sansone.

Roma: De Sanctis; Torosidis, Benatia, Castan, Romagnoli; Nainggolan, De Rossi, Pjanic (Taddei 72′); Florenzi, Destro (Totti 78′), Gervinho (Bastos 85′).

Mål: Destro (16′), Bastos (90+5′)