Kan det bli gull likevel?

Fernando+Llorente+Roma+v+Juventus+FC+RHs7jVsu9dqlSesongen går mot slutten. Kan det bli spenning helt til 18. mai?

Det gjenstår syv serierunder av årets sesong. Det skal spilles om 21 poeng. Roma har en kamp mindre spilt enn Juventus. Den kampen spilles på onsdag mot Parma på Stadio Olimpico.

Vinner Roma hengekampen (noe som er helt nødvendig) mot Parma vil avstanden opp til Juventus være på 8 poeng. Å ta igjen 8 poeng på Juventus på syv kamper høres ikke veldig sannsynlig ut. Alt kan skje i fotball, det har skjedd større undre før og alt det der.

Som Knut H. Lie (@KnutLie) skrev på Twitter i går: -Man City lå 8 poeng bak Man Utd med 6 kamper igjen i 2012. Det er lov å håpe. DAJE!

Et annet eksempel som kan være med på å gi optimisme er fra sesongen 2001/02. Når det gjenstod fem runder igjen den sesongen hadde Inter en luke på 6 poeng ned til Juventus. Inter ledet serien helt til siste runde, men tapte 4-2 borte mot Lazio og dermed stakk Juventus av med gullet i sesongens siste serierunde.

I sesongen 1999/00 finner vi et annet eksempel. Vår lillebror Lazio lå en periode hele 9 poeng bak Juventus. I siste serierunde tapte Juventus 1-0 mot Perugia. Lazio slo Reggina 3-0 og ble mestere.

9. mai, i runde 37, kommer Juventus på besøk på Stadio Olimpico. Jeg bare nevner det. Men hvem skal vi møte de siste rundene og hvor skal vi møte dem? Hvem skal Juventus møte og hvor?

 

Dette er lagenes gjenstående kamper:

Roma: Parma (H), Cagliari (B), Atalanta (H), Fiorentina (B), Milan (H), Catania (B), Juventus (H) og Genoa (B).

Juventus: Livorno (H), Udinese (B), Bologna (H), Sassuolo (B), Atalanta (H), Roma (B) og Cagliari (H).

 

Juventus har kanskje litt enklere kamper igjen enn Roma, men programmet til Juventus er tettere fordi de også skal spille Europa League.

Uansett om det blir gull eller sølv i mai vil man som Roma-fan se tilbake på sesongen som en stor opptur, men ingenting ville vært bedre enn å snyte Conte, Lichtsteiner og resten av Juventus for gullet hjemme i runde 37.

Daje!