Spillervurderinger Parma

Morgan De Sanctis – 6,5: Slapp inn for en sjelden gangs skyld to mål i én kamp, uten at han kan klandres nevneverdig for dét. Kommanderende, trygg og tøff i feltet. Flink til å avveie om han skal kjøre kula ut hurtig eller roe ned, fortsatt litt å hente på presisjonen i igangsettingene.

Maicon – 7,0: Var tent, men i motsetning til mot Chievo med positivt fortegn. Voldsomt offensivt bidrag og kom til og med inn langs dødlinja ved én anledning. Fortsatt litt for upresis i de avgjørende avleveringene. Markant.

Mehdi Benatia – 6,5: Er god, men man trekker jo når det blir to i sekken for et godt vant Roma-forsvar. Begge scoringene kommer fra han og makker Castans sone og de var spesielt passive da Parma utlignet. Utover dette solid, men forsvaret til Roma var, til dem å være, rufsete.

Leandro Castan – 6,5: Se Benatia. Blir forbanna når en Parma-spiller er oppe med hånda i ansiktet til De Sanctis. En kriger.

Vasilis Torosidis – 6,0: Ingen stor kamp av grekeren som ikke greide å følge linja ved et par anledninger, noe som ga Parma gode muligheter. Få bidrag offensivt.

Daniele De Rossi – 6,0:  Roma-forsvaret var som sagt rufsete, men dette skyldes også et midtbaneledd uten Strootman og Nainggolan. De Rossi fikk oppgaven med å binde sammen leddet, men greide ikke det i tilfredsstillende grad. Virker, for meg, tregere og tyngre enn på en god stund og har ikke samme aksjonsradius defensivt. Ikke dominant med ball, heller.

Rodrigo Taddei – 7,5: Svikter som sagt De Rossi litt defensivt med et forholdsvis løssluppent forhold til posisjonering og struktur. Er dog strålende med ball og setter i gang angrepet som leder til 1-0 med en fantastisk pasning til Gervinho. Setter også inn Romas siste for dagen med et hodestøt ikke ulikt et annet som førte til mål mot Lazio for snart ti år siden. Feiringen er verdensklasse.

Miralem Pjanic – 8,0: Prestasjonene til Pjanic har vært litt opp og ned etter at Bosnia ble klare for VM. Men mot Parma var han, som mot Sampdoria 16. februar, tilbake på sitt beste. Forarbeidet før Totti sin scoring er fra øverste hylle og han kroner bursdagen med en flott scoring etter å ha fulgt på Gervinho som hadde dratt på seg hele bøtteballetten til Parma. Sier han signerer ny kontrakt, ja takk sier vi.

Gervinho – 7.5: Scorer etter å selv ha satt opp Destro i utgangspunktet. Dundrer inn en volley, men ble vinka av for offside. Dro på seg hele Parma før Pjanic sin scoring og hans skudd landet hos bosnieren som putta kula i kassa. Ikke like sinnsyk i hver dribling som før nyttår, men en meget god kamp av ivorianeren.

Mattia Destro – 6,0: Kom seg i scoringsposisjon, og det er positivt, men burde hatt nok en scoring bak navnet sitt. Det ble med to i treverket og en horribel miss der han ble feilaktig avvinket for offside. En litt «av»-dag, men kommer straks tilbake.

Francesco Totti – 7,0: Statistikken lyver ikke: Roma bøtter inn mål med Totti på laget. Målet han scorer er meget pent og kapteinen var som alltid med i oppbyggingen av flere lovende angrep. Er fortsatt litt rusten etter skadeavbrekket og ikke like skarp som han er på sitt beste.

Alessandro Florenzi (32′) – 6,0: Fikk brukbart med tid på bekostning av Destro, men gjorde ikke seg nevneverdig bemerket.

Michel Bastos, Adem Ljajic: Ikke nok tid til å bli vurdert.

Rudi Garcia – 7,0: Vraket Romagnoli til fordel for Torosidis og mer offensivt skyts. Det ble til defensivt rot og lite offensive bidrag fra grekeren. Ellers lite å utsette på Garcia, som kanskje kunne gitt Ljajic litt mer sårt tiltrengt spilletid.